markéta — 23. 3. 2008 20:27

Ahoj všem... zajímá mě, jak děláte VY brambor. salát?? Co jsem zatím viděla a slyšela, tak příprava a složení se mění dům od domu :D To je fajn kolik má jedno jídlo variant.
Začnu tím svým...
brambory vař. ve slupce
vejce
měkký salám (gothaj, junior, jemný...)
ster. zeleninu do salátu
cibule
hořčice
sůl, pepř
majolka + b. jogurt

Eri — 23. 3. 2008 21:04

Já dělám 3 varianty, podle momentální chuti.

1. brambory ( vařené ve slupce ) + cibulka ( nutno nechat zesklovatět ) + sterilované okurky + šunka + vajíčka na tvrdo + hrášek + sl. olej + majonéza + sůl

2. brambory + kyselá jablka + vlašské ořechy + trošku soli + med + zakysaná smetana 
( teta dávala i křen )

3. brambory + šunka + jarní cibulka + sterilovaná červená kapie + majonéza + sladké chilli

misha88 — 23. 3. 2008 22:33

Tak já:

brambory vařené ve slupce
majolka
červená paprika - koření
kyselý okurky
vařená mrkev
vajíčko natvrdo
na kyselost octovou vodu - nejlepší je nálev z nakládaných okurků
gothaj - nějakej měkkej salám prostě
(táta by rád přidal celer, ale nemá šanci)
sůl, pepř

asi vše..

sisi21 — 24. 3. 2008 2:08

bram.salát dělám skoro jak Markéta, nedávám jogurt.ale na chuť přidám nakrájené jablko..

ex1 — 24. 3. 2008 3:17

Já dělám salát takto:

brambory vařené ve slupce
vajíčka na tvrdo
vařená mrkev
kyselá okurka
spařená cibule
hrášek
červená steril. paprika
majonéza
osolit, opepřit, trochu láku z okurek

Stelička — 24. 3. 2008 8:43

Teď můj recept:
miska, 400 m k mamince a velké díky!

Aneri — 24. 3. 2008 9:55

Vařené brambory, vařená mrkev, celer, petržel, hrášek, okurky, zastrouhám jablíčko, tatarka, trochu hořčice, okořenit

Ivča K. — 24. 3. 2008 10:13

Cibule
Šunkový salám na kostičky
Kyselá okurka
Vejce natvrdo
Mrkev,celer,petržel uvařit a protlačit s bramborama přes kolečko(mrkve víc,petržele nejmíň)
sůl,pepř,worcestr,hořčice,majolka,trošku oleje
Brambory ve slupce
pro dochucení používám nálev s okurek
na ozdobení kapie

ivca — 24. 3. 2008 10:32

můj spešl salát - na Vánoce
brabmory ve slupce, kyselé okurky, jablíčko,l cibule, syrová zelenina - mrkev, celer, petržel - nastrouhat,přidat hrášek
majilka a kysaná smetana nebo jogurt

x256987 — 24. 3. 2008 10:53

Stelička :supr: :lol:

najemno nasekanou cibuli zakápnu na dně mísy olejem, zjemní ji to
brambory vařené oloupané
vejce natvrdo, hodně kyselých okurek
nasekanou sterilovanou směs typu Moravanka, i s tou ostrou papričkou
sůl, pepř, majonéza napůl smíchaná s bílým jogurtem

Ladie — 24. 3. 2008 17:26

Brambory uvařené ve slupce
vejce na tvrdo
vařená zelenina - mrkev, petržel, občas i celer
steril. hrášek
steril. okurka
majonéza
pár lžic plnotučné hořčice
sůl, pepř

ivik12 — 24. 3. 2008 17:55

Ahojky já dělám salát jako Ladie, jenom místo vařené zeleniny přidám sterilovanou zeleninu do salátu a tu ještě rozsekám, protože nemáme rádi velké kusy. Ivana

aprill — 24. 3. 2008 18:00

Ladie napsal(a):

Brambory uvařené ve slupce
vejce na tvrdo
vařená zelenina - mrkev, petržel, občas i celer
steril. hrášek
steril. okurka
majonéza
pár lžic plnotučné hořčice
sůl, pepř

Dělám ho hodně podobně,  jen majonézu dávám napůl s tatarkou a vynechávám vejce .

lupina montana — 24. 3. 2008 18:13

Ten slavnostní musí mít u nás devět ingrediencí:
brambory ve šlupce vařené
mrkev
celer
petržel
cibule
jablka
vajíčka natvrdo
hrášek
a kyselá okurka
Voda z toho hrášku se nevyleje, nýbrž se do ní zamíchá lžíce jemné hořčice a to se zamíchá do salátu. Nechá se ležet do druhého dne a pak teprve se přidává majonéza :)

Maxík — 24. 3. 2008 19:00

markéta napsal(a):

Ahoj všem... zajímá mě, jak děláte VY brambor. salát?? Co jsem zatím viděla a slyšela, tak příprava a složení se mění dům od domu :D To je fajn kolik má jedno jídlo variant.
Začnu tím svým...
brambory vař. ve slupce
vejce
měkký salám (gothaj, junior, jemný...)
ster. zeleninu do salátu
cibule
hořčice
sůl, pepř
majolka + b. jogurt

Nuance:
- trochu olivového oleje
- místo jogurtu zakysaná smetana (klidně light)
- salám nakrájený na kostičky osmažit na sucho nebo na kapičce oleje

Maxík — 24. 3. 2008 19:13

Řecký bramborový salát
ve slupce uvařené a oloupané brambory
jarní cibulka
4 lžíce olivového oleje
2-3 lžíce vinného octa
sůl, pepř
2 lžíce nadrobno posekané máty
černé olivy
1 lžíce kapary (lze nahradit pokrájenými rybími očky)
15 dkg sýra Feta (nebo sýr balkánského typu)
vejce uvařené natvrdo

ivca — 24. 3. 2008 19:50

můj řecký
brambory ve slupce, ještě do vlahých zamíchat olivový olej, citronovou šťávu,l bílý pepř, sůl a pokrájenou (spařenou - nemusí být) červenou cibuli

kukusa — 26. 3. 2008 8:42

Brambory varene ve slupce
varena vejce
znojemska sterilovana zelenina
kysela okurka
sterilovana kukurice
zelene olivy
nadrobno nakrajena cibule
majoneza (nebo majoneza s jogurtem pul na pul)
dve lzicky plnotucne horcice
nekolik lzic laku z okurek

ps: mu muz miluje kdyz mu do toho primicham tunaka

markéta — 26. 3. 2008 10:29

Teda to je paráda... fakt recept co recept trochu inovace ;) Nejlepší je ovšem Steličky... nezamaže nádobí a určitě je výbornej :D

Lucca — 30. 9. 2008 13:36

Tak mi do salátu přidáváme jablko a to je moc moc dobré. Nedáváme ani mrkev ani celer, za prvé mi to tam nechutné a za druhé jsem na to alergická. Dáváte všichni cibuli?? Tady se o to přou a píšou různé variace. Já zkusila dát jednou osmahnutou a bylo to super, syrovou cibuli vůbec nemusim.

minka — 30. 9. 2008 13:44

Kdo nemá rád syrovou cibuli do salátu, může ji předem mírně projít varem.

Jája — 30. 9. 2008 13:45

tak já cibuli syrovou nejim vůbec, takže jí do salátu nedávám.

Dělám nejčastěji jednoduchej salát:
brambory
vajíčka
okurka (musí být nastrouhaná)
majonéza (domácí)
sůl, pepř

a snad jsem na nic nezapoměla

x62358 — 30. 9. 2008 13:49

Brambory vařené ve slupce, cibule, vejce, okurka, majolka + trochu bílého jogurtu, sůl, pepř. Vypadá trochu chudě, ale nejvíc nám chutná takto.

lueta — 30. 9. 2008 14:55

Bramborový salát bez cibule si ani neumím představit ( a ještě bez mrkve a celeru) ale přeliju ji vždycky vroucí vodou. Bez toho je tam druhý den divně cítit.

sisi21 — 30. 9. 2008 20:04

taky dávám cibuli,,nám by se zdál bez toho divný,,

tchýně třeba nedává vůbec majolku,,taky ho nemusím..

asi jde o zvyk...

mia — 30. 9. 2008 21:10

Já si svařím dost silný sladkokyselý nálev s trochou oleje, vypnu a do toho hodím nakrájenou cibuli ( nechám spařit ). To pak vychladlé naliju na nakrájené brambory a přidám ostatní běžné ingredience, nakonec majolku nebo tatarku.

ivanka05 — 1. 10. 2008 9:49

u nas doma se dela jako u IVIKa a ladie... sterilovana zelenina, zadny salam.... a vajicko tam je a kusy brambor jsou tak akorat velke.
a u pritele se tam zeleniny dava minimum na uplne drobno, brambory jsou male jako hrasek  takze rozmatlane, a je tma salam...

Me vic chutna bez salamu a tak jak ho znam ja... vloni predloni jsme to resili tak, ze kazdy dostal z domova pridel:),ale jak letos, to je uz hloupe si brat salat:( a ani jeden se nechcem podridit:(
pritel ji rizek, ja kapra, no je to tezky vyvareni:)

pverica1 — 1. 10. 2008 9:53

Já dělám takto: oloupané brambory vařené ve slupce , vejce na tvrdo , nakládanou zeleninu do bram.salátu ,cibuli ,
sůl , pepř , ještě přidám sterilovaný hrášek , a ze dva stroužky česneku na vůni (je to výborné!!!) Nakonec vmíchám
tatarku a majonézu . Vodu z nakládané zeleniny sliju do kastrolku a dám do ní nakrájenou cibuli , kterou povařím
asi minutku , pak přecedím a přidám do salátu . Cibule tak získá příjemnou chuť. Necháme rozležet do druhého dne!
:gloria: :supr:

ivca — 1. 10. 2008 10:10

u nás jsou na vánoce taky řízky i kapr, salát teda jen jeden, recept jsem převzala já, ale nedávám tam salám, který tam původně byl (ten recept jsem sem dávala - je to s tou syrovou nastrouhanou zeleninou - dělám ho jen na vánoce, jinak dělám takovou kombinaci těch, co sem dávají ostatní) ale zato dvě polévky - rybí a knedlíčková ....

dasad — 5. 10. 2008 22:11

delam bez majonezy, mnam, uplne jsem na nej dostala chut :) http://www.nadoma.cz/recepty/45313-bram … -majonezy/

ita — 25. 11. 2008 11:44

Máma mi vždycky připomínala, že brambory musím vařit den předem, aby byly pevné a nebyla z nich kaše. Manžel vyžaduje majonézu, používám lait a ještě kombinuji s jogurtem. Kromě zeleniny (kořenová, okurky, paprika,  hrášek) dávám i nahrubo strouhané jablko.

kukusa — 25. 11. 2008 12:01

muj muz tomu rika salat rusky a ma ho rad takto:

ve slupce varene brambory
cibule
sterilovna kysela zelenina
sterilovana kukurice
zelene olivy
tunak
majoneza
horcice
smetana
(obcas pridavam jeste lzici nebo dve nalevu z te sterilovane zleniny)

s tim tunakem se to zda mozna podivne, ale je to fakt vynikajici! je dobry i ke grylovanym klobaskam!

Barusja — 25. 11. 2008 12:05

brambory den předem, hrášek + mrkev od Bonduelle, okurka, hořčice, a Yofresh + troška majolky.

jancas — 25. 11. 2008 18:13

muj štědrovečerní bramborový salát:

brambory vařené ve slupce,
domácí zelenina do salátu
okurka
hrášek
trochu láku z okurek
tatarka a bílý jogurt
trocha pepře a soli

ajaE — 25. 11. 2008 20:51

Nas recept

brambory ve slupce
cibule
kysele okurky
uvarene-mrkev,celer,petrzel
salam(junior)
hrasek
sul,pepr,horcice,vajicka natvrdo

majoneza.

erace — 26. 11. 2008 8:21

Náš recept: den dopředu  - před konzumací-uvařím ve slupce brambory v osolené vodě. Kořenovou zeleninu uvařím nakrájenou  na kostičky včetně cibule. Smíchám dohromady, přidám hrášek (bonduelle), kyselou okurku na kostičky. Majolku (Hellmans) naředím lákem z okurek, trošku opepřím. My moc majoklou nezaléváme, jen tak lehce. Salát je výborný, lehký.

rybbka — 27. 11. 2008 14:00

Varene brambory
cibule
sterilovane okurky
Moravanka-bez feferonky
varena vejce
jablko oloupane na kosticky
majoneza
jogurt
zalivka-ocet,cukr,sul,pepr

Kukačka — 3. 12. 2008 9:48

koukám, kolik lidí přidává lák z okurek. Mě doma babi a máma vždycky varovaly, že to potom kvasí.

Já dělám odlehčenou variantu
brambory
mrkev, celer - vařené jemně pokrájené
cibuli spařit
máminy okurky
hrášek
sůl, pepř, lžíce hořčice, lžíce oleje
majonézu napůl s jogurtem (občas)
dochutit octem a nechat rozležet

QuidoF — 5. 6. 2013 8:57

MY děláme tenhle: http://www.onlinekucharka.cz/recept/124 … rovy-salat