Holčička — 23. 4. 2008 7:26

Zbyl mi od nedělní večeře - řeckého salátu "a lá MY" - balíček Balsýru. Nyní vymýšlím, jak ho využít jinak než na salát.
Uvědomila jsem si, že tyto sýry jíme výhradně se saláty a jako zobání k vínu.
Dá se to vůbec nějak tepelně upravit?
Jak používáte tyto druhy sýra vy? 

Díky

Ladie — 23. 4. 2008 10:14

Jak je používám? Přesně jak píšeš ty - do salátů nebo k vínu. Jinak vím, že se dají nakládat, grilovat, plnit do paprik...

Známá dělá výborné plněné feferonky: do očištěných feferonek (dají se použít třeba i beraní rohy) nacpe balkán a osmaží na pánvi. Po osmažení plněné feferonky vloží do misky, zakápne olejem, přidá česnek a nejrůznější bylinky a pořádně promíchá. Feferonky se podávájí chlazené a k vínu je to prostě mňamka :P

Holčička — 23. 4. 2008 10:26

To zní báječně, úplně to vidím na zahradě na stole ke grilovanému masu :supr: někdy to zkusím, dík

Jen škoda, že nejím papriky :dumbom:

Ladie — 23. 4. 2008 10:35

Tak si uděláš extra pro sebe grilovaný sýr bez papriky ;)

Holčička — 23. 4. 2008 12:06

A to se griluje jakože v alobalu?

Ladie — 23. 4. 2008 16:58

Jojo. V alobalu. My nejradši grilujeme hermelíny :P Slanina-cibule-koření-hermelín-koření-cibule-slanina (ale stačí pouze koření). Zabalit do alobalu a šup s tím na gril. A když není počasí na grilování, tak připravený sýr v alobalu dám na pár minut do toastovače (jen nezavírat silou, ale vrch toastovače na alobal jen lehce položit).

Holčička — 24. 4. 2008 7:34

Tý jo - to fakt nezní špatně :P
A s tím toustovačem, to je výborný nápad :supr:
jsi génius

kukusa — 24. 4. 2008 7:49

Ja balkan pouzivam do halusek! Je hodne slany a pekne se rozpousti, sypu jej do horkych halusek nastrouhany!

A feta je dobra do slanych zakusku - treba do satecku z listovyho.

Amriana — 24. 4. 2008 17:41

Balkán je skvělej i na těstoviny ... místo eidamu nebo parmazánu si zkus nadrobit balkán ..je to supr

holka — 19. 5. 2008 13:12

Balkánský sýr dělali v Bulharsku normálně smažený , obalený normálně jako náš smažák - se zeleninou je to dobrůtka. Doma ho strouhám do těstovin se špenátem.
PS: balsýr a balkánský je to samé ?

Gia — 28. 5. 2008 20:45

Balkán dáváme na steaky z masa  (vepřového, krůtího či kuřecího). maso, koření, může být salám, slanina nebo šunka a balkán. sýr.
Dal by se použít i do masových závitků.

dasad — 31. 5. 2008 8:38

delavam zapeceny s bramborama  http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=47915