amba — 19. 3. 2008 16:29

Chci vyměnit plynový sporák za elektrický, ale nějak se nemohu rozhodnout. Váhám mezi klasickou keramickou deskou a indukční. V mém okolí s ní nemá nikdo žádné zkušenosti, tak prosím, poraďte. Děkuji.

ajaE — 19. 3. 2008 17:25

Indukcni je rychlejsi ,sporivejsi a nepali!Ale je pravda ze je take ze vsech nejdrazzsi,no ale ja bych se pro priste take rozhodla jiz pro ten indukcni.

Macex — 19. 3. 2008 20:26

Když si nejseš jistá, tak si kup kombinaci, nemusíš měnit všechno nádobí a budeš si vařit na tom, co ti bude zrovna vyhovovat....
Já prvně zvažovala taky kombinaci,a le postupně jsem si začla pořizovat nádobí vhodné i na indukci, dokonce i pánve /a to byl velký oříšek, aby nestály 2000,--/ a tudíž už mi nebrání nic si pořídit plnou indukci... Kolegové v práci si dva pořídili indukci a jsou náramně spokojení, rychlý, levný a pohodlný vaření... Elektrika je jinak strašně pomalá a kdo byl zvyklý na plyn, ten u elektriky trpí....

amba — 21. 3. 2008 15:09

Já vhodné nádobí na indukční sporák mám, ale neumím si představit rozdíl ve vaření. Jsem sice flexibilní a každý stereotyp dokážu bez problémů změnit, ale změna ve způsobu vaření mě dost zaskočila. Myslím si, že na indukčním sporáku to bude všechno jinak, proto váhám. Jednoduše - potřebovala bych, aby mi někdo řekl, jaké rozdíly jsou ve způsobu vaření, případně, na co si mám dát pozor a čeho se vyvarovat.

aja, Macex -děkuji