piskutek — 11. 1. 2008 13:58

Ahoj, jsem Tereza a mám dceru Natálku. Narodila 17.7.2005. Je tady taky někdo kdo má narozené dítě v stejném roce? Ráda bych si popovídala, vyměnila názory či navzájem poradit.

ingrid — 16. 1. 2008 23:02

ahoj ja jsem Ingrid  a mam chlapečka 17.8.2005.

piskutek — 17. 1. 2008 10:29

Ahoj Ingrid, těší mě :kapitulation: . Jsem ráda, že se někdo ozval. A  co už tvůj prcek umí?
Naše si čte, maluje, hraje, nejvíce mi chce pomáhat při vaření, uklízení atd. A začíná čůrat do nočníku, už to dělala v létě,ale v zimě to nějak nezvládala, ale už je to lepší

pírko — 17. 1. 2008 15:40

Ahoj, já mám syna 11.4.2005

pírko — 17. 1. 2008 15:58

Tak já jsem teda dobrá já ten datum obrátila. Takhle je to správně 4.11.2005 Ten náš rošťák na nočník nebo záchod nee! Jinak nám krásně mluví, chce aby jsme mu pořád četli a rád kouká na pohádky.

ingrid — 17. 1. 2008 22:59

Ahoj my se plínek zbavili už v létě. Jen na noc jí mít teda musí protože dost pije a je mi ho líto budit v noci nebo jsem pohodlná na čůráni. Jinak je to taky šikulka jen moc zatím nemluví ale rozumí všemu. Ten má asi období vzdoru jak vyšité. Na vše mi říká ne a nebudu. Je to každodení boj ho obléct jít spát. Už mam na něj fígle ale on je měsíc od měsíce chytřejší a úspěšně mi sabotuje moji výchovu.

Lianne — 18. 1. 2008 10:47

Ahoj. Já mám holčičku narozenou v červenci 2005. Plenky má taky jen na noc a někdy , když jedem na delší cestu -pro jistotu. Máme teď problém s oblékáním. Panenky zvládá oblíct úplně bravurně , ale sebe ani náhodou nechce. Skoro se u toho pereme :-( . Má teď  taky období vzdoru. Ingrid, jaké že to fígle máš? Dáváte děti už někdy do školky ? Nebo se chystáte?

ingrid — 18. 1. 2008 22:02

Do školky se teprv chystáme, ale nevim jestli nebude všude plno. Viděla bych to tak od záři. Nevim jak to přesně je. Chtěla ten čtvrtý rok být ještě doma a pak asi budem zadělavát na souurozence. Zatim to úspěšně oddaluji nějak se mi do toho zase nechce, když už se ted relativně vyspíme a máme celkem pohodu. Jak jste na to vy s druhým baby?:offtopic::offtopic:

pírko — 20. 1. 2008 8:14

Jsme na tom úplně stejně Ingrid. Taky jsem chtěla aby šel malej do školky čtvrtým rokem a letos koncem roku by jsme se měli pokoušet o druhý, ALE taky se mi moc nechce. Určitě né jestli se mladej nesklidní. Strašně vzdoruje a ještě do toho neposlouchá, nereaguje na to co mu říkám, prostě dělá že neslyší :grater: Doufám, že ho to co nejdřív přejde.

ingrid — 21. 1. 2008 12:43

pírko napsal(a):

Jsme na tom úplně stejně Ingrid. Taky jsem chtěla aby šel malej do školky čtvrtým rokem a letos koncem roku by jsme se měli pokoušet o druhý, ALE taky se mi moc nechce. Určitě né jestli se mladej nesklidní. Strašně vzdoruje a ještě do toho neposlouchá, nereaguje na to co mu říkám, prostě dělá že neslyší :grater: Doufám, že ho to co nejdřív přejde.

Ahoj prej ten vzddor může trvat až do pěti let. Jen doufám, že tou dobou nebudu trávit svůj čas pod dohledem statných ošetřovatelů v psychárně.
Naš mladej to má taky dost, od roku se to začalo stupnovat a ted je to snad nejhorší. Vybírá si co chce na sebe i když mu vysvětluju, že páskový boty si fakt nemuže vzít do sněhu tak se svalí na zem a řve. Něco chce já to odmítnu např. tablety do myčky znova scéna. Nevšímám si ho doma to na mě neplatí ale venku když se sekne že nejde a do tý louže prostě skákat bude tak nic než přes zadek nepomáhá ale teď už mi nepomáhá ani tohle. Řeknu mu že jdu sama a on nic je mu to jedno že zůstane sám. Tak jsem jednou poprosila v parku cizího pána ať tam jde a jako si ho bude chtít odvízt domů a najednou tak odvážný chlapeček běžel hledat maminku. Je fakt že nákup rohlíků nam zabere dopoledne. Ale asi to chce vydržet i když mi tečou nervy nic jinýho než trpělivosti nezmůžu.

pírko — 12. 2. 2008 11:48

Holky,taky si vaše dítko kouše nechty?

piskutek — 12. 2. 2008 11:55

Ahoj holky zdravím Vás:kapitulation:

Tak já jsem si na sebe ušila bič. Protože na noc je už taky bez plínky,ale musím jí v noci dát aspoň dvakrát vyčůrat.

Malá si nehty nekouše. Spíš chce, abych jí je taky nalakovala jako mám já.

Romana — 13. 2. 2008 14:58

Ahojky,
Baruš je prosincová, takže čerstvě má 2 roky. Bohužel s nočníkem stále bojujeme už 4 měsíce.
Scény jsou na denním pořádku, dneska sebou plácla na zem v nemocnici v čekárně, no ostuda...
Jo a taky se ráda hrabe v nose ...

Na druhém dítku v současnosti aktivně pracujeme :D:dudlik::dudlik:

piskutek — 13. 2. 2008 15:05

Ahoj, to my jsme s nočníkem taky bojovali a někdy ještě bojujeme. Neboj, Romčo ona na to přijde sama. Hlavně na ní netlač. Může se zaseknout a je po nočníku úplně.

Ta moje taky pořád hrabe v nose,ale já jí dám vždy přes ruce a basta

Romana — 13. 2. 2008 15:12

já na ni netlačím, ale patery počůrané tepláčky behem dopoledne, to je fakt někdy o nervy, přitom na kakání si řekne.
A taky nechce nosit culíky ani sponečky, to prostě na hlavičku podle ní nepatří :grater:

Kamčitka — 13. 2. 2008 15:13

Ahojky děvčata :) , taky se přidáváme, Kačenka je listopadová (22.11.) :)
S plenama jsme na tom suprově, od 22měsíců pouze na noc, naučila se na nočník během 14ti dnů definitivně, párkrát se sice počůrala, ale naštěstí hovino je vždy kde má být :) . Hlavní je to o tom, že chodí sama, nikdo kolem ní neskáče, nesvléká ji apod. , prostě jde, svlékne se , sedne si a pak volá, že má "trošičku". Když kadí, tak většinou se zabarikaduje, nebo někde schová, chce mít intimno :D . Občas ji připomínám, jestli nechce čůrat, když se mi zdá, že je to dlouho, v obchodě ji připomenu, že nemá plenku, že nesmí čůrat ale hlvně vždy musí jít nanočník, když někam jedeme. A funguje to, je to pohoda. Na polední spaní, pokud se koná , tak pod ní dávám podložku, někdy se dlouze probouzí a je počůraná. stejně na noc, podle toho, jestli šla hned po vyčůrání spát, tak ji dám podložku, ale většinou hned nezalehne, tak má plenku. Hodně pije, tak to nelámu přes koleno :)
Období vzdoru předcházelo období, kdy na sebe vše práskla, byla to docela sranda, teD´pro změnu TO udělal někdo jiný :) , tak nevím, jestli se smát , i když to tak někdy je, jak si vymýšlí :) .
Za celý den pusu nezavře, jsem ráda, když přijede tatínek a chvilku ji poslouchá, protože mi z toho jde hlava kolem. Poslední dobou se snaží nás překřikovat, to člověk neslyší vlastního slova a taky je to něco na mně :( .
A na druhém také aktivně už nějaký ten měsíc pracujeme :)

Kamčitka — 13. 2. 2008 15:14

Jo a nosík je také zajímavá schránka :D :D:D

piskutek — 13. 2. 2008 18:45

To mi jsme taky měli občas 10 tepláčků za den počůraných. To taky je super čísílko.

Tak naše když jde kakat tak musíme všichni k ní, aby nebyla sama a aby jsme viděli,že jí to jde a pochválily jí a zatleskali.:lol:

My a druhé? To zatím ne- v červenci nastupuji do práce, ale nikdo neříká že do roka a do dne nemohu otěhotnět,že?

pírko — 14. 2. 2008 13:03

No holky tak já teda :co: jaký vy to máte šikovná dítka. Ten náš rošťák na záchod prostě sám nepůjde, takže se ho musím pořád ptát jestli nepotřebuje na záchod, když řekne že jo tak ho tam musím posadit a odejít, protože jinak děla scény a tahá si tričko dolů abych neviděla pindíka. Proč to dělá nevím. A kakání? Pořád do tepláčku :grater: No a to svlékání taky nic moc, takže opravdu jen koukám.

piskutek — 20. 2. 2008 22:55

Pírko, třeba se před tebou stidí :lol:

My jsme se to taky nenaučily hned. Ale učila se to přes jaro a léto tak to docela šlo,ale taky občas do tepláčků.

trisha — 21. 2. 2008 19:14

Ahoj holky,
tak se připojuji. My jsme prosinec 2005, takže taky čertvě dva roky. Bez plinek přes den jsme od 15mesicu, v noci od 18mesicu, ale to jsem do dvou let v noci vstavala a davala ji curat, kdyz se vzbudila. Ted asi mesic o ni v noci vubec nevim, chodi sama na nocnik pripraveny u postylky, kde ma sundanou bocnnici. Od roka a pul spi sama v pokojiku a nevyvadela ani jednou, ze by se bala nebo tak.
Umi temer celou abecedu, pocita do deseti a mluvi jak ctyrlete decko. Obcas nevim, co uz ji nabidnout a citim, ze potrebuje hlavne kolektiv. Do skolky mi ji vezmou v zari, do te doby si musi vystacit se mnou:-). Na to ze nam rikali, ze by mohla mit vyvojove obtize (narozena v 36.tydnu a komplikace po porodu), je tedy docela napred. Nehty si nekouse, za to dudla palecek a ne a ne ji to odnaucit:-(.

Daka — 21. 2. 2008 20:48

Ahoj, naše Barborka je v říjnu, s čuráním a kaním jsme nikdy problém neměli, už asi půl roku má plínu jen na noc. Teď máme období vzdoru, tak je to někdy náročný.. Umí pár písmenek, umí se obléct, když má teda dobrou náladu, krásně mluví. Chtěla bych ji dát od září do školky na 4 hod. denně, ale šance jsou asi minimální. Aspoň tady v Brně.
JO, Trisho, dělám velkou poklonu tvojí dcerušce, asi je to záhul, co?

trisha — 21. 2. 2008 20:54

Daka napsal(a):

Ahoj, naše Barborka je v říjnu, s čuráním a kaním jsme nikdy problém neměli, už asi půl roku má plínu jen na noc. Teď máme období vzdoru, tak je to někdy náročný.. Umí pár písmenek, umí se obléct, když má teda dobrou náladu, krásně mluví. Chtěla bych ji dát od září do školky na 4 hod. denně, ale šance jsou asi minimální. Aspoň tady v Brně.
JO, Trisho, dělám velkou poklonu tvojí dcerušce, asi je to záhul, co?

Je to záhul, to ti povim:-), ale treba se to nejak zastavi nebo tak. Ty se chystas do prace? Jestli ne, tak ti malou podle zakona mohou vzit do tri let jen na 5dni v mesici, jinak bys prisla o rodicovsky prispevek...

Daka — 24. 2. 2008 16:25

Trisho, do práce se nechystám, takže do školky asi na těch 5 dní v měsíci. Aspoň kdyby to vyšlo. Jenže přednost mají starší děti nebo ty, co jejich mamky nastupují do práce. Mě nejde o to se jí "zbavit", ale aby byla mezi detmi a taky se naučila něco víc...Zatím ani neuvažujeme o druhém dítku, a jak jste na tom vy? Oddaluji to, teď když už se vyspíme a je klídeček, tak si chci trochu oddychnout...Ale kdoví..

trisha — 24. 2. 2008 17:46

Daka napsal(a):

Trisho, do práce se nechystám, takže do školky asi na těch 5 dní v měsíci. Aspoň kdyby to vyšlo. Jenže přednost mají starší děti nebo ty, co jejich mamky nastupují do práce. Mě nejde o to se jí "zbavit", ale aby byla mezi detmi a taky se naučila něco víc...Zatím ani neuvažujeme o druhém dítku, a jak jste na tom vy? Oddaluji to, teď když už se vyspíme a je klídeček, tak si chci trochu oddychnout...Ale kdoví..

Naprosto ti rozumím, taky se ji nechci zbavit, ale citim, ze by ji kolektiv hodne pomohl. Vezmou mi ji v zari, to ji budou dva a trictvrte, tak se na to tesim. Na zapis jdeme v dubnu. Jinak druhe pokousime od rijna, pocitam ten duben, ze se zadari:-), vyslo by to akorat, ze Sare budou tri a bude moci do skolky na cely den, kdyz bude potreba, coz je idealni, aby bylo na mrnouse co nejvice casu:-)

piskutek — 20. 3. 2008 15:08

Ahoj, tak 2.4.2008 jdeme na zápis do školky. Holky jsem na ní zvědavá. Ale pořád mi říká,že chce do školky a docela se i těší. Tak uvidím. Já jdu totiž do práce už od července,ale to budou hlídat naši či tchýně,ale od září už pošupajdí do školky.

Daka — 21. 3. 2008 13:16

Ahoj holky, tak jdu za vámi pro radu. Ta naše cácorka (2,5 roku)nechce usínat sama a když se během noci probudí, leze za námi do postele (nevyspíme se nikdo) a nebo vyžaduje, abych šla a lehla si za ní. Jenže je to hrozně náročný. Kamarádka mi řekla, že ji mám rozmazlenou a tak už 3 den nepovoluji ani lezení k nám ani k ní nevstávám. Jenže je schopná plakat a prosit s přestávkami, kdy usne, celou noc :kapitulation: To stejné je, když jde odpol. nebo večer spát, tak chce, abych tam byla sní. Přečtu ji pohádku, rozvítim lampičku, odcházím....a pláč, třeba 45min. :co: . Je na mě docela závislá, to už jsem probírala na vláknu "naprostá nesamostatnost", ale je to o nervy a všichni bysme se chtěli už konečně :sova: .
Poradíte? Máte s tím někdo zkušenost? Díky

piskutek — 21. 3. 2008 13:27

Daka napsal(a):

Ahoj holky, tak jdu za vámi pro radu. Ta naše cácorka (2,5 roku)nechce usínat sama a když se během noci probudí, leze za námi do postele (nevyspíme se nikdo) a nebo vyžaduje, abych šla a lehla si za ní. Jenže je to hrozně náročný. Kamarádka mi řekla, že ji mám rozmazlenou a tak už 3 den nepovoluji ani lezení k nám ani k ní nevstávám. Jenže je schopná plakat a prosit s přestávkami, kdy usne, celou noc :kapitulation: To stejné je, když jde odpol. nebo večer spát, tak chce, abych tam byla sní. Přečtu ji pohádku, rozvítim lampičku, odcházím....a pláč, třeba 45min. :co: . Je na mě docela závislá, to už jsem probírala na vláknu "naprostá nesamostatnost", ale je to o nervy a všichni bysme se chtěli už konečně :sova: .
Poradíte? Máte s tím někdo zkušenost? Díky

Ahoj, moje na tom byla stejně. Ale já jsem nepolevila a už usíná sama jak odpoledne tak i večer. V noci se taky někdy vzbudí a chce k nám,ale já řeknu že ne. začne kňourat a já jí dám ruku a za chvilku je klid. Je pravda,že k ránu třeba v 5 si ke mně vleze a pak hajá semnou,ale to už tak nevadí.

Daka — 21. 3. 2008 13:32

Piškutku, to jsem právě potřebovala - povzbudit :godlike: že to někam povede. Tak nepolevím. Taky jsem si říkala, že ráno ji k nám pustím, aby věděla, že ji máme :hjarta: .

piskutek — 29. 3. 2008 9:26

Ahoj, tak mi holky zas marodíme. Už mě to fakt nebaví. Zas má střevní virózu. Je to už ale lepší,ale je to na nic. Od té doby co jsme se vrátily z nemocnice tak pořád marodí.
Nevím, co se to děje.

pírko — 30. 3. 2008 11:53

No ten náš chodil sám spát od roka a půl, naučila jsem ho to za dva dny,přečetla jsem mu pohádku, dala pusu, řekla dobrou noc, miluju tě a odešla jsem, jo a ještě jsem ho pochválila že je to šikula. Takhle to bylo půl roku, ALE náš mladej se z ničeho nic začal bát, prosím pěkně figurýn z výloh, takže já jsem pomalu nemohla kolem žádného obchodu, protože měl úplný záchvaty. Od tohoto času se kluk bojí a říká mi, že tam stojí panák(figurýna), takže tam musím být s nim než usne a v noci když se vzbudí přileze k nám a když ho to chci zase naučit, tak řve a chodí za náma do obýváku, jdu ho uložit utěšit atd., ale on stejnak zachvilku příjde a pláče, že se bojí. S těma figurýnama už je to o.k., ale je na něm vidět, že z nich má respekt jo a bojí se soch :/

piskutek — 30. 3. 2008 19:49

Pírko: Tak to naše se bojí velkých psů. Jen je vidí z dálky, tak z nich taky má strach.

piskutek — 2. 4. 2008 22:03

Ahoj, tak dneska jsem byli na zápisu do MŠ. Malé se tam moc líbilo,ani pak nechtěla jít domů. Tak jsem jí musela nalákat na čokoládku.
Řekli mi,že to dopadne a že jí vezmou. Ale držte mi stejně palečky.

trisha — 3. 4. 2008 8:08

My byly na zapisu predevcirem. Uz jsem se tam byla zapsat pro jistotu v zari, to byl male rok a pul a strasne se reditelka divila, ze jdeme tak brzy. Kdyz jsme prisly ted, ptala se kolik male je, rikam, ze 2 a 3mesice a ze bych byla rada, kdyby zacala chodit od zari na 5dni v mesici, protoze potrebuje kolektiv a deti okolo sebe. Zacala hned jak misto neni a jestli nejsme v seznamu, ze mame smulu. Byly jsme tam! Uf. Takze pokud se neprihlasi maminka, co v zari potrebuje do prace, tak pujde Sara do skolky, jinak az v lednu ve trech letech. Taky se ji moc libilo a delala sceny pri odchodu, ale to ted dela celkem stale, kdyz se ji neco nezda, takze zadne prekvapeni. :D

piskutek — 6. 4. 2008 21:34

Já doufám,že mi jí vezmou. Jdu od 1.8.2008 do práce. Tak snad to dopadne. Držím si pěstě.

piskutek — 18. 4. 2008 13:58

Ahoj, tak nám malou vzaly. Ve středu jsem si byla ve školce pro rozhodnutí o přijetí. Jsem ráda. Malá se už těší.

Holky, malá už si chodí i v noci sama na nočník a zas si lehne a jde chrupat. Jsem ráda,že se to naučila. Je to moje holka šikovná

pírko — 5. 5. 2008 11:59

Ahoj Trisho, gratuluji k mimi.

trisha — 5. 5. 2008 12:44

Děkuji, snad bude vše ok, radovat se budu až po 12týdnu :lol:

pírko — 14. 5. 2008 20:19

Holky, co děláte přes den se svými ratolestmi? Jak je zabavíte když chcete vařit, uklidit a ták. Mě příjde, že toho mého prcka furt nějak nic moc nebaví. Teď hrozně rád kouká na kreslané pohádky, nebo si rád prohlíží knížky,ale to je vše. Když chci s ním nějak pracovat, třeba malovat si, nebo ho pomalu učit s nůžkami, prostě něco vyrábět,stavět a ták, to ho vůbec nebaví. Jinak synovi jsou 2r. a 6měs.

piskutek — 15. 5. 2008 8:00

Pírko: Tak na nůžky mi to přijde brzo,ale je to každého věc.
Jinak Natálka si hodně hraje s kostkami-staví různé věže atd. HOdně si čte. Ale když je hezky tak je na zahradě a taky si tam hraje sama  na písku. Jo, občas za mnou přijde.

trisha — 15. 5. 2008 8:17

Tak my nuzky taky zatim nechavame v supliku... Sara dostala tanecni podlozku, tak na ni hopsa, ja varhany, ale hraje mi na ne taky Sara :lol: a k tomu zpiva do mikrofonu. Jinak se zabavi u pohadky, kdyz potrebuji trochu klidu, ale spise mi u vseho asistuje - uklizi se mnou - dostane hadrik a utira co ji dovolim, zameta, pomaha pect kolace, buchty a ted co tehotnim, tak me i obskakuje, nosi vodicku a stara se, jak mi je a jestli si chci lehnout, ze me bude osetrovat... ven bereme kocarek, kolo, motorku, babovky (to o ni ani nevim, kdyz jsou na pisku deti, prijde si akorat pro piti a nechce domu). Rada si cte - prohlizi knizky, posloucha na CD Medvidka Pu a koucoura Modroocka, maluje si, zkratka stale neco... zabavi ji i muchlani novin - pro zlepsovani jemne motoriky, hazime si s micem atd... Nebo vari ve sve kuchynce, hraje si s plysakama apod.

Daka — 15. 5. 2008 20:55

Dceři je 2r a 7 měs. s nůžkami pracuje tak, že kousek papíru nastřihne a pak "dotrhne" rukou :rolleyes: . Pokud chci něco udělat, tak jak píše Trisha - všechno se mnou, vaří, utírá prach a pokud opravdu potřebuji, aby se na chvíli zabavila, dám ji do mísy trochu vody a dostane za úkol umýt hračky, což se setkává s velkým úspěchem a trochu toho mokra kolem řeším tak, že kolem rozprostřu větší utěrku nebo ručnák a tam odkládá již umyté :vissla: . Jinak sama si moc nepohraje, téměř u všeho musí být se mnou :dumbom: .

Trisho - gratuluji k :dudlik: a přeji pohodové těhotenství

trisha — 16. 5. 2008 8:24

Dako, díky, snad bude vse ok, uzivat si zacnu asi az po tretim mesici, nejak mi ty nevolnosti nedelaji dobre, taky budu mit po statnicich, dojde konecne na klidek...
Jinak umyvat hracky, to dneska vyzkousim, ma kuchynku se spoustouveci, to bude mit cele dopoledne :lol:

Matali — 17. 5. 2008 9:31

Já mám chlapečka narozeného 13.10.2005,Pírko mám asi podobného chlapečka na záchod neee,na nočník také ne,jsme stále na plínách a nemůžem se z toho dostat co se týká hraní tak malého také nic moc nebaví, s dřevěnými kostičkami dělá jen "buch buch " nebo je vysypává z kbelíku nejvíc ho asi baví dělat binec,venku ho strašně baví chození po schodech a kanály ty zbožňuje,nůžky mu nic neříkají,malování jen tak čmaliká.V poslední době máme hroznou smůlu na úrazy,protože po všem chce lízt vůbec si nedává pozor,já ho nedokážu uhlídat,protože máme miminko,tak máme jizvičku po úrazu,rozřízl si na očičkem víčko a má tam pár stehů a teď v pondělí ještě si rozbil vzádu hlavu o roh postele,naštěstí to nebylo na zašití,ale zalepili mu to takovou mastičkou tak snad to bude mít v pořádku,ale mám strach co to bude příště je tak neopatrný vůbec si nepamatuje,že se mu stalo auva i když mu to připomínám. Ach jo :(

pírko — 17. 5. 2008 20:41

Matali: No to snad není pravda, jako by jsi psala o mém Matýskovi. Taky má pořád nějaký úraz, neposlouchá, na záchod ještě pořád nic a přesně, nejvíc ho baví vyházet všechno z poličky a krabic a pak ještě vykousává pneumatičky z autíček a já je každý večer hledám po celém bytě a nasazuju je nazpět na kola a to ještě musím trefit kam která patří.

piskutek — 22. 5. 2008 16:59

My taky máme pořád nějaký úraz a hlavně teď je zas nemocná. Holky co děláte s dětmi doma, když jsou nemocné? Hlavně naše je hyperaktivní i když měla vysoké horečky tak pořád něco dělala nevydržela sedět. Poraďte prosím.

pírko — 22. 5. 2008 21:29

No Mates taky neposedí,ale horečka ho položila, to spí. A jinak mu pouštím krtka nebo musím ležet s ním a prohlížíme si knížky,ale kolikrát to taky nevidržel. Já myslím, že když je opravdu zle tak si lehne sám a když je trošku líp, tak po bytě políta. To by ho snad nemělo nějak ohrozit.

piskutek — 23. 5. 2008 21:36

Mě přijde i když jí je nejhůře tak lítá.

pírko — 25. 6. 2008 21:58

Proboha kolikrát se vrátí vzdorovací období??? No ale toto, co se děje teď to je hrůůůůza :o On si lehne piští na celý barák, ječí, kymácí hlavou ze strany na stranu a dotoho huláká "to bolí to bolí" a to mu nikdo nic nedělá!  Nejhorší je, že já vůbec nevím jak na něj a NECHAT HO? 9.7. letíme na dovolenou, to bude peklo. Co mám dělat?

Daka — 26. 6. 2008 12:54

Pírko,
já taky myslela, že už to nejhorší máme za sebou :grater: . Taky se vzteká aniž by měla důvod, dupe, piští, řve - slzy jak hrachy, ale poznám na ní, že to není upřímný, prostě to na nás hraje. Po čase jsem přišla na to, že je nejlepší si toho nevšímat, stejně žádný uklidňování nepomáhalo...
A venku, třeba na písku,  ji prostě odtáhnu stranou a buď se uklidní a nebo odcházíme pryč.
My máme ještě ten problém, že neváhá a klidně plácne jiné dítko nebo ho tahá za tričko a pod. a to řeším rovnou jednou na zadek, aby věděla jaký to je.
Nezbývá nám nic jinýho než to ve zdraví přečkat :rolleyes: . Jak to řešíš ty?

pírko — 26. 6. 2008 16:42

Já to právě řeším zatím dost blbě. Podvoluju se mu, snažím se ho zabavit. Třeba včéra večer, tady řval snad půl hodiny, já se ho snažila uklidnit a vytáhla jsem jeho nejoblíbenější knížku o pejskovi a kočičce, mrsknul s ní o zem, tak já jí šla zase uložit tak zas řval že che číst. Takhle se to opakovalo asi 3krát, to už nevydržel manžel a zavřel ho do pokoje, tam byl 3min. s křikem, šli jsme pro něj uklidnil se a na chodbě začal na novo. Vzdala jsem to, nechala být a pak přišel, že chce spinkat, šla jsem ho uložit a do 2 min. usnul. Mě se to zatím venku ještě nestalo, ale jak říkám 9.7. letíme na dovolenou a vůbec se mi tam nechce. Co já tam s ním budu dělat až to tam na nás zkusí, to opravdu nevím. Nejhorší je, že když po něm něco chci aby šel udělat nebo když mu řeknu, že jdem jíst a nechce se mu, začne na mě pištet, křičet a nehnu s ním. Taky do mě pláca, ale to mu taky jednu dám přes zadek, ale příjde mi že si z toho opravdu nic moc nedělá. Já byla tak šťastná, že to mám za sebou. Jenže to co bylo předtím se oravdu o proti tomuhle nedá říct, že měl vzdorové období. :dumbom:

Daka — 27. 6. 2008 10:24

Pírko, taky jsem odváděla pozornost, ale bylo to snd ještě horší. Všimla jsem si, že vztekání přicházi v době, kdy je malá nejvíc unavená. Takže, když začne takový to kňourání a vymýšlení, pochovám, pomazlím. A pokuď dojde na pořádný vztekání, tak se snažím si toho nevšímat. Ale někdy to je fakt o tom, kdo vydrží déle a taky někdy padne i jedna na zadek....

piskutek — 4. 7. 2008 14:13

Tak ta naše se vzteká, když něco chce a já jí to nedám nebo nedovolím. Jen ať se vzteká. Nebude pořád po jejím.

pírko — 5. 7. 2008 8:10

piskutek: To mě náš kluk práve dělá taky,že se vzteká když není po jeho. Taky ho nechám ať se vyvzteká, ale co na veřejnosti? Ve středu letíme na dovolenou a mám strach, třeba že bude otrávenej z cesty a začne se mi vztekat na letišti,co já si tam s ním počnu? :dumbom: jednou se mi teda stalo, že jsem s nim byla na úřadě a už to bylo na něj dlouhý a začal pomalu ale jiste býti nervózní. Zabavila jsem ho tím, že jsem mu dala moji tašku a poprosila jsem ho jestli by mi moh najít klíče, že já je najít nemůžu. Tak začal hledat a byl alespoň na chviličku klid. Chce je to asi hodně zabavit a by jsme se vyhli nepříjemným scénám že? :jojo:

piskutek — 6. 7. 2008 19:56

Na veřejnosti mi to taky někdy udělá. Ale já s ní moc nemazlím. Dám jí prostě přes zadek a basta. A nebo jí tam nechám a jdu pryč a když zjistí,že manča odchází tak hned na mě volá ať na ní počkám a už je to vše v pohodě.

pírko — 30. 7. 2008 12:42

Ahoj holky, tak dovolenou jsme přežili. Jak naschvál se tam vztekal více něž je zdrávo, ale zvládla jsem to.
Chtěla bych poradit te´d s něčím jiným. Kluk mi chodí asi měsíc a půl čůrat na záchod, ale co nezvládáme je kakání. Raději to bude držet i 3 dny. Já to pak nevydržím a musím mu dát plenu. Takže prosím o radu jak na to aby mi chodil na záchod. A druhá věc, s tím čůráním. Chodí jen se mnou, s někým jiným, na záchod ani na nočník jít nechce. Když je u babiček raději se počůrá a když se ho babča pokusí dát na nočník začne plakat a nechce se nechat ani svléknout. Nechodí ani s tátou, takže když ho někomu musím nechat, musím mu dávat zase pleny.

piskutek — 21. 8. 2008 15:02

Pírko: Tak s kakáním ti asi neporadím. My chodíme normálně. Teda zezačátku se jí moc na záchod nechtělo,ale pak si zvykla a teď jde sama od sebe.

Taky vám tady nabízím zdarma vzorečky firmy Eurona by cerny. Dělám to a tak mě napadlo,že vám to nabídnu. Kdo by jste měl zájem o zaslání vzorečků zdarma tak piště.

trisha — 1. 9. 2008 9:50

První den ve školece, kdo byl, jak jste to zvládli?

Daka — 1. 9. 2008 10:18

Ahoj Trisho,
tak jsem četla na zimnátkách, jak tě Sára pěkně převezla, když tě poslala ze školky domů :D , myslím, že jsi měla větší strach než ona :P .
Jinak Bara bude v říjnu 3 roky, ale do školky nám ji nevzali a dost by to potřebovala, už ji moc nestačím, chtělo by to dětský kolektiv a taky si zvykat bez maminky. Jen nevím, jestli by u nás nebyl pláč :rolleyes: . Budu ji zkoušet umístit během školního roku, třeba se nějaké mistečko najde.
Tak napiš, jak to probíhalo. Držim palce, ať v pohodě!

trisha — 1. 9. 2008 10:37

Nebylo mistečko? To je skoda, no presne vim, o cem mluvis, ze potrebuje kolem sebe deti a taky byt bez maminky. Rikam si, uz abych sla na MD a ona mohla byt ve skolce cely den, hodne ji to prospeje, my uz ji nudime :dumbom: Prevezla mne, to fakt jo... Byla tam holcicka, hodne plakala a maminka pred skolkou taky, byla z toho spatna, tak jsem i na ni zvedava, jak zvladla dopoledne.

piskutek — 1. 9. 2008 21:13

My jsme první den ve školce zvládly v pohodě. Až na jeden škraloup. Malou jsem tam ráno odvedla-byla vyfešákovaná. Odpoledne mi jí vyzvedávala kamarádka,byla jsem dlouho v práci. A dovedla mi jí v tepláčkách a bez botiček. Žádné oblečení prý na svém ramínku a ve své skříňce neměla. Tak doufám,jen že to je nedorozumění a že to někdo neukradl. NO, uvidíme zítra ráno. Budu vás pak večer informovat jak to dopadlo.

trisha — 2. 9. 2008 6:45

Piskutku, to by mne trefilo teda! :co:

pírko — 7. 9. 2008 20:43

Tak já sice nedala kluka přímo do šlolky, ale do jesliček a jde jen o hlídání na hodinku denně. No v pondělí tam tu hodinku proplakal a ve středa kluk přišel s tím, že dostal od paní na zadek. Tak vůbec nevím co si mám myslet, zítra tam zajdu a musím to vyřešit.

piskutek — 8. 9. 2008 19:36

Tak naštěstí se všechno našlo. Boty byly v jiné šatně,ale vůbec nevím jak se tam fatk dostaly.