eremuruss — 11. 1. 2008 23:24

Tak trochu se nevyznam ve lvech.Muj manzel byl narozen ve lvu,syn je taky ve lvu a muj otec taky,ale pripada me kazdy jiny.Jaky skutecne jsou?

taurus — 11. 1. 2008 23:30

Lvi, co ja znam jsou jesitni,  hlasiti,  miluji pochval a maji obrovske srdce . Ale znam i dalsi jesitne  hlasite lidi s velkym srdcem a nejsou ve znameni lva, takze bych to nezevseobecnovala.

Heluška — 12. 1. 2008 0:03

Moje kamarádka Lvice byla ráda středem pozornosti a dovedla pro to mnoho udělat a na společné akce se cíleně i připravit, aby byla dostatečně zábavná. To taky byla, a taky exhibicionista, nabídla ochotně svou pomoc, byla štědrá, ráda obdarovávala. Ctižádostivá, po těžké operaci ,při třech dětech dokázala i s odporem manžela vystudovat při zam. VŠ.
Dovedla celou rodinu ukočírovat a vytáhnout z krize, ale když přišla duš. porucha, dokázala všechny blízké odhodit a vlastně se bez ní rodina úplně rozpadla.

Moje dcera je taky lvíče a asi s celou parádou. Miluje výsluní pozornosti, miluje zlato, dárky,velmi ráda obdarovává pokud možno taktéž královsky. Je vytrvalá, pracovitá a dovede být pro svou věc neuvěřitelně zapálená  a jde do ní naplno, bez ohledů na následky. Jako dítě vypadala jako Sluníčko zářivé.
Taky je urážlivá, ale ne dlouho, dá se s ní o problému povídat a nemá problém uznat svůj díl viny. Neúspěchy nenese dobře. Veselá milá společnice.
Jako dítě ji věčně nějaké oblečení těsnilo a škrábalo, neuhnula dokud nedostala něco pro ni pohodlnějšího.

Helča2 — 12. 1. 2008 0:06

Jsou hádavý , majetnický, žárlivý a panovační ( viz BM a moje máma ).

Tercila — 12. 1. 2008 0:11

Na to se vlastně obecně nedá odpovědět, protože záleží na tom, zda dotyčný Lev má převahu planet ve vzdušných, zemních, vodních nebo ohnivých znameních, na tom, kde má ascendent, na tom, jak má rozloženy planety a jaké úhly jsou mezi nimi....
Moje dcera je Lev s převahou planet v Panně a - tak skvělé, zodpovědné, nebojácné, hodné  a "zářivé" děti bych chtěla mít aspoň 4. :supr:

vikyrek — 12. 1. 2008 1:23

Jen poznámka... Dobře znám čtyři lvy a myslím, že jim dělá problém chválit jiné. Musí se naučit chválit - pokud chtějí.

Damila — 12. 1. 2008 6:53

K tomu, co už tady bylo napsáno, a co je skutečně pravda, bych ke Lvům dodala:
Lvi jsou věčné děti. Když jsou dostatečně chváleni a obdivováni, snesou vám modré z nebe, a ukážou své nejlepší kvality. Ne nadarmo je lev král zvířat a Lev králem zvěrokruhu.
Jsou tak oslněni sami sebou, že jim dělá problém vidět i ostatní. Když si hrají a jsou chváleni, nezlobí a jsou prostě dokonalí. jejich teplo a vroucnost z nich přímo sálá. Dokážou být najednou obětaví, velkorysí a rozdali by se pro vás.
Když ale nedostávají svůj díl pozornosti, ojoj, to je zle! Zachraň se kdo můžeš, před Lvím řevem!
V podstatě jsou hrozně jednoduší a fungují na principu příjem-výdej. Kolik pozornosti se jim dostane, tolik jí dokážou transformovat do vřelosti, lásky.
Jsou přesvědčeni, že jsou nejlepší, a zaslouží si také to nejlepší, nejkvalitnější.
Kouzlo je v tom, že když je v tom budete utvrzovat, tak oni takoví OPRAVDU BUDOU a projeví své vskutku královské vlastnosti (v tom pozitivním smyslu).
Jen je to hrozně náročné a únavné žít vedle nich a neustále jim opakovat, jak jsou skvělí. Uf. Pokouším se o to už 15 let. :)

penizek — 12. 1. 2008 7:39

Jsem narozená ve znamení Lva(i asc.).Partner je taky Lev :) .Jsme si  povahově hodně podobní,ale on je větší kliďas.
Majetnické sklony,žárlivost...hm,v určité míře souhlasí.Každopádně,když mě něco(někdo)naštve,vybuchnu a už to lítá.Uáááá... :D .Ale naštvaná nedokážu být dlouho(ani nejsem žádná štěkna).Nemám ráda přetvářku...nesnáším falešné pochlebování.Co se týká zaměstnání,jsem dobrý podřízený,přísný nadřízený :D .Nejlíp mi vyhovuje,když nemusím být na nikom,ani na ničem závislá.Vadí mi,když mě něco svazuje...Taky jsem lenivec lenivá,takže když chci něco dokázat,musí mě to prostě zaujmout,uchvátit... A taky jsem docela herečka :D .Na druhou stranu dost zranitelná a citlivka a je pro mě leckdy horší "striptýz" duševní,než fyzický.
Dost pro mě znamená rodinné zázemí.

Damilo,myslím,že jsi znamení LEV popsala velmi dobře :) .

Nick3594 — 12. 1. 2008 11:34

Hm, já coby lvice bych rozhodně nepotvrdila Damilino výrok, že jsme v podstatě jednodušší, ale výjimka potvrzuje pravidlo. O mě mamka vždy říkala, že jsem složitý tvor :D. Jinak potvrzuji, energický, výbušný, agresivní, emotivní, co na srdci, to na jazyku (až zkušenostmi zmoudří), když se pro něco zapálí, zdolá všechny překážky, které mu stojí v cestě. Je veselý, společenský, ale na druhou stranu má sklony k depresím, hodně citově a rodině založený. Na blýskavé dárky, šperky a drahé hadry jsem nikdy nebyla, jsem holt taková podivná lvice :D. Asi mě drží při zemi můj kozoroh. Jsou to hodně nezávislí jedinci, kterým spíš vyhovuje pracovat sám pro sebe než v kolektivu, a když už jsou v kolektivu, tak musí hrát prim. Majetnické sklony nemám, potřebuji svobodu, nezávislost. Žárlivá jsem přiměřeně, protože žárlivost prostě k lásce patří a ne že ne :D. A když se tahle ošklivá emoce u mě projeví, tak si hned říkám, že partner mi nepatří a není mým vlastnicvím :tesi:. Prostě se vším se dá pracovat, jen chtít. :D

Jako dítě jsem byla klidné hodné tiché dítě, kam ho posadili, tam sedělo. Takže zcela netypický lev. :)

Toto jsou dispozice lva. A jak s nimi naloží, jak zpracuje svou energii, jak se naučí vycházet s lidmi, to už záleží na nïch.

Irenka21 — 12. 1. 2008 12:02

Jsoiu ambiciózní, popudliví a rádi ovládají jiné.

Babucha — 12. 1. 2008 12:05

Já jsem lev a nesedí na mě skoro žádné ty klasické charakteristiky tohoto znamení... Rozhodně nemám ráda, když jsem středem pozornosti, naopak, jsem vždycky rudá až za ušima... jsem tichá a snažím se být co nejméně nápadná. Taky společnost tak často nevyhledávám, vyhovuje mi, když jsem sama, nebo s nejbližší rodinou. To už psal Penízek. Na rodině mi záleží nejvíce na světě, jsem na ni dost upnutá, musím s ní být pořád v kontaktu. Kamarádů moc nemám, stačí mi jeden ten pravý, kterému potom můžu řct vše. Trvá mi, než se někomu otevřu.
Jinak jsem se musela zasmát u výroku Helušky: "Jako dítě ji věčně nějaké oblečení těsnilo a škrábalo, neuhnula dokud nedostala něco pro ni pohodlnějšího." To je přesné... Naši s tetou dodnes se smíchem vzpomínají, jak se dohadovali, kdo tentokrát se mnou půjde koupit botičky, protože to bylo jen "To klačííííííííííííííííí!!" a šílený pláč. A to mám dodnes :)
Jinak jsem místy panovačná, urážlivá, přecitlivělá. A někdy naštvaná, když není po mém...
Z těch lepších vlastností pro mě určitě platí snaživost, vytrvalost a pečlivost, snaha dodržet vždycky slovo.

AlixaZS — 12. 1. 2008 12:06

Hezky napsané - Damila i Penízek. Taky jsem narozená ve znamení Lva, s ascendentem ve Štíru. A jak se vidím já? Nejsem moc ráda středem pozornosti, neumím křičet, hádat se, vybuchnout... mám ráda klid. Líbí se mi kvalitní věci,  ale zase jen ty, které dlouho vydrží. Jsem trochu žárlivá, dost majetnická, taky občas vztahovačná, nesnáším přetvářku a pomluvy. Když mi někdo ublíží, pamatuju si to strašně dlouho. Mám ráda pořádek, v něčem jsem až puntičkář. Nesnáším, když mi někdo rozkazuje, ale jako podřízená v práci nemám problém plnit úkoly. A nebaví mě být nadřízená. Nějak se v tom necítím. Dřív jsem byla taky hodně citlivka, kolikrát slzavý údolí, ale poslední dobou jsem si kolem sebe utvořila pořádný krunýř, máloco mě teď dostane. Všechno moc rozebírám, řeším,  nejsem moc pohotová, akční, ráda si všechno promyslím, naplánuju. Docela ráda si nechám poradit, ale rozhodnout se musím sama. A když se rozhodnu špatně, dlouho mě to štve. Hodně důležité je pro mě rodinné zázemí a i finanční, prostě určitá jistota. Nesnáším hazard, nevěru, lhaní, aroganci.
A jako správný Lev mám pořádnou hřívu vlasů... ;)

Damila — 12. 1. 2008 12:19

AlixaZS napsal(a):

A jako správný Lev mám pořádnou hřívu vlasů... ;)

Jé, tak to já mám ve Lvu ASC , a moje Lví hříva mi leze pěkně na nervy už od dětství...

bublinka — 13. 1. 2008 10:58

Tak konečně došlo i na Lvy   :)
Dočetla jsem se v jedné knížce, že Lvi potřebují, aby se o nich mluvilo. Je jedno jestli v dobrém nebo špatném, důležité je, že se o nich mluví :D
Taky jsem Lev, ale asi ne moc typický. Ascendent mám ve Vahách, takže jsem takový trochu nerozhodný a váhavý Lev. :)
Dřív mi to nikdy nikdo nechtěl věřit, že jsem v tomhle znamení, ale časem jsem se začala měnit a nějaké ty charakteristiky možná mám.
Jedna z nich je, že hrozně ráda za ostatní platím nebo dávám dárky. Jsem schopná z poslední desetikoruny v peněžence někomu koupit zmrzlinu. Takže se musím smířit s tím, že pravděpodobně s tímhle přístupem nic moc nenašetřím.
A když někde za mě někdo platí, tak vnitřně hrozně trpím. Ale už se to učím zvládat :D

Damila — 13. 1. 2008 14:04

Bublinko,
asi jsi prostě pochopila, že všeho je dost pro všechny, a ikdyž se zcela rozdáš, vlastně nikdy trpět nouzí nebudeš.
A mmch. co vydáš, vrátí se trojnásobně.

uzlík — 14. 1. 2008 9:33

Ahoj lvice, konečně i na nás došlo. Jsem též lev, ale Ascedent neznám. Jak ho zjistím? Jinak jsem na tom podobně jako Babucha a AlixaZS. Jsem vztekloun, který má i pochopení, umím se smát, ale také pěkně smutnit, mám ráda společnost, ale nemám potřebu být v ní vidět, spíše se chovám zakřiknutě, stačí mi jen jedna kamarádka, protože je ta pravá. Jsem trošku majetnická, ale drahé věci, šperky nemusím a ani nenosím, jsem spíše spořivá než-li rozhazovačná, když můžu pomoc, pomůžu. Když se pro něco zapálím, snažím se jít za tím, ale pro moc věcí se nezapaluji, jelikož jsem líný tvor, mám slabou vůli.
A co se týče hřívy? Tu jsem měla vždycky, ale pak mi nějak stresem zmizela. Věci příliš prožívám, příliš se v nich pitvám a pak se užírám. Jo a taky hrozně ráda jím, hlavně sladké a třeba takový alkohol mi vůbec nechutná.

ADFka2 — 14. 1. 2008 9:39

penizek napsal(a):

Jsem narozená ve znamení Lva(i asc.).Partner je taky Lev :) .Jsme si  povahově hodně podobní,ale on je větší kliďas.
Majetnické sklony,žárlivost...hm,v určité míře souhlasí.Každopádně,když mě něco(někdo)naštve,vybuchnu a už to lítá.Uáááá... :D .Ale naštvaná nedokážu být dlouho(ani nejsem žádná štěkna).Nemám ráda přetvářku...nesnáším falešné pochlebování.Co se týká zaměstnání,jsem dobrý podřízený,přísný nadřízený :D .Nejlíp mi vyhovuje,když nemusím být na nikom,ani na ničem závislá.Vadí mi,když mě něco svazuje...Taky jsem lenivec lenivá,takže když chci něco dokázat,musí mě to prostě zaujmout,uchvátit... A taky jsem docela herečka :D .Na druhou stranu dost zranitelná a citlivka a je pro mě leckdy horší "striptýz" duševní,než fyzický.
Dost pro mě znamená rodinné zázemí.

Damilo,myslím,že jsi znamení LEV popsala velmi dobře :) .

Tohle vystihuje i mě, aspoň to nemusím psát :pussa:

ADFka2 — 14. 1. 2008 9:44

A to s tím placením (viz Bublinka) mám úplně stejně. Radši zaplatím za sebe i chlapa, než aby chlap zaplatil za mě, i když třeba vím, že je fakt v balíku. Hrozně mi to nesedí a mám s tím vnitřní problém.
A občas se tak rozjedu, že kámošce půjčím pětikilo a je mi blbý ho chtít zpátky :lol:

Nicolas — 14. 1. 2008 9:44

Damila napsal(a):

K tomu, co už tady bylo napsáno, a co je skutečně pravda, bych ke Lvům dodala:
Lvi jsou věčné děti. Když jsou dostatečně chváleni a obdivováni, snesou vám modré z nebe, a ukážou své nejlepší kvality. Ne nadarmo je lev král zvířat a Lev králem zvěrokruhu.
Jsou tak oslněni sami sebou, že jim dělá problém vidět i ostatní. Když si hrají a jsou chváleni, nezlobí a jsou prostě dokonalí. jejich teplo a vroucnost z nich přímo sálá. Dokážou být najednou obětaví, velkorysí a rozdali by se pro vás.
Když ale nedostávají svůj díl pozornosti, ojoj, to je zle! Zachraň se kdo můžeš, před Lvím řevem!
V podstatě jsou hrozně jednoduší a fungují na principu příjem-výdej. Kolik pozornosti se jim dostane, tolik jí dokážou transformovat do vřelosti, lásky.
Jsou přesvědčeni, že jsou nejlepší, a zaslouží si také to nejlepší, nejkvalitnější.
Kouzlo je v tom, že když je v tom budete utvrzovat, tak oni takoví OPRAVDU BUDOU a projeví své vskutku královské vlastnosti (v tom pozitivním smyslu).
Jen je to hrozně náročné a únavné žít vedle nich a neustále jim opakovat, jak jsou skvělí. Uf. Pokouším se o to už 15 let. :)

Tak to jsem kromě jiného (Jelen) taky i Lev.

Račice dračice — 14. 1. 2008 9:50

Mám taky oba rodiče Lvi, takže zejména Damilo, dost přesný popis:jojo:
Když jsem si přečetla AlixuZS, tak to sedí na mou mámu, je taky lev s asc. ve Štíru, zejména to "dost majetnická, a taky občas vztahovačná"....
A jelikož mám 3 planety ve Lvu i já, vím o spoustě těchto "lvích vlastností" taky:D

Račice dračice — 14. 1. 2008 9:53

ADFka2 napsal(a):

A to s tím placením (viz Bublinka) mám úplně stejně. Radši zaplatím za sebe i chlapa, než aby chlap zaplatil za mě, i když třeba vím, že je fakt v balíku. Hrozně mi to nesedí a mám s tím vnitřní problém.
A občas se tak rozjedu, že kámošce půjčím pětikilo a je mi blbý ho chtít zpátky :lol:

:lol: Tak to s tím budeš muset něco dělat, vím, kam tohle spěje...:D....do pekel:D tedy sebeobětovacích a podceňovacích:D:dumbom:

Oxi — 14. 1. 2008 9:57

no, ja som tiez lev ... :(

ADFka2 — 14. 1. 2008 10:40

Zasvěcení možná poradí: pokud jsem to dobře vyluštila, jsem lev s ascendentem ve střelci. Partner je kozoroh s asc. raka. Jak se na to díváte? Zas si nabiju čumáček? :)

ADFka2 — 14. 1. 2008 10:43

jinak teda nikdy, fakt nikdy mi znamení partnera nepřišlo podstatné nebo nějak důležité. Ale po zkušenostech právě s kozorohy (kdoví proč i teď jsem s kozorohem) mi přijde, že to zas až tak nepodstatné není. Teda vlastně mám to tak, že případný partner může být jakékoliv znamení, ale když je kozoroh, tak tuším průser - což mě ovšem neodradí, pokud o něj opravdu stojím, to si vyčítám až později :lol:

Damila — 14. 1. 2008 11:19

Oxi napsal(a):

no, ja som tiez lev ... :(

Proč ten :( ???
Lev je přece nejlepší znamení! Jak to, že to jako Lev NEVÍŠ?
:D
Ve Lvu jsou "dobře" všechny planety. Od Slunce po Pluto.

Míša Kulička — 14. 1. 2008 11:20

Moje 7-letá zkušenost: Jsou nesnesitelní, ale nelze je nemilovat :lol:

Damila — 14. 1. 2008 11:24

ADFka2 napsal(a):

Zasvěcení možná poradí: pokud jsem to dobře vyluštila, jsem lev s ascendentem ve střelci. Partner je kozoroh s asc. raka. Jak se na to díváte? Zas si nabiju čumáček? :)

Nejsou dva horoskopy, co by k sobě vyloženě nesedly, liší se jen tím, KDE ty potíže vzniknou, a jak je dokážete ustát.
K tomu, cos uvedla, lze asi jen říct, že Ty, ohnivý typ, On spíše kardinální (základní) typ.
On by měl mít v sobě více klidu a držet se při zemi, tebe stahovat do reality, zatímco Ty ohnivě inspirativní, možná výbušná a nápaditá, pořád chceš něco nového, zajímavého...

Oxi — 14. 1. 2008 11:39

Damila napsal(a):

Oxi napsal(a):

no, ja som tiez lev ... :(

Proč ten :( ???
Lev je přece nejlepší znamení! Jak to, že to jako Lev NEVÍŠ?
:D
Ve Lvu jsou "dobře" všechny planety. Od Slunce po Pluto.

Co ja viem ... som tam vela skutocne pozitivneho na seba nenasiel :lol:

Míša Kulička — 14. 1. 2008 12:01

Oxi napsal(a):

Co ja viem ... som tam vela skutocne pozitivneho na seba nenasiel :lol:

Náhodou, ty jsi pan Lev, před kterým se od jisté doby hluboce skláním :godlike: ... a to myslím naprosto vážně - ještěže existují takoví lidé, jako jsi ty.

Oxi — 14. 1. 2008 12:11

Sice nechapem preco, ale dakujem :rodna:

Míša Kulička — 14. 1. 2008 12:30

Skrzevá jednu osůbku, jejíž jméno máš v podpisu :jojo:

tracy — 14. 1. 2008 12:53

No, ja som tiez lev, lenze bohuzial aj ascendent mam v levovi:-(, takze je to so mnou niekedy dost tazke...
Lev ma vela pozitivnych ale aj negativnych vlastnoosti. Uz ich to bolo dost popisanych. Myslim, ze levy su VELMI citlivi a tazko prezivaju rozchody alebo straty. Moc sa v tom piplaju a dost casto prepadavaju depresiam, aspon to som si vsimla na sebe a kamaratoch-levoch. A vsimla som si aj, ze su schopni sa vratit do stareho vztahu, ale to moj pripad nie je:-)

Oxi — 14. 1. 2008 13:08

tracy suhlas :supr:

Nela — 14. 1. 2008 13:25

Já mám syna lva a definovala bych  ho asi tak :

Všichni pozor, jeho veličenstvo přichází:),  je ho všude plno, nesnáší příkazy, nerad se podřizuje, na druhou stranu má obrovské srdce,  je velmi komunikativní (jen v případě, že po něm nic nechcete a budete ho poslouchat) a má téměř vždy poslední slovo.

Feuria — 14. 1. 2008 14:07

tracy a do starého vztahu s milenkou či manželkou ??? :D (ftip) :)

tracy — 14. 1. 2008 14:13

:D Fe, to je asi jedno :D

Feuria — 14. 1. 2008 14:14

tracy napsal(a):

:D Fe, to je asi jedno :D

:jojo: :pussa: :)

AlixaZS — 14. 1. 2008 17:12

uzlík napsal(a):

Jo a taky hrozně ráda jím, hlavně sladké a třeba takový alkohol mi vůbec nechutná.

Jojo, přesně takhle to mám i já. A když už alkohol pro lvy, tak potom jedině šampaňské... :supr::P

Sirius — 14. 1. 2008 17:16

AlixaZS napsal(a):

uzlík napsal(a):

Jo a taky hrozně ráda jím, hlavně sladké a třeba takový alkohol mi vůbec nechutná.

Jojo, přesně takhle to mám i já. A když už alkohol pro lvy, tak potom jedině šampaňské... :supr::P

Ještě štěstí že víno a rum (třtinový) nejsou alkohol..jo a pivo je také jen na žízeň. :P:D:jojo:

Damila — 14. 1. 2008 17:28

AlixaZS napsal(a):

uzlík napsal(a):

Jo a taky hrozně ráda jím, hlavně sladké a třeba takový alkohol mi vůbec nechutná.

Jojo, přesně takhle to mám i já. A když už alkohol pro lvy, tak potom jedině šampaňské... :supr::P

Tak já mám tatíka "SuperLva" (7 planet ve Lvu) a byl alkoholik.

Aja76 — 18. 1. 2008 10:30

Jsem Levice s ascend. ve štíru, narozená v roce Draka. Jak říkal jeden známý... to je pěkně výbušné spojení, tohle bych doma nechtěl ani za nic :) :D :vissla:  :dumbom:
Kdo by chtěl poznat nejen Lvy, ale i ostatní, mohu doporučit knížku Lindy Goodmanové Sluneční znamení.

Tetamáma — 18. 1. 2008 11:50

Nela napsal(a):

Já mám syna lva a definovala bych  ho asi tak :

Všichni pozor, jeho veličenstvo přichází:),  je ho všude plno, nesnáší příkazy, nerad se podřizuje, na druhou stranu má obrovské srdce,  je velmi komunikativní (jen v případě, že po něm nic nechcete a budete ho poslouchat) a má téměř vždy poslední slovo.

Mám taky syna Lva a mohu to so písmene potvrdit. Často ve škole opravoval i učitelku, poznal, že se spletla a diskutoval tak dlouho, až to uznala.

bublinka — 19. 1. 2008 8:18

ADFka2 napsal(a):

A to s tím placením (viz Bublinka) mám úplně stejně. Radši zaplatím za sebe i chlapa, než aby chlap zaplatil za mě, i když třeba vím, že je fakt v balíku. Hrozně mi to nesedí a mám s tím vnitřní problém.
A občas se tak rozjedu, že kámošce půjčím pětikilo a je mi blbý ho chtít zpátky :lol:

ADFka trénuj to, mě to už docela jde, že občas nechávám lidi za mě zaplatit a snažím se s nima nehádat, že budu platit já. Ale ten divný pocit a vnitřní konflikt uvnitř ještě občas u toho mám a to pak vede k tomu, že jim občas zapomenu poděkovat, že za mě zaplatili :gloria:
Protože když platím já, tak mi taky přijde divné, že by mě měli děkovat, protože to je přeci SAMOZŘEJMÉ, že platím, ne? :lol:

Jo a půjčování peněz, to je taky kapitola...půjčila jsem dvou známým dohromady deset tisíc, což je pro mě docela nemalá částka a taky je mi hrozně blbé si o to říct zpátky :rolleyes:  Ony mi to asi vrátí, ale abych to vymáhala, na to fakt nemám...:dumbom:   
No nejsou ti Lvi idioti? :lol: :P

Ale s tím nepitím alkoholu to nesedí, jsem Lev a napiju se moc ráda, občas si říkám, že už možná začínám být alkoholik :rolleyes: :rolleyes:

Nick3594 — 20. 1. 2008 11:43

Bublinko, s tím půjčováním peněz jsme na tom stejně :dumbom:. Pro každého jsem měla otevřenou dlaň, ale ti druzí nějak s tím navrátilem měli problémy...... :D. Salvátorův výrok byl ten, že když si od nás věčně někdo půjčuje peníze, je to nezvládnutá lekce nezávislosti (to byl můj fakt velký problém). Naposledy mě vytrestala sousedka, která se smutným výrazem v obličeji mě prosila o finanční výpomoc, protože jí manžel nezaplatil alimenty a nemá na jídlo. A ještě si drze řekla, že ty peníze potřebuje ten samý den. No i zželelo se mě jí (jak jinak :vissla:) a běžela do bankomatu vybrat. Jaké bylo moje překvapení, když druhý den se za jejími dveřmi objevila krabice od Bati od kozaček za 2 tisíce...... a ještě si mi pochlubila jak dobře nakoupila. S navrátilem ale měla problémy....... No prostě co dodat, lvi jsou důvěřiví troubové...... :tesi:. Tahle zkušenost mě s půjčování peněz nadobro vyléčila a prostě už mám zavřenou dlaň...... :rolleyes:

Damila — 20. 1. 2008 11:57

Můj muž, Lev každým coulem by své EGO (= mj. i peníze) neprodal za žádné prachy. Nemá v sobě sociální cítění, že by někdo mohl pochybit, ztroskotat, zakopnout...atd. Tohle u něj prostě nepřipadá v úvahu. Dle něj je každý zodpovědný za své činy, ať je k nim vedlo cokoliv.
Já, naopak, člověk s přemrštěným sociálním cítěním bych pomohla každému bezdomovci ve víře, že se do této situace nedostal vlastní vinou. Rozdávám peníze a manža šílí.

On by pomohle jen své nejbližší rodině a to jen pod podmínkou změny....

Lvi si myslí, že každý má život ve svých rukou a může ho změnit. Má pravu? Částečně jistě...

Kazalin — 20. 1. 2008 13:50

(pod palubou panuje dobrá nálada, dámy) :D

Somaia — 20. 1. 2008 14:00

Cos to  požil dobrý muži???? :lol:

Kazalin — 20. 1. 2008 14:04

Somaia napsal(a):

Cos to  požil dobrý muži???? :lol:

Zrovna hráli píseň Ivana Mládka na rádiu,tak jsem si ji mírně konvertoval, jakom že koušou sají rdousí :D
Ale vím, jelikož dcera je Lvice, že by se to někdy i hodilo :D:D

bublinka — 20. 1. 2008 16:25

Damila napsal(a):

Lvi si myslí, že každý má život ve svých rukou a může ho změnit. Má pravu? Částečně jistě...

Jo, takhle si to myslím, ale taky vím, že ne každý to ví. :D
A taky že ta změna je kolikrát těžká a bolestná.

Lvice, tomu moc nerozumím, že to je nezvládnutá lekce nezávislosti? Jako toho, kdo peníze půjčuje nebo toho komu je půjčuje??
Chápu to v případě lidí, kteří si neustále půjčují, že je to příznak, že neumějí být soběstační a stát na vlastních nohou. Ale opačně? :/

Nick3594 — 21. 1. 2008 8:33

Kazaline :lol:. Budu si muset dávat pozor na práškující letadla :D. Ale práškuje se ještě vlastně ještě vůbec :co:?

Bubli, ten, co půjčuje, je emocionálně závislý na svém okolí (partner/ka, rodiče, přátelé). A mohu fakt jen potvrdit, že od doby, co jsem se zbavila emocionální závislosti na svém okolí najednou žádosti o půjčky zmizely :co:. Možná že to byl taky jen horoskop mě šitý na míru :), takže ty problémy s penězi jen mě osobně měly něco ukázat :).

bublinka — 21. 1. 2008 20:44

Lvice, to já to mám opačně, dřív jsem nějak moc peníze nepůjčovala, ale to bude spíš tím, že jsem žádné neměla :lol:
A teď s těmi půjčkami to taky nebylo tak, že by mě někdo poprosil, já jsem se vlastně tak nějak nabídla  :rolleyes:
No stejně se nad tou emocionální závislostí zamyslím, ale nějak mi to nesedí....

Nick3594 — 22. 1. 2008 7:40

Bubli, tak to určitě nebude tvůj problém :tesi:, protože já to měla skutečně tak, že mě lidi furt škemrali o peníze :lol:. A tu citovou závislost u mě Salv strefil na 100 % :dumbom:. Tak si tím nelam hlavinku a vypusť to do kanálu :D.

ADFka2 — 22. 1. 2008 13:00

Říkal tady někdo něco o citové závislosti? To je jako nějaká lví výsada? V tom případě se jí ráda vzdám! Být citově závislá mi dosud nepřineslo vůbec nic dobrého, naopak. :/

Jitka8 — 30. 1. 2008 13:38

Jsem taky lvice.
1.když není po mém
2.když po někom něco chci a ten druhý mi vše odkýve,ani se nad tím,co říkám nezamyslí
tyto 2věci mě nutí stále něco tomu druhému vyčítat.

Nevím,jestli VYČÍTÁNÍ patří ke lvím vlastnostem,ale mě to  na mně samotné mooooc vadí.

Jinak podle toho co se tu píše,tak jsem takový namíchaný lev

pverica1 — 10. 2. 2008 12:09

I když už jsem dost stará,stále se nemůžu dopídit co vlastně jsem!Narodila jsem se 23.8.v10.40hod.V některých případech jsem Lev,a v některých Panna.Někde je Lev až do 23.8.
a někde zase už je od 23.8.Panna.Tak co vlastně jsem?!?!?!!!!! :gloria:

Damila — 10. 2. 2008 14:04

pverica1 napsal(a):

I když už jsem dost stará,stále se nemůžu dopídit co vlastně jsem!Narodila jsem se 23.8.v10.40hod.V některých případech jsem Lev,a v některých Panna.Někde je Lev až do 23.8.
a někde zase už je od 23.8.Panna.Tak co vlastně jsem?!?!?!!!!! :gloria:

Musíš zadat i rok a místo narození. :)

XYZ — 17. 2. 2008 13:51

lvice napsal(a):

Hm, já coby lvice bych rozhodně nepotvrdila Damilino výrok, že jsme v podstatě jednodušší, ale výjimka potvrzuje pravidlo. O mě mamka vždy říkala, že jsem složitý tvor :D. Jinak potvrzuji, energický, výbušný, agresivní, emotivní, co na srdci, to na jazyku (až zkušenostmi zmoudří), když se pro něco zapálí, zdolá všechny překážky, které mu stojí v cestě. Je veselý, společenský, ale na druhou stranu má sklony k depresím, hodně citově a rodině založený. Na blýskavé dárky, šperky a drahé hadry jsem nikdy nebyla, jsem holt taková podivná lvice :D. Asi mě drží při zemi můj kozoroh. Jsou to hodně nezávislí jedinci, kterým spíš vyhovuje pracovat sám pro sebe než v kolektivu, a když už jsou v kolektivu, tak musí hrát prim. Majetnické sklony nemám, potřebuji svobodu, nezávislost. Žárlivá jsem přiměřeně, protože žárlivost prostě k lásce patří a ne že ne :D. A když se tahle ošklivá emoce u mě projeví, tak si hned říkám, že partner mi nepatří a není mým vlastnicvím :tesi:. Prostě se vším se dá pracovat, jen chtít. :D

Jako dítě jsem byla klidné hodné tiché dítě, kam ho posadili, tam sedělo. Takže zcela netypický lev. :)

Toto jsou dispozice lva. A jak s nimi naloží, jak zpracuje svou energii, jak se naučí vycházet s lidmi, to už záleží na nïch.

Jsme na tom dost podobně - viz tučně. Pokud je upřímnost totéž co "co na srdci, to na jazyku", tak to taky ;) Pokud to znamená, že bez rozmyslu plácnu první co si myslím, ak ne. Jinak takové ty obecné charakteristiky jako povýšenost, libování si ve zlatě, přepychu a pohodlí, ve vedoucích pozicích, že jsou rádi nadřazení, často umí manipulovat...to na mě neplatí. Pro určité lidi bych se rozdala a právě naopak sama sebe umisťuju do té ponížené pozice.
Nenávidím lež, aroganci a přetvářku.
Nenávidím práci v kolektivu, to je fakt, protože vždycky ostatní to nechají na mně a sami se na to vykašlou, ptž ví, že sjem zodpovědná, a já se s tím pak trápím sama. Zdolávat překážky a jít si zarytě za vlastním cílem, to mi nejde vůbec.
Jinak jak už bylo řečeno, jsem hodně emotivní, někdy možná až moc, občas mi dělá problémy se ovládat a když zuřím tak zuřím a nelze to nepoznat ;)
Společenská moc nejsem, teda ne úplně mimo společnost, ale rozhodně ne jejím středem.
Žárlivá jsem extrémně, ale to až od té doby, co jsem na přítele měla podezření na nevěru. Do té doby mě to ani nenapadlo, od té doby je to spíš strach.
Jsem samostatná, ael ne nezávislá.
Joo a strašný detailista a řešící typ jsem ;) Neumím věci házet za hlavu.
Víc mě toho už nenapadá :)

tina — 16. 3. 2008 19:24

já jsem lev -a můj manžel by jistě potvrdil zde napsané: že lva nelze nemilovat :)