Regina — 23. 4. 2008 13:22

V Kanadě jsem jedli tento salát, byl to ledový salát, krutony, smažená slanina (taková granulky) a bílý dresink.... nemáte někdo recept na ten dresink?

Regina — 23. 4. 2008 13:33

Na netu jsem našla už 3 úplně rozdílné recepty, jeden s vajíčky a parmazánem, originál  salát je dokonce s ančovičkami a slaninou, a pak s kuřecím masem....

x256987 — 25. 5. 2008 18:49

V originálním dresinku je syrový žloutek, to se mi moc nezamlouvá. Dělám dresink "a la caesar" - základ je kysaná smetana, sůl, pepř, citron nebo vinný ocet, olivový olej a trocha sardelové pasty (nebo ančoviček, tu chuť dělá právě tohle), parmazán. V receptu, ze kterého vycházím, byly ještě kapary, já občas přisekám kyselou okurku.¨

Je to spíš volná variace, ale ráda do tohoto dresinku nasekám zelený salát, směs navrším na nasucho opečené plátky pečiva a nahoru přijdou plátky kuřecích prsíček - ty dělám na pánvi vcelku (sůl, pepř, sladká paprika a kari), po obrácení na druhou stranu je přikryju pokličkou, jsou pak šťavnatější.