Petuna — 13. 5. 2008 13:41

jsem už z toho magor, před týdnem jsem brala antibiotika na bolesti v krku, nezabíraly vůbec, tak mi lékařka vzala stěry a krev. prý v pořádku i CRP nízké. Dnes jsem volala na výsledky stěrů...nic tam nebylo a v krku mě bolí pořád. Tak mě poslala naORL...nic tam není..mám si stříkat tantum verde. A za 14 dní na stěry..prý když to bylo hned po antibiotikách tak tam nic nemuselo být.

Máte s títmo zkušenost že antibiotika nezabraly nebo jsem já takový exot?

Vladena — 13. 5. 2008 16:54

Ahoj, v poslední větě od doktorky je pravda. Musíš vyčkat na nové stěry,které nebudou ovlivněny antibiotiky.
Můžeš si potírat krk ze vně a balit.Někdy to pomůže.

Aneri — 2. 7. 2008 19:42

CPR se nemění při některých infekcích, protože to nebyla doktorka, ale nějaká zvěrolékařka, která toto neví ! Měla by ses zajímat o to, na CO ti vůbec stěry dělala! Nevěřím, že máš stěry v pořádku a bolí tě v krku ! Máš tam streptokoky, stafylokoky, borelie, chlamydie, yersenie, ehrichie ,mykoplasma, nebo něco podobného !
Ony testy jsou drahé, tak lékaři šetří, CRP je za cca 130,- Kč. Takže počkat, až odezní ATB a znovu a zacílit na infekce !

Aneri — 2. 7. 2008 19:54

http://zdravi.idnes.cz/chlamydie-nemusi … zdravi_bad

http://www.super.cz/zdravi/13789-chlamydie-utoci.html

mirka.. — 23. 1. 2009 16:56

CRP se výrazně zvyšuje při bakteriálních infekcích, naopak může zůstat nízké přo virové infekci, takže bych to tipla na chřipku, u které jsou atb k ničemu

Tiffany — 26. 1. 2009 16:57

Mám dotaz ohledně angíny, lékař na pohotovosti mi napsal Penicilin 750 po osmi hodinách (ale jen dvacet, což neni ani plných sedm dní), je to normální nebo si mám říct svojí doktorce o další atb? Četla jsem, že angína se má léčit nejméně sedm dní.
     U mě to má celkem špatný průběh, jde mi to pekelně do ucha, byla jsem i dnes na orl, která mě poslala na krev. Přitom mi říkala, že jestli to vyjde špatně, tak mě pošle ambulantně na píchaný penicilin. Ale když jsem ji říkala o těch dvaceti tabletách, tak se jí to zvláštní nezdálo, tak nevim.