Tomislav — 28. 3. 2008 10:43

Chobotnici naklepeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou tak aby byla celá ve vodě. Na středním ohni vaříme asi 1-3 hodiny až maso změkne.
Necháme ve vodě až do vychlazení, potom scedíme pokrájíme a vložíme do salátové mísy. Přidáme olivový olej, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z citronu, pepř, česnek a petrželovou nať. Na hodinku necháme odležet v ledničce.
Suroviny na 4 porce:



1 velká chobotnice (cca 1 kg), vykuchaná a omytá vodou

1 vetší červená cibule (může být i normální), najemno pokrájená

olivový olej

ocet (nejlépe vinný), citrón

stroužek česneku. drcený

2-3 lžíce posekané petrželové natě

Irenka21 — 12. 4. 2008 20:07

Jedla jsem to přímo od Vašeho krajana, chobotnice byla povařená v páře a vařené brambory, jinak to bylo stejné, vše vychladlé smíchal a bylo to moc dobré.

Modroočka — 23. 6. 2008 15:48

Mně salát z chobotnice nechutnal vůbec. Zato lignje na žaru, po tom bych se umlátila, to byla božská mana...........
Jo a co mi chutnalo, když nám naše bytná dala k pečeným rybám brambory s čerstvou cibulí a zakapané vinným octem, to bylo taky super. Krom té chobotnice mi v Chorvatsku moc chutnalo.