křepelka — 16. 1. 2008 20:25

Ležím doma se zánětem průdušek a přítel má zánět středního ucha a horečky, prostě z bytu je lazaret. Chtěla bych se vás zeptat zda nevíte zda se  může viróza, zánět průdušek přenést z člověka na psa. Máme byt 1+1 a náš pejsek s námi spí v jedné místnosti, navíc jako by něco věděl tak furt chce ležet na koberci u postele kde já kašlu a kýchám. Snažím se větrat, myjeme si ruce. Obávám se aby to od nás nechytl, je nemocný na srdíčko. Je to možné??Díky

Hani — 16. 1. 2008 20:33

Křepelko, pejsek může od člověka virózu dostat, nám se to už jednou stalo. Ale máme pejsky už deset let a stalo se to jen jednou, tak to bude nejspíš vyjimečně. Můžeš pejskovi dát klidně vitamin C jako prevenci - nevím, jak je velikej, asi bych to brala podle váhy.
Momentálně jsme taky doma nemocní s virózou, tak doufám, že to hafani nedostanou.

sisi21 — 17. 1. 2008 13:15

Ahojky ,já už pejska nemám,ale vím,že od nás normálka chytil třeba i rýmu. a kašel...Radši se sním teď moc nemazlit ,aby od vás nic nechytil..

Maya.82 — 17. 1. 2008 21:17

Fenka od moji mamky od ni chytla angínu. A to měla teprve rok a půl.

křepelka — 17. 1. 2008 22:30

Moc děkuju za vaše odpovědi. Nemazlíme se s ním a snažím se větrat ale to víte je pořád s náma, jako naschvál leží u naší postele kde kýcháme a kašleme. Snažili jsme se mu dát dočasně do kuchyně pelíšek ale kňučel tak jsme to nevydrželi a spinká s námi v místnosti. Myslíte že by to pro něj (starý pejsek se srdečním onemocněním) mohlo mít vážné důsledky pokud by to přece jenom chytil? Asi je to u psů horší než u lidí že jo. No snad to nechytne. Omlouvám se za asi hloupé otázky ale je to vybojovanej pejskek a bojim se o něj jako o své dítě:-))
Hani jak se ta viróza u tvého pejska projevila a jak jste to léčili?

sisi21 — 17. 1. 2008 23:21

křepelko.
jasný,že chce být s váma,vždyť je to člen rodiny ;)jinak kdyby to psík chytil ,,tak to poznáš(teče mu z čumáčku,má ho teplý,nežere,je smutný)...
Moje mamka klidně dá i kousek paralenu,ale v tvém případě kdyby tu chřipku chytil,bych jela na veterinu(píšeš,že má srdeční onemocnění)...Tím si myslím vůbec nic nezkazíš. a hlavně pro tvůj klid!!!..Uvidíš,třeba to vůbec nechytí....

Hani — 18. 1. 2008 8:01

Křepelko, zbytečně se neboj. Viróza se projevuje jako u lidí, pejsek má horečku a nic s ním není. Naše psina tenkrát dostala antibiotika a uzdravila se v pohodě. Já vím, že je to těžký, ale kdybys pejska šoupla do kuchyně, tak bude nešťastný, protože pro psa je vyloučení ze smečky nejhorší trest. Bude to dobrý, uvidíš. :)

křepelka — 18. 1. 2008 17:00

Ahoj holky děkuju za slova povzbuzení-psík se pořád drží a nám začíná být také lépe. Máte pravdu, v kychyni nebyl sám ani minutu, vyváděl jako divý:-)). Máme ho z útulku a od té doby co jsme si ho vzali jsme s ním pořád, tak jsme ho ani netrápili a vzali ho zpátky do obýváku, pelíšek má co nejdál od nás a vůbec mu to nevadí stejně v noci pochoduje sem a tam. Věřím že teď už to nechytne ale chtěla jsem vědět co a jak. Díky moc

Hani — 25. 1. 2008 17:18

Tak a je to tady. Psina od nás fakt chytla nemoc. Blbě se jí dýchá a má oteklej krk a cosi je jí slyšet na plicích. Ach jo. :grater: Dostala antibiotika. Má docela silné šelesty na srdíčku, tak to snad zvládne. Kéž by aspoň štěňo zůstalo zdravé.

sisi21 — 26. 1. 2008 21:14

Hani, tak to je mi moc líto..ať je pejsek brzo fit,neboj uvidíš snad to zvládne..:hjarta:

Hani — 27. 1. 2008 8:25

Vypadá strašně smutně a je vidět, že je jí hodně blbě. Když se jde před barák vyvenčit, dostane šílenej záchvat kašle, nemůže se nadechnout. :( A my ve čtvrtek odjíždíme na 3 týdny pryč, psiny budou hlídat synové. Chjo...... mám pořád před očima, jak mi v květnu umřela starší psina a trochu se bojím. :(

sisi21 — 27. 1. 2008 14:05

Čtvrtek je jěště daleko
,třeba se jí udělá líp....Já přišla o psa před xlety a nějak jsem se neodvážila pořídit si novýho..i když potom hrozně toužím..Dodnes to mám před očima,když už nemohl dýchat měl vodu na plicích a doktor mu dával injekci,,brrrr..ty jeho vočí psí..hrůza..takže si dovedu představit jak ti asi je,ale musíš doufat,,,snad se jí udělá líp.:hjarta:

Hani — 28. 1. 2008 12:26

Dneska jdeme k veterináři, tak jsem zvědavá, co řekne. V pátek se mu nezdály plíce, ale říkal, že není schopen poznat, jestli je to ze současné nemoci nebo od srdíčka. Prý se to ukáže, až se uzdraví.
Moje feňulka taky umřela na vodu na plicích, měla to od srdíčka, takže Sisi vím, co jsi zažívala. Mě naštěstí umřela v náručí, když už jsme se rozhodli ji odvézt na injekci. Ani jsme nestihli nasednout do auta. Kurňa ale nechci to zažívat zase. Psině je teprve 7.

Hellga — 28. 1. 2008 16:32

Hani, jukni sem... http://www.cz-pes.cz/cl-2007080105-q-NEMOCI-DYCHADEL

Hani — 28. 1. 2008 21:19

Šmarjá, Helgo, to je buďto z osmnáctýho století, nebo jsi to psala ty. :lol:

Psina už je mírně lepší, ale píchanec s antibiotiky ještě dostala. Prosím, prosím, ať je zdravá a štěňo taky. :)

sisi21 — 28. 1. 2008 22:02

Hani,..no vidíš a bude,bude ještě líp!!!!Vše je na dobrý cestě!!!!....určitě má silný kořínek..:hjarta:;)

Míša Kulička — 29. 1. 2008 9:15

Haňuli, jak je psici, zlepšuje se?

Hani — 29. 1. 2008 10:19

Hodně pomalu, ale jo. V noci už se nedusila. Teda ale musím říct, že už jsem vyšla ze cviku. Naposledy jsem takhle vstávala v noci k děckám a to už je pár let. :)

křepelka — 29. 1. 2008 10:41

Hani tak snad bude jenom líp!!Taky jsem měla velký strach když vím že je nemocný se srdíčkem a starý ale člověk i když dělá všelijaká opatření tak asi to nemůže úplně ovlivnit a ten pejsek to od něho chytne. Ten náš nic naštěstí nechytl tak jsem ráda a vám přeju at to dobře dopadne!!!

Míša Kulička — 29. 1. 2008 10:49

Tak hlavně, že bude v poriadku ... držíme jí doma všici palce a Jimis ocásek :)

Hani — 30. 1. 2008 7:14

Mišačku, řekni Jimisovi, ať drží pořádně. :) Jsme včera nad Neldou měli slzu ve voku oba s manžou, nemohla dýchat, jen tak povrchově, nedalo se na to koukat. O půl desátý jsem to nevydržela a volala veterošovi. Dala jsem jí kus Ibalginu a pomohlo to. Ale je to hrozný, se tak na ni koukat - takhle přesně dýchala Karinka, než umřela na srdíčko. Dnes jdeme znova k vetovi, tak nevím....

křepelka — 30. 1. 2008 9:00

Hani a je to opravdu nějaká viróza?Tak snad vám veterinář řekne co a jak. A dostává hafinka antibiotika? To je mi moc líto. I já s mým Čikouškem držíme palečky at se to spraví a dej vědět jak jste dopadli!

Hani — 30. 1. 2008 9:44

Viróza to je, ale .....asi ta viróza není pro srdce nic moc. :( Obzvlášť, když jsou tam silnější šelesty. :(

Hani — 30. 1. 2008 16:35

Tak jsme byli u vetoše..... další píchanec antibiotik, protože se bojí, aby nedostala zápal plic. A taky dostala prášky na srdíčko. Snad to všechno zabere a bude ještě dlouho čupr. Kéž by.

křepelka — 31. 1. 2008 9:03

Hani snad to holka vydrží a brzy bude v pořádku. To nemá člověk vůbec náladu viď! Já jsem taky měla strach protože náš kluk má taky šelest na srdíčku a špatnou funkci jater. Nám zase hafík spolknul venku igelitový sáček a zatím to nešlo ven a veterinář říkal že by ho musel odstranit chirurgicky a to teda u našeho psíka nevím jak by to zvládal:-((.Ach jo. Člověk si pak vyčítá že ho raději neměl na vodítku, ale byla to taková rychlost  že než jsem přiskočila byl v něm. Takže taky nic moc:-(((

sisi21 — 31. 1. 2008 22:04

Hani..zabere určitě:hjarta:
křepelko..a to nejde mu dát nějaké projímadlo???

křepelka — 1. 2. 2008 10:12

Sisi prý to buď vyjde samo nebo budou muset udělat operaci a odstranit ten sáček. Projímadlo asi nezabírá:-((Zatím nic nevyšlo a tak budu muset zavolat na veterinu co a jak.

sisi21 — 2. 2. 2008 20:03

tak dej vědět jak to dopadlo..držím palce..

křepelka — 26. 2. 2008 10:17

Hani jak jste dopadli s pejskem? Už je v pohodě?

Hani — 26. 2. 2008 10:53

Křepelko, hafa je na tom tak nějak pořád stejně. Pokud jí doktor nepíchne kortikoidy, tak se dusí tak jednou denně - prý jak měla a má nateklý krk, tak jí tam nějaké vazivo srostlo či co. Dal jí teď znovu ATB, ale tentokrát nějaká jiná než minule. A bere prášky na srdíčko. Na venek ale vypadá docela v pohodě, tak to snad bude stejné nebo lepší. Na procházky chodíme volnějším tempem, tak max. na půl hoďky a zvládá, dokonce už se za námi nevleče, ale občas se i rozběhne se štěnětem.

křepelka — 26. 2. 2008 15:17

Hani aspoň že tak, musíme být rádi i za to, hlavně když není ještě hůř. Snad bude hafině jen líp. I mě přijde že ten náš hafík více chrčí  ale jinak  je v pohodě tak snad ti nic není. Také bere léky na srdíčko.

Hani — 29. 2. 2008 14:55

Křepelko, včera už jsme nevydrželi a rozjeli se za jiným veterinářem. Ten hned navrhnul vyšetření EKG, rentgen, vyšetření krve... a když jsem o tohle žádala u svého veta, tak říkal, že to nemá smysl. Takže ve středu jde Nela na vyšetření, zatím má změněné prášky, tak uvidíme.
Co ten tvůj haf? Jaké bere prášky?

křepelka — 4. 3. 2008 14:09

Hani to je dobře že jste změnili lékaře, třeba změní úplně léčbu a hafině bude lépe. Náš Čiko má prý mírnou vadu srdíčka(nějaký šelest)a velké vypouklé bříško prý z toho že špatně tráví bílkoviny. Asi dva měsíce mu dáváme pouze speciální nízkobílkovinné granule a zdá se mi lepší, bříško má ale pořád větší. Taky trochu chrčí ale nedusí se! U nás je horší to že jsme si ho před časem vzali z útulku už s těmito vadami takže nevíme jak dlouho to má. Ale  nechali jsme mu vyšetřit krev a moč a dělali mu EKG a vše dopadlo poměrně dobře. Jinak mi přijde že je spokojený a nic ho netrápí. A musím souhlasit s tím že co lékař to jiný názor, nám taky jedna lékařka říkala že je čiko pomalu na umření a druhý veterinář říkal že to vidí pouze na špatnou snášenlivost bílkovin tak nevím. Dáváme mu Enap půl tabletky 2xdenně, více po něm čůrá ale jinak ho snáší moc dobře. Tak budeme s čikouškem držet palečky!!

Hani — 5. 3. 2008 12:13

Křepelko, Nelinka je po vyšetření a dopadlo dost blbě. Má hodně zvětšené srdíčko, a to jí tlačí na bránici a na dýchací trubici (proto se několikrát denně dusí). Doktor bude další postup ještě konzultovat se zvířecím kardiologem a zítra mám přijít pro prášky a pro spešl krmení a pro vápník (Nelda má navíc ještě falešnou březost, a tekoucí mlíko jí odebírá vápník z těla). Tak nevím, jak nám hafulka dlouho vydrží, ale na dlouho to asi nebude, na roky určitě ne. Je mi smutno. Chudina hafa, má teprve sedm. :(

maracuja — 5. 3. 2008 13:21

Tak to je dost smutné, škoda, že na to nepřišel ten první veterinář.... Nám pokousal pes naši Míšu málem ji utrhl nohu, byla chudák dvakrát na operaci, ale teď už je vpořádku, jen malinko pokulhává a to je jí 12 a všechno to zvládla..... Tak se neboj, třeba to taky všechno překoná a bude ještě čiperka.... Držím palečky:-)))

Hani — 6. 3. 2008 10:16

Holky, dík, že tak držíte tlapky. :pussa:
Dnes jsem dostala od veta ještě Prednisol (kortikoid), tak snad pomůže. Vetoš pravil, že by se Nela měla do dvou tří týdnů stabilizovat, pokud ne, bude to prů.ser. Ještě jí udělá vyšetření na sodík a draslík, tož snad to bude dobrý nebo aspoň se to nebude zhoršovat. Uzdravit se nelze, je to prý nezvratný stav. Včera jsem taky nenapsala, že má i játra hodně špatný..... no, budu se radovat z každého dne, který spolu strávíme a na nic jiného zatím myslet nebudu (teda budu se snažit).
A zdravím Míšu a Čikiho. :)

křepelka — 6. 3. 2008 15:09

Hani i když je hodně těžké dívat se na svého mazlíka jak trpí a není mu úplně dobře tak jak píšeš člověk to tak musí brát a radovat se z každé chvilky. Je lepší nečekat zázraky člověk se pak raduje i z maličkých úspěchů. Důležité je aby se opravdu netrápila. Pokud má chuť k jídlu, na procházce aspon chvilku vydrží chodit a není apatická tak snad ještě nebude tak úplně zle. Je vidět že ji máš ráda, určitě pro ní děláš maximum. My ji s mým marodem Čikouškem budeme držet palce a zase napiš jak to s ní vypadá.

sisi21 — 6. 3. 2008 18:33

Hani ,musíš doufat,,já vím je to člen rodiny..co se má stát stane se...ale kdyby se měla trápit,,
Budu držet palečky:hjarta: ..

Hani — 6. 3. 2008 20:10

Díky, holky, je moc fajn, že nám držíte palec.
Nelda zatím netrpí, ty dva záchvaty za den se dají zvládnout a jinak je celkem v pohodě a žravá je až moc. Možná ji o víkendu naložím do auta a odvezu do lesa, ať má nějakou radost - dnes jsem tam byla se štěnětem a nemělo to chybu.

Mirka21 — 4. 11. 2020 20:54

sice nevím, jak to funguje z člověka na psa, ale naopak o můžete ovlivnit pravidelným odčervováním :) Já už několik let beru wurmex a dost mi pomáhá.