DeeDee — 7. 4. 2008 20:46

Dobrý večer, ráda bych nadhodila do pléna dotaz, na který jsem zatím nikde nenašla odpověď. Zatím si totiž připadám jako marťan nebo nějaký přírodní úkaz. Po prvním porodu jsem byla hodně potrhaná, měla jsem nástřih a další poranění uvnitř, dohromady mě šili skoro 2 hodiny a bylo to mnohem horší než celý porod. Prý že šití nebolí! Kromě toho mě ale potom strašně dlouho bolely kosti nebo vazy v pánvi nebo co to bylo, nemohla jsem stát ani klečet vzpřímeně, trochu lepší to bylo v předklonu a při chůzi. Nevydržela jsem stát ani tak dlouho, abych se učesala. Trvalo to skoro 2 měsíce, než to začalo postupně ustupovat, pak už mi stačilo jen si třeba přešlápnout... Doktor mě při kontrole po šestinedělí (ke které jsem se odhodlala až 4 měsíce po porodu) utřel s tím, že teď už je to snad dobrý, ne? Tak co fňukám. Jsem teď znovu těhotná a děsím se toho, že se to bude opakovat. To abych dala starší dcerku do děcáku než se zotavím, jinak nevím, jak se o ni budu starat. Neví někdo o nějakém cvičení nebo čemkoli, co by mohlo příště pomoct? Předem díky za odpovědi.

Evca — 7. 4. 2008 21:20

Sice s timhle nemam zkusenosti, ale zkus si najit nejakeho fyzioterapeuta, at se na tebe podiva. Treba by ti poradil, kde je chyba. Pokud jsi z Prahy, tak mam kontakt na jednoho docela prijemneho, ktery pracuje i s tehotnymi.

DeeDee — 20. 4. 2008 20:40

Děkuju za tip, bohužel jsem mimopražská, takže se budu muset poohlídnout tady, ale zkusím s tom něco podniknout. Akorát mám teď vážně pocit, že jsem přírodní úkaz. :grater:

Magdalena Mikulandová — 21. 4. 2008 17:54

Dobrý den,
pravděpodobně se jedná o rozestup stydké spony.
S dotazující jsme osobně mluvily u nás ve Studiu pro ženy.

O přírodní úkaz se nejedná.

Rozestup stydké spony je málo častá komplikace v těhotenství. Pokud máte příznaky : kačení chůze, nesnesitelná bolest v leže při otáčení a zvedání nebo při chůzi. Je vhodné o tom informovat gynekologa a o léčbě a vedení porodu rozhodne on sám dle aktuálního stavu.

Nashledanou Magdalena Mikulandová soukromá porodní asistentka www.studioprozeny.cz