Marika — 28. 5. 2008 14:18

.....

misha88 — 28. 5. 2008 14:55

Mari, ahoj, kromě autistů ve spec.škole v Břeclavi, kde jsme byli na praxi, jsem se s nimi nikde nesetkala.Nevím,jak se to dá u takhle maličkých dětí rozpoznat. těm ve škole bylo už minimálně 7-8. Každopádně držím palec, ať jste v pořádku!!

Jdhehajnx — 28. 5. 2008 21:49

Ahoj, tak tohle skoro přesně sedí na mýho bráchu, když byl malej. Nebyl teda až takovej koumes jako ten tvůj, ale uklízečka strašná. Dlouho nemluvil, takže s ním byla těžká domluva, takže přesně jak říkáš, že ti něco přinese a když to neuklidíš, tak ti to podá znova, tak to ten náš nás "seřval", dostal pomalu hysterák, mohl se pominout, a když věc přišla kam patří, zklidnil se. Přešlo ho to.
Dnes je mu skoro 11 a myslím, že je úplně normální, chytrej hlavně na básničky, co si přečtě to si pamatuje (celá já :lol:). Jen strašně píše.
Porod taky prý nebyl dobrý-možná byl "přidušený", protože mamce ještě nedovolili tlačit a on už chtěl ven :butter: Byli jsme s ním i u léčitele a ten říkal teda dost hrozný věci, co by se mohly od toho porodu odvíjet, ale kluk je dobrej-ťukťukťuk. Teda zjistili mu astma, ale to je tak všechno. Já myslím, že z toho ten tvůj vyroste, jako ten náš. Dneska prohání holky jak kdyby mu bylo šestnáct :lol:
Jen perlička: když byl mimi, nesnášel cizí ženský, vždycky stršnej řev. U několika prohlídek od doktorky má napsáno, že je silně negativistický, odmítá spolupracovat a tak.
Tak držím palce.
Jee jsem se taky pěkně rozkecala :rodna::rodna::rodna::rodna:

x25635 — 29. 5. 2008 7:33

Ahoj Mariko,

podle příznaků, co popisuješ , by se mohlo jednat o nějakou poruchu autistického spektra, ale taky nemuselo. Je jasné, že máš strach, a tak možná malého pozoruješ víc a přikládáš věcem větší váhu. My máme v rodině dvě děti ( shodou okolností jedna se jmenuje Marika :-) ) s tímto problémem - a proto Ti i píšu. U obou to zpočátku vypadalo dost špatně, ale dlouhodobou péčí, cvičením se oba dva vypracovali tak, že teď chodí do normální školy a oba ji zvládají v pohodě. Tak i kdyby se u Vás potvrdilo to, čeho se bojíš, neházej flintu do žita a bojuj, dá se s tím dělat ledacos. Držím palce. :-)

Judinka — 4. 6. 2008 12:54

Mariko, víš něco nového? Nestresuj se příliš nad teoriemi "odborníků". Moje dcera jako malá "dostala" diagnózu: dětská mozková obrna hypotonická, levostranná hemiparéza....jen proto, že byla ochablejší a občas zakopávala. Další  neurolog hodil od stolu: LMD (měla problémy s jemnou motorikou, neuměla si zapnout ve třech letech knoflíky a a zavázat tkaničku), po špičkách chodívala běžně...mě málem křísili nad  perspektivou milované dcerunky...pediatrička se vyjádřila, že je mentálně i tělesně retartdovaná (snad dodala i těžce)....Dceři je 21, studuje dvě vysoké školy, chodí normálně, nejenže si zapně knoflíky a zaváže tkaničku ;) , ba i má výtvarný talent a maluje portréty, k čemuž jsem se já, i když jsem malovala ráda, nikdy nedopracovala. Mimochodem, vývoj v kreslení též byl opoděn (dle příruček), čmárala dlouho jen čáry, a když namalovala prvního hlavonožce a já nadšeně ji chválila, rozhořčeně oponovala, že "panáček je ošklivý, protože nemá tělíčko a ručičky i nožičky má na hlavičce".... :lol: :gloria:
Synek je ještě malý na nějaké závěry, a jak to vidím podle popisu: zdá se mi akorát trochu introvertní,a naopak bystrý a přemýšlivý...Když si vzpomenu, jak jsem se nervovala, když jsem si myslela, že bude dcera dyslektička a já nevím, co ještě, podle seštudovaných příruček...(vyhrála na gymplu 1. místo olympiády z češtiny :) ....
takže ....radím....:vissla: všeho s mírou, i obav :pussa:

dendulka777 — 3. 3. 2009 10:33

Ahojky mariko, mám asi podobný problém se svým synem. Letos v květnu mu budou 4 roky a stále mi nemluví, jen ty základní slova, věty nespojí, ale citoslovce zvířat a aj umí. Byli jsme na foniatrii a sluch má v pořádku, chodíme k dětské psycholožce a ta mi do zprávy napsala, že malej jevý známky autismu, jsem z toho celá vyděšená a nevím co a jak dál. Ted nás čeká vyšetření na děts.neurologii CT hlavy a AKG mozku a snad se ukaže proč malej nemluví, ještě se ve zprávě píše o expresivní dysfázii což je asi opožděný výoj řeči.
Prosím o jakoukoliv zprávičku od někoho, kdo se s tím setkal nebo také bohužel si to prožil.
Moc děkuji a těším se na Vaše odpovědi. R.

pampeliškažlutá — 12. 11. 2009 22:39

Zdravím všechny, co mají trápení s dětmi ( s autistickými ). Já mám tento problém už 12 let. Dlouho nám trvalo, než nám někdo s jistotou řekl, co vlastně našemu synovi je. Asi tak ve čtyřech letech , když už jsme absolvovali mnoho vyšetření, tak se zjistilo (na genetice) , že žádnou genetickou vadu nenašli, tak pana primáře napadlo, zeptat se na porod. Vyžádal si z porodnice porodopis a po prozkoumání zjistil, že se vše stalo u porodu,a že vypadá jako autista. V autistickém centru po psychologickém vyšetření to potvrdili. Syn chodil do speciální školky a teď navštěvuje sp. školu. Kde pracují i s autisty. Není to lehké. A žít s pocitem, že syn by byl zdravý,kdyby u porodu nepochybili. Bylo by to na román, tak to tady nechci sálodlouze psát.:co: Náš život se obrátil naruby...... a už to asi nikdy nebude jako dřív. Syn nemluví, neumí si hrát s dětmi (vystačí si sám), Ale máme ho rádi a snažíme se nějak s tím vypořádat .držím všem co s autismem bojují hodně sil a hodně štěstí.

helisek13 — 19. 12. 2010 17:24

Dobrý večer jsem tady nová a jsem moc ráda že jsem tady našla diskuzi na toto téma my máme syna 9 let a diagnozu dětský autismus .Na první příznaky že by mohlo jít o autismus nás přivedly u zápisu do první třídy nakonec se to opravdu potvrdilo.Syn sice mluví ale plno lidí mu nerozumí .Dělá mu problém hodně lidí,křik,víc dětí.Má  oblíbené činosti a tak dále .Ale přesto je to naše zlatíčko a každej pokrok je pro nás naplnující a povzbuzuje nás se nevzdávat a pokračovat.

MotýlekK — 10. 2. 2013 0:49

Máte někdo zkušennosti se staršíma dětma s autismem nebo s Aspergrovým syndromem, jak v pubertě a později? Mám podezření...u syna...:rolleyes:

aiga — 10. 2. 2013 9:50

Svoje podezření bys měla konzultovat s odborníky. Škoda každého dne, kdy nevíš, co dělat (nebo co bude dál).
Třeba si něco najdeš v rubrice Poradna  http://www.aspergeruvsyndrom.cz/o-as

marketmbx — 10. 2. 2018 10:15

Dotazník pro rodiče dítěte s postižením
Milí rodiče,
jsem studentkou VOŠ oboru Předškolní a mimoškolní pedagogiky a dovoluji si Vás tím požádat o vyplnění dotazníku. Výsledky budou zpracovány v mé závěrečné absolventské práci. V žádném případě nebudou dále nikomu a nikde poskytovány.
Dotazník je zcela anonymní.
Cílem tohoto průzkumu je zjistit problematiku rodin s postiženým dítětem.
Děkuji za Váš čas a ochotu ke spolupráci ;)
https://www.survio.com/survey/d/V4X9A3D9W3N2I3T9L