» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Bezmasá jídla https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=121 » Lívance a palačinky https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=29178 |
dixina — 10. 4. 2008 12:07 |
Tak schválně, s kámoškou se stále hádáme o rozdílu mezi lívancem a palačinkou. Já tvrdím, že palačinka je teňoučká, dělaná téměř bez tuku a lívanec je pěkně tlustej a většinou se plní tvarohem. Ona tvrdí opak. |
sudina — 10. 4. 2008 12:18 |
lívanec je z droždí,nebo z kefíru.takže máš pravdu :D |
Oxi — 10. 4. 2008 12:22 |
palacinka je (aspon u nas) tenucka a plni sa cimkolvek a livanec je hrubsi a najradsej si ho polievam javorovym sirupom + brusinky ... |
Oxi — 10. 4. 2008 12:23 |
mylis sa ;) |
Klubko — 10. 4. 2008 12:48 |
Dixi, ono je to i dle oblasti. Vím, že mamča dělá lívance z kefíru. Menší a macaté. Babička z Moravy do nich přidávala trochu droždí a nechala je chvili vykynout. Ale hodně lidí vidí rozdíl mezi palačinkou a lívancem jen v té velikosti a buclatosti,ale těsto dělají na obě stejné. A pak se v tom vyznej :rolleyes: |
dixina — 10. 4. 2008 12:51 |
Přátelé, takže jestli mě zrak neklame, mohu se v naší při považovat za vítězku. Děkuji za pomoc. Šlo hlavně o tu tloušťku :lol: |
Macex — 10. 4. 2008 13:48 |
Tak ve většině kuchařek a návodů je zásadní rozdíl mezi lívancem a palačinkou alias amoletou právě hlavně v přípravě těsta.... Palačinkové těsto je každému známé, jednoduché a prosté... Lívancové těsto je od kynutého, přes kefírové, tvarohové, jablečné atd... asi tak jako ovocné knedlíky - jdou dělat ze spousty věcí... |
ivik12 — 10. 4. 2008 16:51 |
Děvčata zrovna včera mi kamarádka dala recpet na banánové lívanečky, abych výrobu natočila a šoupla do své videokuchařky. Píšu Vám recept, ale já osobně je ještě vyzkoušené nemám, tak mě nebijte.!! |