mirka.. — 9. 3. 2008 0:08

zdravím všechny... sem na výšce a doted sem jedla dost nezdravě, bud jídla z pytliku nebo něco co se nemusí vařit( chleba a něco na něj), bagety a tak, ale ted chci změnu, nakoupila sme si čočku, jáhly, vločky, krupici..nemám na vaření moc času, tohle mi přijdou věci z kterých jde udělat jakási kašovitá a relativně zdravá strava:-) nemáte nějaký recepty?jak udělat čočku aby nehcutnala jak z jídelny:-) nebo na ty jáhly- ráda bych je vyzkoušela:-)

ivca — 10. 3. 2008 10:54

čočka - namočit, pak uvěřit do měkka, přidat ocet, obokový lislt
osolit až když je hotová a moje vychytávka - žádná jíška, ale hustá kysaná smetana, event. smetanový bílý jogurt, jen prohřát, zahustí se to a je to fakt super
nebo doporučuju kuskus - jen zalít horkou vodou, vývarem (voda s nějakou tou kostkou stačí), načechrat vidličkou, nechat dojít pod pokličkout a pak se jen rozhodnout co k tomu .... zelenina, houby, maso, na sladko

Stelička — 14. 3. 2008 17:38

Jedlé je i čočkové rizoto - smíchat uvařenou čočku s uvařenou rýži a omastit osmaženou cibulkou. Pokud to nemusí být zas tak zdravé, tak do cibulky nakrájet uzené nebo klobásku.

mirka.. — 14. 3. 2008 18:23

moc děkuju, čočku už sem se naučila vařit, dneska chcu zkusit nějak udělat jáhly, tak uvidim co mi z teho vyleze:-)

Gia — 19. 3. 2008 13:47

Taky hlusuju pro kuskus - seženeš i celozrnný.
Jo  a kaši nevařím z krupice, ale kupuju si instantní pohankovou a kukuřičnou kaši ve zdravé výživě. Mléko stačí jen ohřát.