Klíček — 16. 2. 2008 11:39

Ahoj.
Trpím s tím už asi tak 2 roky. Pořád mám rýmu a ucpaný nos. U lékaře už jsem byla, dal mi akorát nějaké kapky a doporučil mi alergoligii. Tam jsem zatím nebyla.
Někde jsem četla, že se na to dá koupit něco v lékárně, nějaká voda, kterou se nos vyplachuje. Jenže když jsem byla v lékárně, tak mi neochotně řekli, že všechno je jen na lékařský předpis a chtěli mi prodat Olynth nebo Sanorin. To už mám všechno vyzkoušené, navíc to pomůže jen na pár hodin.
Nevíte o něčem?

Bety — 16. 2. 2008 12:11

Když nedbáš rady lékaře, který tě poslal na alergologii tak o čem bysme asi mohli vědět? Ty máš ucpaný nos, nevíš od čeho, my, kteří jsme tě v životě neviděli a nejsme lékaři máme vědět od čeho, a  máme být chytřejší než lékárník i lékař

někde jsem četla, že se dá koupit něco na něco o čem nevím co to je....

x256987 — 16. 2. 2008 12:20

Volně se dá na proplachování koupit Vincentka nebo mořská voda, prodává se pod různými názvy, třeba Stérimar. Jdi rozhodně na tu alergologii. Ze sprejů do nosu se kromě kapek typu Olynth či Nasivin dá koupit ještě Vibrocil, to je antihistaminikum, a Beclomet, to je slabý kortikoid, neměl by se taky brát dlouhodobě a rozhodně nenahradí návštěvu u doktora.

Klíček — 16. 2. 2008 13:01

Bety, napsala jsem, že jsem tam zatím nebyla, to neznamená, že se tam nechystám. Jen jsem chtěla vědět, jestli třeba někdo nemá něco podobného. Fakt díky za ochotu. Takhle nějak mě utřely ty nanynky v lékárně.

Jinak, alergického původu, si myslím, to nebude. Trpím tím v létě v zimě, prostě furt. Lékař mi tenkrát dal nějaké protialergické kapky, nepomohly. Myslím, že to bude chronická rýma. Táta s ní trpěl celý život. Jenže to dokáže akorát pěkně otrávit.

PavlaH — 16. 2. 2008 14:37

Klíčku, můj partner měl taky pořád rýmu, kromě toho, že jsem ho dokopala k nosnímu, kde vybili nějakého stafylokoka se mu to moc nezlepšilo. Ale od té doby, co bydlíme v cihlovém bytě a používá sterimar s nasivinem se jeho rýma stonásobně zlepšila. Také mu pomůže vyhřát si při rýmě hlavu. Vypadá to blbě, ale spaní v čepici mu jen a jen pomáhá.

PetrV — 16. 2. 2008 15:00

http://www.ordinace.cz/clanek/nosni-polypy/

Bety — 16. 2. 2008 16:41

Klíčku rádo se stalo a ty si tady něco vyber - alergii, chronickou rýmu, stafylokoka nebo polypy - příznaky jsou stejné nebo podobné, a "něco" si na to kup...

Klíček — 16. 2. 2008 19:58

Bety napsal(a):

Klíčku rádo se stalo a ty si tady něco vyber - alergii, chronickou rýmu, stafylokoka nebo polypy - příznaky jsou stejné nebo podobné, a "něco" si na to kup...

Bety, táta mi umřel na infarkt. Když byl u doktora s tím, že ho pálí na hrudi a špatně se mu dýchá, doktor mu řekl, že neví čím by to mohlo být, prý to může mít více původů a napsal mu kapky na kašel a poradil ať si ještě něco koupí v lékárně.
Možná, kdyby se tenkrát táta místo návštěvy u lékaře nejdříve zeptal někoho, kdo byl po infarktu, mohl tu dnes ještě být.
Nechci to přirovnávat, ale doufám, že si rozumíme.
Jinak tvé odpovědi  :offtopic: ptala jsem se na něco úplně jiného.

x256987 — 16. 2. 2008 20:59

Alergická rýma může být i celoroční, prach, roztoči, peří...

Bety — 17. 2. 2008 10:35

Klíčku, ke tvojí soukromé zprávě, kterou jsi mi poslala: Kopíruji sem svoji odpověď, kterou ti zase posílám já - aby nedošlo k nějakému nedorozumění:

Klíčku promiň, ale tohle je veřejná diskuze a každý, i já tam může napsat sůj názor, ať se ti to líbí nebo nelíbí.... děkuji za tvoji starost o mně, ale nikdo mě nenaštval ani nejsem nešťastná (na rozdíl od mnohých tady), mám pouze názor že radit někomu "něco" na něco o čem neví co to je, je blbost a za tím si stojím.

Klíček — 17. 2. 2008 14:17

Bety napsal(a):

Klíčku, ke tvojí soukromé zprávě, kterou jsi mi poslala: Kopíruji sem svoji odpověď, kterou ti zase posílám já - aby nedošlo k nějakému nedorozumění:

Klíčku promiň, ale tohle je veřejná diskuze a každý, i já tam může napsat sůj názor, ať se ti to líbí nebo nelíbí.... děkuji za tvoji starost o mně, ale nikdo mě nenaštval ani nejsem nešťastná (na rozdíl od mnohých tady), mám pouze názor že radit někomu "něco" na něco o čem neví co to je, je blbost a za tím si stojím.

Hele, já nechápu o co ti vlastně jde. Když jsi mi neuměla poradit, proč jsi sem vůbec něco psala? To jsem tě se svým dotazem tolik vytočila? :co: To snad ne. Jen to šlo napsat jinak. Třeba - hele Klíčku, my tady neznáme odpověď na tvůj ucpaný nos, dojdi si k lékaři, uděláš nejlíp. Zní to rozhodně lépe.

SZ jsem ti poslala proto, že jsem se tu někde dočetla, že si máme žabomyší spory řešit po SZ a neobtěžovat tím ostatní.

Jiněnka — 17. 2. 2008 21:33

Nebo to může být i alergie na změnu teplot - nemám ponětí jak přesně se to jmenuje, souvisí to se zvšeným výskytem určitého typu bakterií na nosní sliznici a jejich reakcí. V zimě se to projeví když během dne přejdeš z teplého domu ven do mrazu, v létě zase při styku s klimatizací (auto, obchody, ...), a pak už jsi tak zblblá, že stačí jedno ofouknutí a teče ti z nosu - nejde vyloženě o hustou rýmu, spíš jako by Ti z nosu pořád kapala voda... Snad jsem to napsala srozumitelně.

normální — 18. 2. 2008 8:43

Tak přesně tím trpím i já a taky by mě zajímaly zkušenosti ostatních.V létě,v zimě,pořád s kapesníkem.A aby to byla alergie,tak bych musela být alergická sama na sebe,protože to mám snad od narození a v každém prostředí.A když jsem řekla lékařce,že to mám asi nějakou chronickou rýmu,tak se tak smála a popichovala mě při každé i při každé další návštěvě,že už bych ani nikam nešla!!!A Bety,fakt jsi to přehnala.Člověk se přece může na něco zeptat a Ty,pokud nemáš nic rozumného,tak nemusíš reagovat.

Tajgr — 18. 2. 2008 8:47

Ahoj Klíčku,poradit ti neumím ale já takto měla ucpaný nos od půlky těhotenství a připisovala jsem to hormonům a když jsem to měla už půlroku po porodu tak jsem si řekla že něco je jinak a zašla k doktorovi a ten napsal nějaké kapky a že když nepomůžou tak mám přijít a udělá mi a řekl nějaký ten odborný název zákroku a já jak jsem se bála tak jsem se nezeptala co to je a už pět let používám Olynth,mně stačí stříknout tak třikrát za den,vím že to je na hlavu ale zatím žiju a doktor řekl že návykem na olynth to není.Pravda už mi to leze na nervy a asi budu muset ten strach překonat,když si zas představím ty lesklé nástroje a jak mi bude v nose štourat brrrrrrr :grater: :dumbom: :butter: :mad: .

Macex — 18. 2. 2008 9:34

Alergie, o které se tady mluvilo je chladová alergie (přestupy z tepla do zimy, šlápnutí bosou nohou na studený podklad apod...), projevuje se kýcháním, vodnatou rýmou a u mne např. i svěděním celého obličeje. Vyléčit to nejde, jde zcela utlumit její příznaky např. celoživotním pojídáním Zyrtecu.

Ráda bych se zastala Bety - je to hodná ženská a nemyslela to zle.... Pokud obvodní pošle na speciální vyšetření, je třeba na něj zajít a pak teprve na základě kladných či zápo*ných výsledků, hledat radu dále.... Pak mám možnost volby, mám něco diagnostikovaného nebo naopak vyloučeného a tudíž je dobré obrátit se na širší veřejnost a tázat se, zda někdo nemá radu.... Ale pokud nevíme, zda může jít o alergii, chronickou rýmu a dalších pět nemocí, které mají podobné příznaky, myslím, že by bylo opravdu jen ke Tvé škodě, zkoušet různé kapky a babské rady a čekat třeba rok, zda to pomůže, když vůbec netušíš, zda je to pro Tvoji nemoc vhodné či nikoliv.

JHe — 18. 2. 2008 13:55

Trpím něčím podobným. Mám "trvale" ucpaný nos, nebo spíš oteklou sliznici v něm. Alergie to není, vyšetření na ORL taky nic nenašlo. Někde jsem četla, že se toto nechá odstranit laserem. začínám o tom uvažovat, protože právě teď mám " to horší" období. Jestli najdu letáček, dám ti sem odkaz.

JHe — 18. 2. 2008 14:06

tak jsem to našla:
http://www.hzp.cz/main/clanek.php?id=1736

adra — 18. 2. 2008 14:23

mám taky stále ucpaný nos...a nenapadlo by mě s tím jít na babi!!! jste zaltíčka musím se s vámi taky podělit o to nadělení
ucpaným nosem trpím asi něco přes 10 let!!!!! taky dříve sanorin ted olynth...vyšetření na ORL O.K. na alergologii O.K. - mám alergii na kočky ale tem se vyhýbám...jednu mi alergoložka předepsala léky měla jsem pak klid několik měsíců nemusela jsem si stříkat do nosu olynth...ale je to opět ve starých kolejích ted jsem byla opet na alergologii dostala recept -beru prášky na noc - přes den  ne chce se mi po ich spát...ale zase:Olynth,Olynth,Olynth...ten je vynikající bohužel taky návykový, na KO mám přijít na alergolog.až mi "bude lépe" a uděláme přetestování

Bety, je to fakt děsný když Tě posílají od čerta k dáblu a pak se ještě alergoložka diví že jsem DIVNA když mám tak ucpaný nos....a k tomu furt....jak to prý dělám ??!!  fakt vtipné :dumbom:

Klíček — 18. 2. 2008 19:31

Tak vidím, že v tom nejsem sama.
Dnes jsem použila po dlouhé době Sanorin, páč už jsem to nemohla vydržet. Měla jsem šíleně ucpaný nos, nemohla jsem ani pořádně mluvit. Po každém vysmrkání mě začně tak šíleně svrbět v nose, že musím tak 5 - 6krát po sobě kýchnout. A po použití Sanorinu mě to všechno přejde, akorát zas vůbec nic necítím. Spím s otevřenou pusou, chrápu a ráno mám příšerně sucho v puse. Zajímavé je, že když se hýbu, tak se mi nos uvolní, ale jakmile přestanu mít pohyb, zase se mi ucpe. Chystám se k lékaři, jen ještě nevím kdy :dumbom: hrozně nerada totiž lítám po doktorech :(
Když jsem tam šla tenkrát, dal mi nějaké protialergické kapky a řekl mi, že můžu zkusit ještě Olynth a na žádné vyšetření mě neposlal, jen mi doporučil alergologii. Koupila jsem si v lékárně (myslím, že to byl) Zodac a žádný výsledek, jen jsem po něm byla ospalá.
Přece musí existovat něco, co na ucpaný nos pomůže. Šíleně to otravuje život :(

Oxi — 19. 2. 2008 8:48

Ja mam tiez vecne zapchaty rypak, vzdy ked je akakolvek zmena pocasia :( A Olynth to este zhorsuje. Pomahal mi Sanorin Analergen ...
A ak si dam co i len jedno pivo ... mam v nose beton ... rano sa zobudim a mozem to vysekavat majzlikom :(
Jj Klicku, sialene to otravuje zivot a sposobuje depky v urcitych situaciach :(

adra — 19. 2. 2008 11:03

jo když někam jedu na noc tak hlavně KAPKY!!!!!!! abych se vubec vyspala!!!!
já zase sanorin nee ani Analergin....nebo jiný podobný .... to mi zabere tak na hodinku.
a spát s ucpaným nosem je pro mě nemožný - to raději nespat!!!! a dát si to pivo :lol:

Helča1 — 19. 2. 2008 11:09

Ahoj.
Trpím s tím už asi tak 2 roky. Pořád mám rýmu a ucpaný nos. U lékaře už jsem byla, dal mi akorát nějaké kapky a doporučil mi alergoligii. Tam jsem zatím nebyla.
Někde jsem četla, že se na to dá koupit něco v lékárně, nějaká voda, kterou se nos vyplachuje. Jenže když jsem byla v lékárně, tak mi neochotně řekli, že všechno je jen na lékařský předpis a chtěli mi prodat Olynth nebo Sanorin. To už mám všechno vyzkoušené, navíc to pomůže jen na pár hodin.
Nevíte o něčem.
Klíčku doporučuji obrátit se na Poradnu léčitele a diagnostika Ing. Josefa Schröttera na http://www.regenerace.cz/forum/viewforum.php?f=2.

Helča1 — 19. 2. 2008 11:11

Jsem tady nová a tak jsem chybně  vložila Tvůj dotaz, promiń.

Oxi — 19. 2. 2008 11:16

adra napsal(a):

jo když někam jedu na noc tak hlavně KAPKY!!!!!!! abych se vubec vyspala!!!!

Ja sa vyspim, ale ostatni nie :vissla:

babijana — 19. 2. 2008 11:22

Jsem zvědavá, jestli budu umět poslat zprávu. Jsem totiž starší ročník.
Ucpaný nos, podle Číňanů souvisí s oslabením plic. Naše cvičitelka nám k tomu řekla tuto radu:
"Ucpaný nos:
Při rýmě masírovat klouby prstů (předem třením zahřát) boky nosu. Pak je důležitý bod pod očima, u nosu a dole na tváři, ale stačí masírovat celou oblast, když ty body neznáme.
Ucpaný nos souvisí s plícemi. Dobře dýchat, nehrbit se. Spát na tvrdším lůžku, aby se plíce nemačkaly."
Jinak na posílení plic je bylina Bai Bu (čte se pajpu) - je v ČR schválená.

Heluška — 19. 2. 2008 12:23

V sobotu jsem byla na kurzu EFT pro každého.
Pod vedením lektorky  byste si mohli tento problém zpracovat sami. Pokud by příčina ucpaného nosu ležela hlouběji v psychice, není problém se u té lektorky objednat . Metoda je velmi rychlá s více než 90% účinností.
Pro začátek si pročtěte stránky  www.eft.cz     
Vlastně nikdy jsem nespoléhala na lékárny, spíš babská medicína  a tyhle techniky. Ale někdy to jinak nejde, uznávám.
Ale hledejte alternativní medicínu, než se na medikamentech stanete úplně závislí a tím naprosto v moci farmac. průmyslu a dalších okrádačů .
Brrr, to já nechci, jde mi z toho mráz po těle, že by mě mohl mít někdo takhle v hrsti.

Klíček — 20. 2. 2008 18:15

Byla jsem dnes u lékaře. Opět. Prý to bude chtít asi udělat punkce :co: Tak nevím, jestli si radši nemám do smrti kupovat ten Olynth.

bielova — 20. 2. 2008 21:08

Klíčku, četla jsi nežádoucí účinky u Olynthu nebo u jiných kapek?                                                                                                       Píšou tam např: V ojedinělých případech může dojít ke zvýšenému otoku nosní sliznice po odeznění účinku léku. Dlouhodobé nebo časté užívání vyšších dávek Olynthu 0,05% může vést k pocitům pálení v nose nebo suchosti sliznic, ale i k překrvení sliznic, které se zhoršuje s nadměrným vstřikováním léku ....

Přesně tohle mívám pokaždý, když si při rýmě kapu do nosu déle než týden. Mám pak nos ucpaný, ale rýma skoro žádná neteče. Pomůžou mi pak zase jen kapky a po odeznění účinku je zase nos ucpaný. Nezbývá mi pak nic jiného, než bez těch kapek vydržet - musím prostě den dva dýchat pusou, než se mi nos uvolní. Je to nepříjemný hlavně v noci, ale v mým případě  vím jak na to.

sisi21 — 4. 4. 2008 8:31

Klíčku jelikož mám sníženou imunitu ,tak sem na to trpěla každou chvilku..je fakt,že s plícema to může souviset..
chodím na alergologii, a tam jsem dostala clarinase a nebo kapky nasobec...Jsou ,ale opravdu jen na předpis..,ale pomohly mě..Dnes už to používám zřídka..
A punkce ,si myslím dělají při bolestech hlavy,to hrozilo memu synovi a ten dostal boiparox(ten je volně prodejný).

sisi21 — 4. 4. 2008 9:08

Klíčku ještě jsem si vzpoměla ..manželovi poradili Sinuret na rýmu  ten je volně prodejný...tak uvidíš..

aprill — 4. 4. 2008 12:41

Na ucpaný nos jsem začala užívat na doporučení kamarádky alpský bylinný krém a jsem naprosto spokojená  :supr: .

adra — 9. 4. 2008 13:23

a jak to používáš? napiš něco víc,děkuju :)

mia — 9. 4. 2008 16:52

No já zase když pustím vodu do dřezu a začnu umývat nádobí, tak začnu současně smrkat a smrkám, dokud není nádobí hotové a vodu nezastavím. Asi alergie na mytí nádobí  :lol:  Při sprchování nebo jiné manipulaci s vodou nic. Některé věci jsou prostě nevysvětlitelné.
Jinak Klíčku Zodac je na houby,syn je alergický na kdeco a když mu doktorka vyměnila Zyrtec, který léta bral,za Zodac, prostě nefungoval.
Jinak v lékárně mi jedna paní magistra doporučovala proplachovat nos slanou vodou - brrrr, nedovedu si to ani představit :usch:  Kapky jako je Olynth, Sanorin apod. se mají používat jen krátkodobě,protože leptají sliznice. Ale říkej to někomu, kdo má věčně ucpaný nos...

aprill — 9. 4. 2008 19:34

adra napsal(a):

a jak to používáš? napiš něco víc,děkuju :)

Alpský bylinný krém je taková drahá vietnamská mast,  mažu si místo pod nosem (dobře se dýchá a uvolní nos), spánky a čelo (uvolní hleny).
Krém příjemně voní, hřeje.

Hani — 9. 4. 2008 19:42

Aprill, a kde ten krém kupuješ? V lékárně, v drogerii? Já mám alergii a s nosem už si nevím rady. Kapu si do nosu už půl roku, na ORL mi před týdnem dali kortikoidy, které odmítám, homeopatika ještě nezačala zabírat a já se dusím. Nejhorší je, že už nemůžu ani polknout, protože to mi chtějí uši vystřelit z hlavy. Vždycky si řeknu, že to dva dny vydržím nekapat, jenže jak se začnu dusit.... Mořská voda taky nezabírá. Vůbec nesmrkám, nemám co, jen mám asi oteklé sliznice. Ach jóóóóóóó....... :grater:

aprill — 9. 4. 2008 19:58

Hani napsal(a):

Aprill, a kde ten krém kupuješ? V lékárně, v drogerii? Já mám alergii a s nosem už si nevím rady. Kapu si do nosu už půl roku, na ORL mi před týdnem dali kortikoidy, které odmítám, homeopatika ještě nezačala zabírat a já se dusím. Nejhorší je, že už nemůžu ani polknout, protože to mi chtějí uši vystřelit z hlavy. Vždycky si řeknu, že to dva dny vydržím nekapat, jenže jak se začnu dusit.... Mořská voda taky nezabírá. Vůbec nesmrkám, nemám co, jen mám asi oteklé sliznice. Ach jóóóóóóó....... :grater:

Máš SZ, nerada bych aby to někdo pochopil jako reklamu.

Eri — 11. 4. 2008 21:28

Já byla přímo závislá na kapkách - sprejích do nosu.
Přesně, jak tu někdo psal, když jsem někam jela, HLAVNĚ sebou mít kapky. Jen z představy, že je nemám, jsem nemohla dýchat.
Díky Bohu je to 2 roky za mnou.
Pomohlo mi vyplachování nosu slanou vodou. Do lahvičky od kapek dát slanou vodu, na noc do jedné nosní dírky normální kapky ( abych mohla dýchat ) do druhé slanou vodu. Pak slanou vodu do té druhé, Sanorin už nebyl potřeba.
Ťuk, ťuk, ťuk, mám 2 roky pokoj.

Vladena — 12. 4. 2008 16:36

Dej si do malé misky přírodní slanou minerálku a nosem frkej,pomáhá to.Bohužel jsem zapomněla značku, je to už několik let nazad.Nemáš alergii na chlad? Já ano, lezu do mrazáku a hned se mi spustí potoky vody z nosu.Musím se vyhýbat chladu a mám pokoj.

Jiněnka — 12. 4. 2008 18:57

Ahoj, tak jsem tady po krátké době zase a snad i s radou, možná pro někoho :) Asi před dvěma týdny jsem dostala dárkem nosní sprej Sinusan od švýcarské firmy JUST /jsou to takové ty bylinkové produkty, léčivé mastičky a tak/. Je to obrovské balení, stříkám cirka 4x denně dle potřeby a opravdu mám mnohem lepší pocit, i přesto, že teď i několikrát týdně chodím do přírody kde momentálně všechno kvete (mám slabší alergii). Dýchá se mi o poznání lépe, kromě jiného má být ve složení snad voda z Golfského proudu. Ale netuším kde se to dá sehnat, prý přes nějaké katalogy nebo co, v lékárně jsem to neviděla.

Jiněnka — 12. 4. 2008 18:58

Vladena napsal(a):

Dej si do malé misky přírodní slanou minerálku a nosem frkej,pomáhá to.Bohužel jsem zapomněla značku, je to už několik let nazad.Nemáš alergii na chlad? Já ano, lezu do mrazáku a hned se mi spustí potoky vody z nosu.Musím se vyhýbat chladu a mám pokoj.

Nevím kterou minerálku myslíš, ale mně se při zánětu dutin (chronickém) osvědčila Luhačovická Vincentka.

aprill — 12. 4. 2008 22:12

Jiněnka napsal(a):

Ahoj, tak jsem tady po krátké době zase a snad i s radou, možná pro někoho :) Asi před dvěma týdny jsem dostala dárkem nosní sprej Sinusan od švýcarské firmy JUST /jsou to takové ty bylinkové produkty, léčivé mastičky a tak/. Je to obrovské balení, stříkám cirka 4x denně dle potřeby a opravdu mám mnohem lepší pocit, i přesto, že teď i několikrát týdně chodím do přírody kde momentálně všechno kvete (mám slabší alergii). Dýchá se mi o poznání lépe, kromě jiného má být ve složení snad voda z Golfského proudu. Ale netuším kde se to dá sehnat, prý přes nějaké katalogy nebo co, v lékárně jsem to neviděla.

Výrobky jsou úžasné  :supr: a cena taky :butter: . A protože vím, že mi pomůžou, tak si je koupím i za tu cenu .

Vladena — 13. 4. 2008 6:37

Nevím kterou minerálku myslíš, ale mně se při zánětu dutin (chronickém) osvědčila Luhačovická Vincentka.

Přesně tak, Vincentka. :D

mia — 13. 4. 2008 8:32

aprill napsal(a):

Jiněnka napsal(a):

Ahoj, tak jsem tady po krátké době zase a snad i s radou, možná pro někoho :) Asi před dvěma týdny jsem dostala dárkem nosní sprej Sinusan od švýcarské firmy JUST /jsou to takové ty bylinkové produkty, léčivé mastičky a tak/. Je to obrovské balení, stříkám cirka 4x denně dle potřeby a opravdu mám mnohem lepší pocit, i přesto, že teď i několikrát týdně chodím do přírody kde momentálně všechno kvete (mám slabší alergii). Dýchá se mi o poznání lépe, kromě jiného má být ve složení snad voda z Golfského proudu. Ale netuším kde se to dá sehnat, prý přes nějaké katalogy nebo co, v lékárně jsem to neviděla.

Výrobky jsou úžasné  :supr: a cena taky :butter: . A protože vím, že mi pomůžou, tak si je koupím i za tu cenu .

A jsou tyto výrobky k dostání běžně v lékárnách,nebo kde se k nim dá dostat? Ještě jsem se s tím nesetkala.
Docela ráda bych se podívala na jejich sortiment.

mia — 13. 4. 2008 8:40

Jo,už jsem to našla

http://www.just.cz/

Že se taky blbec nejprve nepodívám...

Kerrin — 13. 4. 2008 9:39

Helčo, zkus odvar z presličky (vlažný) , injekční stříkačkou proplachovat nos, bude to trošku štípat, ale zkus to vydržet - myslím tedy pokud se jedná u tebe o zánět dutin. Sanoriny a olynthy pomůžou , ale jen na chvíli a ničí se tím sliznice. Mám to vyzkoušené, jsem také již po nekolika operacích, vím o čem mluvím.
Pak je dobré jestě vnitřek nosu mazat vazelínou, aby ta sliznoce nevysychala. A co ještě mohu poradit - laserové centrum asklepion , takm Ti také mohou pomoct, laser vyjde cca 4200 kč,  ale nejprve je nutná konzultace. Třeba by ten ůaser pomohl k uvolnění nosu, můžeš tam mít i nosní polypy. Zajdi na ORL, nech si udělat vyšetření kompletní a a kdyžtak na tu alergologii také,

Kerrin — 13. 4. 2008 9:42

hani, na oteklé sliznice může lékař předepsat Claritine repeat tabs - s uvolňováním a obsahují efedrin, tak na chvíli by to mohlo pomoct.

Aneri — 13. 4. 2008 11:01

Dost nechápu, jak se tu někdo pustil do tazatalky jen proto, že má ucpaný nos. Kolikrát jsou tu tak stupidní, debilní i nechutné dotazy, až zůstává rozum stát.
Na lékaře dát nikdo nemůže, to je jasné, nejde jim o zdraví lidu, ale o jejich peníze ! Není normální, aby někdo měl neustále ucpaný nos.
Já bych volila alergologii, imunologii, nechat udělat u obvodního krevní obraz,ten by měl zjistit, zda je v těle zánět a CRP. Pokud je CRP v normě a KO zvýšený, něco se v těle děje a je potřeba přijít na příčinu !!! Zánět, alergie, infekce, polypy - postupně vylučovat ! Zdraví máme každý jen jedno a je povinností se o něj starat !!!

Jiněnka — 13. 4. 2008 11:43

Kerrin napsal(a):

Helčo, zkus odvar z presličky (vlažný) , injekční stříkačkou proplachovat nos, bude to trošku štípat, ale zkus to vydržet - myslím tedy pokud se jedná u tebe o zánět dutin. Sanoriny a olynthy pomůžou , ale jen na chvíli a ničí se tím sliznice. Mám to vyzkoušené, jsem také již po nekolika operacích, vím o čem mluvím.
Pak je dobré jestě vnitřek nosu mazat vazelínou, aby ta sliznoce nevysychala. A co ještě mohu poradit - laserové centrum asklepion , takm Ti také mohou pomoct, laser vyjde cca 4200 kč,  ale nejprve je nutná konzultace. Třeba by ten ůaser pomohl k uvolnění nosu, můžeš tam mít i nosní polypy. Zajdi na ORL, nech si udělat vyšetření kompletní a a kdyžtak na tu alergologii také,

Z Olynthu mi už krvácí sliznice po pár prvních stříknutích, než jsem přišla na to co mi krvácení způsobuje, pěkně jsem se pokaždé vystrašila! Jinak vyschlé a strupovité sliznice se částečně nemohu zbavit od léta, kdy jsem v zahraničí pracovala celé dny v přehnaně klimatizovaných prostorách. Teď po tom Sinusanu od Justu se mi zdá že se to lepší, už se mi neodlupují suché kousky, koneckonců to píší v příbalovém letáku, že to pomáhá i proti těmhle problémům.
Rozhodně to teda nebude žádný všelék, ale mně pomohl tam, kde Olynthy a jim podobné spíše nadělaly škodu.

Musim — 1. 5. 2008 23:44

Tedy nechci Vás otrávit a už vůbec nic vnucovat. Já měla "ucpaný" nos od těhotěntsví, tudíž 10 let jsem to řešila?. Prý hormony a mělo to odeznít po porodu. Měla jsem pocit,že se dusím, protože se nemohu na-dodechnout. Nos-prázdný, JEN?zduřené sliznice?ale pocit jakoby zalepeného..nebo něco přilepeno na nosní sliznici (a že tam nic nebylo).
zkoušela jsem vše. V noci..nakapat aby vzduch mohl proudit, i takové něco na roztahování nozder, solní roztoky do nosu...vincentku leta... , olynth, fytospraye do nosu, na polštář atd.atd.atd. Chrápu jako nevím co, to zůstalo, ale NOS...už se uvolnil.
prý to je psych.problém, snad jsem to četla v ezoterice?.
Mne...to odeznělo po regresi-typ zapoměla jsem výraz, ale tenkrát jsem o tom tady psalal, (ale v souvislosti s tema regrese) takže časovy návrat do období těhotentsví mé matky,.Tedy mne v děloze a moje vztahy s okolím , kde jsem řešila původce svých potíží ....základní problém. Normálně jsem v průběhu regrese cítila jak jednou nos je sám volný a dýchám a pak jsem se zase "dusila" dle toho, jak jsme odstranovali problém a našli na něj řešení a jak jsem ho já přijímala-vnitřně. Výsledek byl, že nos zůstal volný.... a to jsem alergička ....a
dodnes mám nos volný ... těžko popsat ten pocit.
JEN NAPAD....když už nevíte co-kam dál.

Ing. Iva Veselá — 14. 5. 2012 9:25

ODHLENIT A ODKYSELIT ORGANISMUS!