Leri — 7. 5. 2008 17:36

Znáte nějaké recepty na zdravá a rychlá jídla z lilku?

Ladie — 7. 5. 2008 18:08

http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … mp;todo=ok

lojzik — 8. 5. 2008 14:27

na nadoma chodím taky - je tam receptů hodně a vždycky si vyberu - určitě doporučuji.

Eliska23 — 8. 5. 2008 15:17

Jo jo.
Testoviny s lilkem:Lilek, asi tak 15x10 cm se oloupe anebo jenom malo oskrabe. Nakraji na mrnave kosticky. jedna mensi cibula taky na kosticky. Na panvicce asi tri lzicky olivoveho oleje spenit cibulu,a hnedka lilek, Jestli jsou us v cechach tzv salsicce, to je pomlety maso ale ve streve vypada to velky jako jitrnica ale vevnitr je takova smes syrovyho masa. tak asi 3cm dlouhe valecky. No ale jestli tam nemate, tak to radsi nicem nenahrazujte a bude to vegetariansky no. A potom, as se to na strednim ohni zezlatne, pridat rajcatovy protlak, nebo asi tak 5 rajcat vypeckovanych, a oloupanych a osolit. rajcata promackat pozdeji as zmeknou. a varit delsi dobu. s protlakem asi tak 30 min. Behem vareni, pridat pokrajene na broboulinko listecky perzelky. No a mezi tim, uvarit testoviny, nerozvarit! treba zavrtky, penne... NO a tyto testoviny primichat do omacky pridat nastrouhany Parmezan, nebo ovci tvrdy syr, a minutku jeste promichat na ohni.