Kopretina — 16. 4. 2008 18:21

Vařím docela dlouho, ale stejně pořád dokola jen to co umím - jednoduchá jídla, tak jsem se chtěla zeptat, četla jsem nedávno o Kuchařce pro dceru, žeprý je to pro ty, co se učí vařit, jestli je tato kniha opravdu dobrá a stojí za to si ji pořídit.

sharek — 17. 4. 2008 6:35

Já jsem si jí koupila akorát včera. Zatim jsem z toho nic nevařila,ale co jsem koukala tak jsou tam lehký recepty ( nechápu návody v kuchařkách, to raději podle návodu postavim skřín ) a vypadá to celý moc hazky,ale na mě je tam až moc sladkého...ale jak komu to bude vadit

666salome — 17. 4. 2008 7:57

Kuchařek mám mraky od tchýně, od mamky od babiček a jen tak co se mi líbily, ale když vařím a nic mě nenapadá kouknu na net a tu je většinou polopaticky vysvětleno a ještě přidány i vychytávky :supr:

Pampeliska — 18. 4. 2008 8:46

Já si dříve taky hodně kupovala kuchařky, stalo se mi to skoro koníčkem, když jsem šla z knihkupectví, tak jsem si vždycky nějakou nesla domů :supr: . Taky jsem do nich často nahlížela, listovala v nich a hledala inspiraci co nakoupit  a co uvařit...
Teď ale, co mám PC, tak raději hledám tady, je to víc zajímavé, pěkně popsaný postup a často i s obrázkama ... :supr: :supr:

ivik12 — 19. 4. 2008 15:51

Ahoj  kopretino, vytvářím videokuchařku, která není sice ještě hotová, ale už je tam téměř 150 receptů ke koukání . Možná by dcerka chytla nějakou inspiraci. Mějte se a adresa je    http://ekucharka.net/

penda — 1. 7. 2008 11:57

Kopretina napsal(a):

Vařím docela dlouho, ale stejně pořád dokola jen to co umím - jednoduchá jídla, tak jsem se chtěla zeptat, četla jsem nedávno o Kuchařce pro dceru, žeprý je to pro ty, co se učí vařit, jestli je tato kniha opravdu dobrá a stojí za to si ji pořídit.

Stojí za to si ji pořídit. Já osobně jsem koupila už 5 kousků. Pro kamarádky, syna, pro sebe. Moje sedmiměsíční dcerka ji dostala od autorky do vínku. Jana Zatloukalová je moje kamarádka. Bezvadná je nejen kuchařka, ale i její autorka. :) Mrkni se, Kopretino, na web  a sama si rozhodni, zda za tu knihu stojí investovat peníze. První výtisk byl již celý vyprodán, na pultech už je dotisk této knihy. Občas se o ni dá i soutěžit na webu http://florentyna.cz. A když si ji objednáš prostřednictvím webových stránek, dostaneš ještě navíc i záložky do knihy, které byly součástí pouze prvního vydání.

ita — 1. 7. 2008 12:28

Pendo, díky za tip, už jsem si ji taky objednala. Kuchařek mám celou knihovnu, ráda hledám inspiraci, nerada vařím pořád totéž.

tayvet — 1. 7. 2008 12:54

Já také děkuji za inspiraci :)

Nela — 1. 7. 2008 13:03

ivik12 napsal(a):

Ahoj  kopretino, vytvářím videokuchařku, která není sice ještě hotová, ale už je tam téměř 150 receptů ke koukání . Možná by dcerka chytla nějakou inspiraci. Mějte se a adresa je    http://ekucharka.net/

Tak tuto internetovou kuchařku od Ivy mohu jen doporučit.  Je skvělá. :)

ivanka05 — 2. 7. 2008 10:00

Kouklaa jsem na internetovou kucharku a je fakt dobrá.

penda — 2. 7. 2008 10:26

Holky, uvidíte, že budete spokojené. A Jana (Flo) chystá na září Vánoční kuchařku, tak když se Vám bude líbit její Kuchařka pro dceru, třeba sáhnete i po té další. Jestli kupujete sobotní DVD Ivana Vodochodského (příloha Šípu), tak v prvním DVD Jana s Vodouchem vařila právě podle Kuchařky pro dceru. Včera jsem podle ní připravila obrácené řízky a nemají chybu. Taky doporučuji její palačinky, těstovinový salát s čerstvou zeleninou a opečené brambory De Luxe - předvaří se, strčí se na předehřátý plech s rozpuštěným sádlem a pak se nechají cca 25 minut bez hlídání a lepší brambůrky jsem před tím nikdy nejedla. Anebo její pečené kuře je taky moc dobré. Vyzkoušejte a podejte hlášení, jak rodince chutnalo. ;o) Přeji pěkné léto.

ita — 2. 7. 2008 19:36

Tak jsem ji včera objednala a dnes ji doručili. Je opravdu skvělá. Trochu netradičně řazené recepty, ale v rejstříku se lze dobře orientovat a hlavně obsahuje důležité rady a tepchnologické postupy. Zrovna jsem zkusila rychlou ovocnou buchtu, moc dobrá.

Vlaďuša — 3. 7. 2008 13:30

Ito,
můžeš mi, prosím, poradit, kde jsi kuchařku objednala? Já to zkoušela už na několika www adresách, a nikde ji už neměli dostupnou. Díky.

ita — 3. 7. 2008 15:53

Ano, bylo to na té adrese. Dnes jsem jednu dala naší mladé a byla moc nadšená.

Vlaďuša — 4. 7. 2008 8:24

Holky jste zlatíčka, díky moc, hned ji jdu objednat.

Uzza — 18. 7. 2008 9:45

Já ji dostala k Vánocům a díky ní mám pokaždé úspěch. A teď udělali svatební balení - ta kuchařka je ještě v mixérem v takové krásné krabici. V září se mi vdává ségra, tak už mám vymyšlený dárek :-) A na stránkách toho nakladatelství se to dá koupit ještě levněji než v knihkupectví...