Lucca — 21. 3. 2008 23:17 |
Děláte nějaká sladká jídla typická pro jiné země než česko? Já dnes dělala thajský banán v kokosovém mléce (podle tohohle videa). Docela dobré a strašně jednoduché, jen je třeba to nepřesladit. A banán jsem před tím zkusila osmažit, zkuste, zajímá mě jeslti vám to bude chutnat :D
|
Tercila — 5. 8. 2009 18:17 |
Dívám se, že příspěvek od Luccy není nejaktuálnější, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené. Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúžasné!! :supr:
|
taurus — 5. 8. 2009 18:25 |
V USA jsem si naprosto zamilovala cheesecake. A tady v Irsku se hodně jí dezert, který je dělán z toustového chleba. Udělá se taková sladká směs, která se přeleje přes plátky toustového chleba a dá se to zapéct ale je to teda žranice. Jinak bych doporučovala kuchařské knížky od Rachel Allen. Věnuje se hlavně pečení a cokoliv jsem z její knížky zkusila, tak zaznamenalo obrovský úspěch. Navíc recepty jsou z různých zemí (našla jsem tam i variaci na typicky český borůvkový koláč) a jsou hodně jednoduché.
|
Tercila — 5. 8. 2009 19:47 |
Ahoj taurus, tak já teda moc nepeču, u nás doma je výhodnější si občas koupit nějaký ten zákusek - protože co bych dělala s plechem buchet, to fakt nevím :), ale právě ta baclava mě teda chytila, i když je tak sladká, že denně bych ji samozřejmě jíst nemohla. Zachutnala ovšem jenom mně :) - rodince to nechutná. A jinak - díky za tip s Rachel Allen.
|
elena007 — 9. 8. 2009 4:45 |
Ja muzu i plech buchet, co nesnime, zamrazim a jak se to casem hodi. :)
Obcas delam baklavu, ale z phyllo (filo, yufka) testa (listkove neeee :)) ). Ale jen vyjimecne, protoze to se musi opatrne vzit kazdy ten tenoucky list testa, nepotrhat, potrit maslem, naplnit a tak dokola az je to dost vysoke a je to hrozna piplacka. Pak je u nas oblibene klasicke (bile) tiramisu z mascarpone a bez "vylepseni" jako kokos a tak. Taky mame radi Tres leches, to je nikaragujsky moucnik, vlasne jenom piskot namoceny v trech druzich mleka (s rumem), jak ostatne napovida nazev. No a Creme Brulee, Creme Caramel zas jen klasika. Bread pudding z toustoveho chleba, piskotu nebo panettone s vanilkovym kremem. Z panettone je obzvlast dobry. Bomba Alaska, Key Lime Pie, Apple Pie, svedsky dort Princezna, Pasa - rusky velikonocni tvarohovy nakyp, australsky dort Pavlova, Mahallabia s pistaciemi, Tapioca pudink, ryzove pudinky, horkocokoladova pena, ruzne sorbety...... no a mohla bych jeste dlouho, sladke ja miluju.
|
Tercila — 9. 8. 2009 21:34 |
Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět! :supr:
|
xxxx — 9. 8. 2009 22:11 |
z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud možno mandlový nebo kešu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůžu, jen ty "kandely" vid Terci :D
|
elena007 — 9. 8. 2009 23:27 |
Tercila napsal(a):Jo, Eli, to je na Tvém psaní vidět! :supr:
Nastesti zatim jenom na psani, ale az to zacne byt videt na tajli, to bude maler, protoze si bez toho prijemne byti predstavit.
|
elena007 — 9. 8. 2009 23:33 |
xxxx napsal(a):z těch cizokrajných mlsků se mi zrovna teď vybavil rahat, pokud možno mandlový nebo kešu či lískový, nedávno jsem na to někde četla i recept, to můůůůžu, jen ty "kandely" vid Terci :D
To taky muzu a co hur, muzu taky halvu ve velkych mnozstvich.
|
Tercila — 10. 8. 2009 11:43 |
:D, no xxxx, ty kandely mi právě leží v hlavě, co na tom lidi mají, protože když to tak kolem sebe slyším, já jsem se jimi nikdy nezabývala, na balené zboží se někdy dívám jen proto, že se přece jen chci ujistit o tom, že to není prošlé, ale abych studovala energetický příjem... To hlídají lidi, kteří se nudí :D. Vlastně jo ;), u jednoho výrobku to hlídám: u jogurtu se dívám, jestli to není málo tučný, jestli má ten jogurt aspoň 3 % :D A nízkotučný sýry jsem koupila jen jednou a nežral je pak ani náš pes, fakt. Váhu mám hozenou někde ve skříni, vůbec mě nenapadne ji vytahovat a dodnes jsem nepochopila, proč mi ji maminka kdysi před léty koupila k Vánocům. Asi byla ve slevě. :D Holky, já myslím, že dokud nám chutná, jsme prostě zdravé. A až budeme počítat kalorie a denně se převažovat a kontrolovat hodnoty na výrobcích, tak budeme stejně už dávno nemocné duševně :D, tak na nějakým tom kile záležet nebude... A co se týká vlivu jídla na zdraví a vznik nemocí, tak o tom mě zatím nikdo nepřesvědčil, já tvrdím, že větší vliv mají geny.
|
Anda — 11. 8. 2009 13:45 |
Tercila napsal(a):Dívám se, že příspěvek od Luccy není nejaktuálnější, ale přece jen dodám něco, na čem jsem si smlsla loni i letos na dovolené. Baclava je (váhám, jestli napsat zákusek či buchta) z lístkového těsta naplněná mletými sladkými ořechy, omáchaná v medu a posypaná barevným kokosem - nevím, proč zeleným, ale je to úúúúžasné!! :supr:
No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos
|
Tercila — 16. 8. 2009 0:35 |
"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
:D :D :D Pistácie jsem nepostřehla :D, ale taky to může znamenat, že jsem baklavy s prominutím sežrala tak rychle, že jsem si nevšimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, že špatně vidím, nemůžu ručit za to, že na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos....... :D:D
|
Anda — 19. 8. 2009 11:40 |
Tercila napsal(a):"No, nejsem si jistá, ale řekla bych, že baklava se po vršku sype drcenýma pistáciema. Tak proto zřejmě zelenej kokos"
:D :D :D Pistácie jsem nepostřehla :D, ale taky to může znamenat, že jsem baklavy s prominutím sežrala tak rychle, že jsem si nevšimla pořádně, co nahoře je a - vzhledem k tomu, že špatně vidím, nemůžu ručit za to, že na nich pod tím sklem tam v obchodě byl fakt kokos....... :D:D
No, on to klidně zelenej kokos mohl být. To víš, finanční krize je finanční krize...
|