Verčulka — 3. 2. 2008 12:24

Již několikrát jsem si v různých hospůdkách dala toto skvělé jídlo, dlouho jsem jej neměla a ráda bych to uvařila, ale jak? Co vše krom fazolý do toho patří? V kuchařkách ani zmínky. Děkuji

Oxi — 3. 2. 2008 13:07

Co nieco z tohoto?
http://www.fazole.cz/recepty/default.asp?recept=131
http://recepty.labuznik.com/recept/1438 … cky_kotlik
http://www.tyden.cz/rubriky/apetit/vare … 15880.html

Bety — 3. 2. 2008 13:15

Verčulka: nejlepší jsem jedla v Bulharsku, tam se prodává pod názvem "kavarma" a dělají z kuřecího nebo vepřového masa. Základ je maso na kostičky, osmahnuté na cibuli nakrájené na hrubší nudličky, s mletou paprikou jako na guláš, přidají nakrájené papriky (případně zeleninu podle chuti) česnek a sterilované fazole ve slaném nálevu, koření čubrica (saturejka) trochu majoránky, a zapékají v keramickém kotlíku s pokličkou, ve kterém se to pak podává (někdy k tomu kotlíku položí na talířek kostku cukru namočenou  do alkoholu a zapálenou) podlít podle toho, jestli dáš nálev z fazolí nebo ne.

melajzka — 3. 2. 2008 16:22

Nejjednodušší  - kup si Heinz fazole v tomatě , drcená rajčata v konzervě( nejrychlejší). Udělej si cibulkový základ jako na guláš, přihoď fazole a rajčata, přidej kostku vývaru třebas zeleninového, na plátky pokrájený česnek, chvíli podus, přidej dle chuti nakrájenou klobásku nebo nějaký párek a je to! Dochuť dle svého..k tomu chleba. V létě zase cibulka základ, přes noc namočené fazole, a co máš po ruce za zeleninu - rajčata, papriku, kedluben,mrkev na plátky, dusit nejlépe v železňáku, dochutit dle svého a pečivo - super a nakrmíš s tím spostu lidí.

Bety — 3. 2. 2008 16:25

jo, taky to někdy šidím a dělám z uzeniny, ale není to ono...

http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/fazolovy_gulas.JPG

Verčulka — 3. 2. 2008 21:13

Mňaaam!!! Postupně vyzkouším všechno :supr: Děkuji

sisi21 — 4. 2. 2008 10:29

Taky je tak dělám,ale kupuji ty nejobyčenější fazole(radší červené,bílé jsou moc takové moučné)..properu ,přidám vše jak píší děvčata a k tomu rajský protlak..My máme rádi pikantní,takže hóóódně chilli a česneku,

holka — 22. 2. 2008 12:41

Super nápad tenhle kotlík. Inspirovala jsem se a udělala: na cibulce klobásu, nějaké obyč. červené fazole v plechovce, obyč. loupaná rajčata v plechovce, kostku masoxu, sůl, česnek, trochu jsem to přepískla s chilli a pálivou paprikou, ale i tak to bylo vynikající. Brzy udělám zas, tentokrát s menším množstvím chilli  :vissla: