coveri — 4. 4. 2008 19:32

Zdravim, kamaradka mi doporucila couscous jako dobre jidlo, ale jeslikoz s nim nemam zadne zkusenosti, tak bych prosila o nejake rady ohledne pripravy. Nemyslim takovy ten tradicni kuskus, ale nejaky zjednoduseny - trebas jen se zeleniou a tak.. Moc dekuju!!!

Damila — 4. 4. 2008 20:12

coveri napsal(a):

Zdravim, kamaradka mi doporucila couscous jako dobre jidlo, ale jeslikoz s nim nemam zadne zkusenosti, tak bych prosila o nejake rady ohledne pripravy. Nemyslim takovy ten tradicni kuskus, ale nejaky zjednoduseny - trebas jen se zeleniou a tak.. Moc dekuju!!!

Kuskus se dá použít jakákoliv obilovina či těstovina do polévky či do zapékání.


Znáš houbového Kubu?
Tak tam se např.  kroupy dají zaměnit za jakoukoliv jinou obilivinu...


Jinak kuskus já mísro nudlí používám ráda...

coveri — 4. 4. 2008 20:58

Damila napsal(a):

Kuskus se dá použít jakákoliv obilovina .....

díky za radu :)

Aneri — 4. 4. 2008 21:36

My máme rádi kuskus jen tak, k tomu hodně vařené zeleniny, tatarku, ale i s masem. Nebo trochu cukru, rozinky,namočím sušené ovoce a pod. Na netu je mnoho receptů, jen si vybrat.

Ladie — 7. 4. 2008 10:11

Receptů je vážně moc. My máme nejradši se steril. zeleninou a s hromadou nastrouhaného sýru.

sudina — 7. 4. 2008 11:21

a on se nějak jen namáčí do horké vody,nebo jak se připravuje?

ivca — 7. 4. 2008 11:24

stačí zalít vařcí vodou z konvice, nechat vsáknout a pak načechrat vidličkou

Oxi — 7. 4. 2008 12:08

http://www.probio.cz/recepty/kuskus.htm

http://www.victorie.cz/magazin/zdrava-v … cepty.aspx

http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115

sudina — 8. 4. 2008 10:59

tak jelikož vařit budu až k večeři,malej má k obědu rajskou kterou já nemusím,tak jsem se rozhodla že prubnu kuskus!!!!!

lojzik — 17. 4. 2008 13:08

já dělám tenhle sladký a je opravdu moc dobrý - s medem a skořicí.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=13868

jetelík — 23. 4. 2008 18:12

já do něko míchám všelijakou nakrájenom syrovou zeleninu, vejce natvrdo, tuňáka ... na sladko mi moc nejede

kukusa — 24. 4. 2008 8:02

Tak moje tchyne je opravdova marokanka a tudiz umi opravdovy tradicni kuskus..

Sama jsem ho nedelala, ale videla jsem tu zenskou v "akci". Ma takovej zvlastni naparovaci hrnec, kuskus nejprve peclive promichava s olejem ve velke mise, potom ho naparuje na 3x a mezitim ho peclive promichava, aby nedelal hrudky. Pozor, kuskus nesmi pri promichavani vychladnout, micha se varici, je potreba mit "voplechovany" ruce  :dumbom:

Jako zalivku dela takovou "majdu" z hoveziho.

Hovezi maso s kosti vari s cuketou, mrkvema, rajcetem, bilou redkvi, rapikatym celerem, fenyklem, dyni a cizrnou. Nacez rajcata dava do omacky bez jaderek, a cukety a dyni pridava az nakonec.

Je to basticka!!!

dasad — 11. 5. 2008 21:20

vyzkousej tyhle grilovane papriky s kuskusem, jsou vytecne  http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … p?id=40157

plostice — 9. 3. 2009 18:13

Zeleninový kuskus: Video recept, podle kterého zvládne uvařit každý. A je to moc dobrý.

Jugulator — 6. 4. 2009 0:51

páni.. teda  já moc na ty vegetariánské věci nejsem, ale to video s tím zeleninovým kuskusem mě dělá chutě... :D