» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Balkánek, Balsýr, Feta apod. https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=29494 |
Holčička — 23. 4. 2008 7:26 |
Zbyl mi od nedělní večeře - řeckého salátu "a lá MY" - balíček Balsýru. Nyní vymýšlím, jak ho využít jinak než na salát. |
Ladie — 23. 4. 2008 10:14 |
Jak je používám? Přesně jak píšeš ty - do salátů nebo k vínu. Jinak vím, že se dají nakládat, grilovat, plnit do paprik... |
Holčička — 23. 4. 2008 10:26 |
To zní báječně, úplně to vidím na zahradě na stole ke grilovanému masu :supr: někdy to zkusím, dík |
Ladie — 23. 4. 2008 10:35 |
Tak si uděláš extra pro sebe grilovaný sýr bez papriky ;) |
Holčička — 23. 4. 2008 12:06 |
A to se griluje jakože v alobalu? |
Ladie — 23. 4. 2008 16:58 |
Jojo. V alobalu. My nejradši grilujeme hermelíny :P Slanina-cibule-koření-hermelín-koření-cibule-slanina (ale stačí pouze koření). Zabalit do alobalu a šup s tím na gril. A když není počasí na grilování, tak připravený sýr v alobalu dám na pár minut do toastovače (jen nezavírat silou, ale vrch toastovače na alobal jen lehce položit). |
Holčička — 24. 4. 2008 7:34 |
Tý jo - to fakt nezní špatně :P |
kukusa — 24. 4. 2008 7:49 |
Ja balkan pouzivam do halusek! Je hodne slany a pekne se rozpousti, sypu jej do horkych halusek nastrouhany! |
Amriana — 24. 4. 2008 17:41 |
Balkán je skvělej i na těstoviny ... místo eidamu nebo parmazánu si zkus nadrobit balkán ..je to supr |
holka — 19. 5. 2008 13:12 |
Balkánský sýr dělali v Bulharsku normálně smažený , obalený normálně jako náš smažák - se zeleninou je to dobrůtka. Doma ho strouhám do těstovin se špenátem. |
Gia — 28. 5. 2008 20:45 |
Balkán dáváme na steaky z masa (vepřového, krůtího či kuřecího). maso, koření, může být salám, slanina nebo šunka a balkán. sýr. |
dasad — 31. 5. 2008 8:38 |
delavam zapeceny s bramborama http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=47915 |