» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Dáme si do bytu... https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=109 » domaci pekarna...jakou? 2. https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=26728 |
PavlaH — 8. 1. 2008 20:54 |
Aby se vám snáze načítalo, pokračování.... |
Lucka 1 — 11. 1. 2008 21:06 |
Tak po přečtení vašich diskuzí a touze po vůni čerstvýho chlebíčku taky uvažuju o pekárně :) |
666salome — 12. 1. 2008 17:55 |
Není na tom nic složitého :P prostě dáš nejprve vše tekuté potom sypké a nahoru kvasnice, buď nasypeš sušené, nebo rozdrobíš čerstvé - fakt žádná věda :D a z hotové směsi to už snad není ani ono :rolleyes: to se povede vždycky :lol: |
Janila — 12. 1. 2008 18:07 |
Lucko vůbec se toho neboj já mám Siestu a jaký je v tom rozdíl? Možná cenově. |
han — 13. 1. 2008 2:08 |
Když jsem já byla obdarována pekárnou,tak jí okolo mě nikdo neměl.Neměla jsem nikoho,kdo by mi poradil.Až jsem narazila na Babinet. |
sudina — 13. 1. 2008 7:54 |
máme také levnější pekárnu a určitě jsem s ní velice spokojená!!máme tuto: |
666salome — 20. 1. 2008 21:00 |
já mám pekárnu díky babinetu, jak jsem o ní pořád četla tak mě to navnadilo a můžu říct že je ráda i moje rodinka |
Ladie — 21. 1. 2008 12:15 |
Já už pečivo vůbec nekupuji - na domácí stejně žádné nemá :P Já mám tuto http://www.nakupuj.com/moulinex-ow30000 … rna/44739/ |
Janila — 21. 1. 2008 14:22 |
Není nad domácí chlebík.Akorát sem tam koupím rohlík,aby byla změna. |
tweety — 21. 1. 2008 18:24 |
Od te doby, co mam pekarnu pecivo uz nekupujeme. :hjarta: |
Lucka 1 — 21. 1. 2008 20:47 |
Holky a to všechny si děláte svůj chlebík nebo kupujete směsi ? :/ Já mám největší starch z toho,že se mě chlebík nebude dařit a ´vzdám to :dumbom: |
Janila — 21. 1. 2008 21:29 |
Lucko radši si to míchám sama, ze směsi nám moc nejedou a ani se to cenově nevyplatí.Neboj se recepty jsem vzala tady od holek a fakt super. |
han — 21. 1. 2008 21:41 |
Občas koupím slunečnicový z Lidlu,ale jinak míchám svůj. |
tweety — 21. 1. 2008 22:22 |
micham si svoje, na dame je receptu spousta a pokud zacnes tim nejjednodussim, tak neni co zkazit. |
micinka70 — 21. 1. 2008 22:49 |
Taky radši míchám svoje, zrovna teď jsem vydolovala háky z chlebíku, který jsem ještě nikdy nezkazila - Rychlý od viktorie - je v receptech. |
Lucka 1 — 24. 1. 2008 15:36 |
Tak mě včera taťka taky nadělil pekárničku :) |
666salome — 24. 1. 2008 19:34 |
:vissla: já mám ETU a k ní je originál háček taková tyčinka na konci zahnutá na vyjmutí háků :jojo: a jde to super |
Bety — 24. 1. 2008 20:11 |
Když na háky kápneš olej jako úplně první věc co do pekárny dáváš (ještě před vodou) tak potom vyjedou úplně samy a nemusíš je vůbec vytahovat. Nebo taky můžeš po posledním tom kratičkém promíchnutí rukou namočenou do oleje háky vytáhnout a budeš mít jen otvůrek po šroubku. A jdou ven i obyčejným háčkem na háčkování. |
Lucka 1 — 24. 1. 2008 20:50 |
Ten háček mám taky,ale nešlo mě to s ním :/ Zkusím ten olej,rádči bych to pekla bez nich,ale nevím přesně kdy vytáhnout :( |
Bety — 25. 1. 2008 18:57 |
To vysleduješ, např. u mojí program Základní hnětá celkem 3x - poprvé dlouze, pak ještě jednou po zvukovém signálu a pak už jenom po nějaké chvíli odpočinku jednou kratince promíchne (na mojí pekárně zůstává čas 1:50 přesně do konce) a vtom už jsem nachystaná, namočím prsty do oleje a vytáhnu hák. Tak jednou sleduj a už budeš vědět. Já když zakápnu hák olejem tak vyjede sám a ren řez se jakoby zacelí, nemám tam velkou mezeru. |
ita — 25. 1. 2008 22:16 |
Od soboty mají v Kauflandu v akci směs na slunečnicový chléb za 16,90. |
spunt — 26. 1. 2008 12:06 |
Ahoj holky, trošku jsem Vás tu zanedbávala, děti marodí jak jen můžou :( |
666salome — 26. 1. 2008 19:03 |
Holky ahoj :D zítra taky něco hodím do pekárny ale ještě nevím co?? Chtěla bych uděla sladké rohlíky snad se povedou, musím najít nějaký recept :cool: |
ajaE — 26. 1. 2008 21:06 |
Zrovna jsem se divala na na ruzne typy dom.pekarny,jsou tam uvedeny---s 1 hakem nebo se 2,tak nevim co je lepsi Vase zkusenosti???? |
Bety — 27. 1. 2008 8:59 |
Je to úplně jedno! Každý ti pochválí tu svoji. S jedním hákem zpracuje těsto úplně stejně jako se dvěma. Rozdíl bude spíš ve velikosti pekárny, tak si rozmysli jak velké chleby a kolik těsta budeš většinou potřebovat. Já mám s jedním hákem a peču ten malý chleba, chtěla jsem malou pekárnu a úplně nám to stačí, ale někdo má větší rodinu a peče větší a víc pečiva. Vyber si jaká se ti líbí a podívej se co má za programy. |
666salome — 27. 1. 2008 10:10 |
Přesně tak :P my jsme větší žrouti tak máme větší pekárnu :jojo: s 2háky :D |
Lucka 1 — 27. 1. 2008 19:15 |
Holky dneska jsem dělala ty šneky od Jasmínky :) třičtvrtě těsta jsem namazala kečupem,pokladla uzeným,zabalila,potřela vejcem posypala sýrem a upekla,bylo to mňam :) |
666salome — 27. 1. 2008 19:38 |
á dneska pekla celozrné rohlíčky s musli a teda bez horkého vzduchu na 200°C jinak když peču s ventilátorem tak 180°C a kratší čas :/ |
Lucka 1 — 30. 1. 2008 19:18 |
Dneska jsem pekla vánočku a byla výborná :) Taťka si hned objednal jednu na zítra pro tchánovce.Chtěla bych použít odložený start,ale příjdou tam vejce a mlíko,tak nevím jestli by se to do rána nezkazilo .... :vissla: Co myslíte? |
sudina — 1. 2. 2008 7:51 |
tak tu mám dotaz- už jsem se ptala holek na jiném foru - když pekárna dopeče tak je v ní pořád teplo...je to norlmální???holky mi psali že ano-že to udržuje chléb teplý....já to ještě nemám moc vychytaný-mám jí od vánoc..máme profesor |
Bety — 1. 2. 2008 8:01 |
ano je to normální, ta moje přihřívá ještě hodinu, kdyby nepřihřívala tak když někdo nevytáhne nádobu hned, tak ten chleba by se orosil a rozblemcal a tomu právě to přihřívání zabrání je to taková malá pojistka když třeba pekárna dopeče a nejsi zrovna v místnosti a nevytahuješ nádobu hned |
sudina — 1. 2. 2008 10:06 |
super..děkuju za odpověd-ten můj už jí chtěl poslat na reklamaci...........to bych nevydržela!!!! |
ita — 3. 2. 2008 10:50 |
Pekařinky, je masopust, co takhle koblihy? Už jsem dělala béleše, dnes se chystám na masopustní koblížky rec.099 |
micinka70 — 3. 2. 2008 15:48 |
Co to jsou prosím béleše? |
Bety — 3. 2. 2008 16:31 |
Jsou to takové vdolky |
Fia — 3. 2. 2008 16:43 |
Holky poraďte prosím - co je lepší: jeden nebo dva šlehače? Jsou v tom nějaké výrazné rozdíly? |
Bety — 3. 2. 2008 16:51 |
Myslíš háky, žejo... já mám jeden a těsto je úplně stejné jako u kámošky která má dva, všimla jsem si že se většinou u ní stejně to těsto točí kolem jednoho háku. Myslím že záleží spíš na velikosti pekárny jakou upotřebíš, já jsem potřebovala maloupekárnu kvůli nedostatku místa a peču stejně vždy ten menší chleba. Takže podle toho kolik vás je a kolik těsta budeš zpracovávat. |
Fia — 3. 2. 2008 17:13 |
Zatím hledám taky nějakou, kde je možné upíct malý chlebík, protože jsme zatím jen dva. Něco jsem slyšela, že dva háky jsou lepší, že líp prohnětou těsto. Asi to není pravda, podle toho, co píšeš. Taky jsem četla, že když jsou dva háky a malý chleba, tak to ulpí na stěnách? |
Bety — 3. 2. 2008 18:05 |
Těsto je stejně dobře prohnětené i v pekárně s jedním hákem - má totiž tomu přizpůsobený tvar nádoby, jinak by to ani nemohlo být, to by nikdo nekoupil. O tom zažloutnutí: mám bílou pekárnu, ale teprve od září, takže ještě zažloutnutá není. Ale nevím jak dlouho to vydrží nebo jestli to tak vydrží napořád. Každopádně za těch 5 měsíců ještě nezažloutla. Já mám úplně tu nejobyčejnější akce Tesco za 999 (je to Eta Vega). Ted jsem viděla podobné a ještě levnější v Makru. |
tweety — 3. 2. 2008 19:26 |
Pokud jste dva tak staci jednohakovka, mam Moulinex OW200030, upece max 1kg a staci, testo i ten jeden hak krasne prohnete a je super. A neutesuj se tim, ze jste jen dva, ja jen pecu, pecu a pecu. |
Ladie — 3. 2. 2008 19:43 |
Naprosto souhlasím! Jen s bílou barvou neporadím - já mám stříbrno-šedou Moulinex OW 300001. |
666salome — 3. 2. 2008 19:54 |
Myslím že je to jedno jestli jeden nebo dva háky, počet háků je přizpůsobený velikosti pekárny :vissla: já peču vždycky velký chleba a těsto na buchty taky dělám z půl kila mouky tak se mi vyplatí větší pekárna :P jsme větší žrouti :lol: a mám bílou pekárnu už ji mám rok a půl a začíná mi žloutnout u jendnoho okraje víka, ale žádná tragoška a to peču fakt často :gloria: Dneska se mi povedly rohlíky fakt super :supr: |
ita — 3. 2. 2008 22:26 |
Taky mám bílou, dokonce jsem v ní připálila chleba (moc těsta, překynulo) a šlo to krásně umýt. Béleše se říká na Moravě i koblihům z levnějšího těsta (míň vajec a tuku). |
spunt — 9. 2. 2008 22:39 |
Bety, ty housky jsou nádherné. Asi je zkusím, tedy teď je toho na mě trošku moc, ale slintám. |
ita — 23. 2. 2008 11:36 |
V posledním Apetitu pějí chválu na kváskový chléb. Jaké s ním máte zkušenosti? |
aprill — 23. 2. 2008 11:41 |
Už jsem pekla kváskový chlebík :supr: a je rozhodně lepší než ten bez kvásku . A zrovna jsem zadělala na kvásek :) . |
ita — 23. 2. 2008 11:43 |
Tak to taky zkusím, díky. Dokonce je tam několik receptů na kvásky (cibulový, se zelným lákem, jablečný) |
Bety — 23. 2. 2008 11:44 |
Já jsem kváskový ještě nikdy nepekla. Nevím kolik toho kvásku pak dát na půl kila mouky? Taky jsem viděla v obchodě sušený kvásek, kupujete to někdo? :kapitulation: |
aprill — 23. 2. 2008 11:45 |
Já dělám obyčejný kvásek (recept z dámy) . Nevím proč, ale nemám k těm ochuceným odvahu, možná ji někdy najdu a vyzkouším :) . |
aprill — 23. 2. 2008 11:47 |
O sušeném jsem taky slyšela, ale zatím jsem ho nikde neviděla :butter: . Kde jsi ho Bety koupila? Na půl kila mouky dávám tak 200 g kvásku (živého). |
Bety — 23. 2. 2008 12:16 |
Já jsem ho ještě nekoupila, bála jsem se... viděla jsem ho ve Zlíně v bývalém Prioru v suterénu je prodejna zdavé výživy, tak tam... ale nevím odkud jsi. Možná to mají ve všech zdravých výživách??? Musela bych se podívat v té naší malé v našem městečku. Možná zkusím vypěstovat ten vlastní kvásek. Dávají se tam potom ještě kvasnice nebo jenom ten kvásek? A díky za informace. |
aprill — 23. 2. 2008 12:19 |
Kouknu do zdravé výživy :supr: . Do těsta už pak droždí nepřidávej. |
Bety — 23. 2. 2008 12:21 |
Tak já to asi zkusím... už jsem odbourala sušené kvasnice, dělá ze živých, mám malou pekárnu a dělám z půl kila mouky a dávám 1/3 kostičky kvasnic, všera jsem dělala česnekový, mouka míchaná hladká+celozrnná+žitná tmavá chlebová |
aprill — 23. 2. 2008 12:24 |
Ze sušených jsem pekla asi jenom 2x , nějak mě neoslovily :dumbom: . Uvidíš, že s tím kváskem ti bude chlebík chutnat, je takový opravdovější . |
ita — 23. 2. 2008 12:29 |
V Apetitu je kvásek jen z žitné mouky (nejlépe celozrné) a vody (doporučují přísady na kynutí jako cibule několik kapek zelného láku, zkvašenou jablečnou šťávu). Když kvásek zdvojnásobí objem -polovinu odebrat, přidat mouku a vodu, přebytek použít nebo vyhodit. Ideálně zralý je po třech kolech tzv. vyvádění (doplnění, odebrání). |
aprill — 23. 2. 2008 12:58 |
Tak to vypadá, že toho kvásku dávám hodně :butter: . |
Irenka21 — 23. 2. 2008 14:07 |
Já dávám na půl kg mouky kvásek z třičtvrtě kostičky balených kvasnic. |
Lucka 1 — 23. 2. 2008 15:05 |
Tak dneska se mě poprvé nepovedl chlebík a zrovna ho měla objednanej švagrová sebou do Prahy :grater: |
ita — 23. 2. 2008 15:28 |
Ještě ke kvásku. |
Bety — 23. 2. 2008 15:58 |
Irenko my jsme myslely ten žitný třístupňově vedený kvásek - ne z kvasnic, ale ze žitné mouky, tady je to pěkně popsané podle Světlušky i s obrázkama http://domacipekarny.dama.cz/postupy.php?d=176 |
Bety — 23. 2. 2008 16:07 |
Lucko já míchám normálně obyčejnou hladkou s menšlím dílem žitné tmavé chlebové a žitné celozrnné, už jsme pekla i úplně z obyčejné hladké, nemusíš používat vždycky jen chlebovou mouku. Dřív jsem hodně používala špaldu ale teď už u nás stála 57 !!! Kč tak jsem se na to vykašlala a naposledy jsem udělala ten chleba s česnekem, jak je nahoře na obrázku a mouku jsem odměřovala v obyčejné té plastové odměrce a povedl se krásně, použila jsem tahle množství: |
Eri — 23. 2. 2008 16:14 |
Pomoct! Peču poprvé, všechno jsem tam nasypala a nalila, zapla, ale nic se neděje. Ta pekárna se předehřívá, nebo je problém ve mně? Pomoct!!!! |
Bety — 23. 2. 2008 16:15 |
:hjarta: nebreč, myslím že předehřívá, uvař si kafe a čekej... :hjarta: |
Eri — 23. 2. 2008 16:34 |
Je to tak! Hřála se, potvora. Už hněte. Díky. :pussa: |
Bety — 23. 2. 2008 16:36 |
|
Eri — 23. 2. 2008 20:54 |
|
Bety — 23. 2. 2008 21:59 |
|
micinka70 — 23. 2. 2008 22:02 |
U nás kvásek prodávají normálně v obchodě (děláme z něj kyselo). |
pverica1 — 23. 2. 2008 22:19 |
Já,když peču chlebík s kvasem,tak přidávám i malou odměrku,/která je součástí pekárny/. sušeného droždí.Nelíp se mi osvědčilo to s modrou vlaštovkou! :fuck: |
Bety — 23. 2. 2008 22:45 |
:/ tak já to asi zkusím, zítra zadělám na ten žitný kvásek... zkusím to napřed udělat z poloviny množství abych toho neměla zbytečně moc.... |
Eri — 24. 2. 2008 11:49 |
Bety, moc děkuju!!! :pussa: |
ita — 24. 2. 2008 15:45 |
Kvásek kyne a kyne, zítra už ho zkusím dát do chleba (podle verze Apetitu stačí 3 dny). |
Lucka 1 — 24. 2. 2008 16:39 |
Tak chleba se včera nakonec povedl :supr: A byl moc dobrej :) |
Bety — 24. 2. 2008 17:15 |
:supr: ... a já jsem byla líná, a ten kvásek jsem ještě nezadělala, ale upekla jsem sádlové housky a přidáním části celozrnné a části tmavé žitné chlebové mouky a byly dobré! |
666salome — 31. 3. 2008 12:19 |
:gloria: jo kdyby se tak dal ten kvásek koupit klidně na něj můžou napsat " PRO LENOCHY " :lol::lol::lol: tak bych pekla z kvásku :gloria: |
666salome — 17. 4. 2008 7:54 |
Tak holky kvásek by byl už ho mám 10-tý den, ale nějak mě zase přešla odvaha experimentovat :dumbom: bojím se tam dát ten kvásek že pak neodhadnu poměr vody a mouky :rolleyes: pomoc :kapitulation: |
Bety — 17. 4. 2008 8:53 |
Ale neboj, klidně to tam dej a jak začne míchat, tak se dívej a trošku posypej moukou tak aby se tvořila tužší nelepivá koule, která tak jakoby naráží do stěny pekárny, to poznáš :storstark: |
Nela — 17. 4. 2008 9:40 |
Holky, tak já se taky seznamuji se svou pekárničkou - mám ji týden a včera večer jsem si chtěla naprogramovat pečení, abychom měli ráno teplý chlebík. Bohužel se mi to nepodařilo, asi jsem něco nezmáčkla, nebo spletla pořadí.:( Dneska budu zkoušet znovu. |
Ladie — 17. 4. 2008 10:06 |
Předevčírem jsem byla v pekárně pro koblihy a na dveřích vidím cedulku - každý čtvrtek v prodeji kvásek, vhodný pro přípravu chleba v domácí pekárně. Tak třeba už ho jednou vyzkouším :jojo: |
666salome — 19. 4. 2008 17:58 |
Tak mám v pekárně konečně ten kváskový chlebík :gloria: task jsem zvědavá na výsledek :vissla: |
Pampeliska — 25. 4. 2008 18:33 |
Chtěla bych se zeptat: |
Bety — 25. 4. 2008 19:15 |
To bude nějaká blbost, neumím si to ani představit. Jak by se to těsto hnětlo? Když se nepřipekl chleba, tak mazancovánočka se taky nepřipeče. Já mám ale pekárnu jen z akce Tesco, už jsem pekla všechno možné a nic se nepřipeklo, myslím že to bude u všech pekáren stejné, systém je stejný - nádoba s hákem a topná spirála! |
Pampeliska — 25. 4. 2008 19:45 |
Bety, já si to myslím taky a dost dobře si to nedovedu představit... ale chtěla jsem jen znát váš názor.... díky :godlike: |
ivanka05 — 13. 7. 2008 17:00 |
Holky, jak dlouho vydrzi pecivo - chleba dobry? premyslim, ze bych si ji casem koupila, nebo si ji nechala nadelit pak od nekoho... |
Bety — 13. 7. 2008 20:48 |
Já peču malý chleba, sníme ho maximálně za 2-3 dny a to je pořád dobrý, nezoušela jsem jak dlouho by vydržel. Myslím že by by vydržel dlouho. Housky sníme vždycky hned, jen někdy si jednu urvu na druhý den na svačinu, a na druhý den mi taky chutná, peču ty sádlové. Jinak mazanec a ta šlehačková bábovka apod. vydrží normálně jako každá buchta. Mám tu malou pekárnu s jedním hákem, z Tesca za 999. Už ji budu mít v září rok a pořád běží jako nová. Hodně v ní dělám těsto na knedlíky. |
spunt — 13. 7. 2008 22:06 |
Kamchinko, ono záleží také na zacházení s tím chlebem a na receptu. |
ivanka05 — 14. 7. 2008 14:56 |
tam jdou i housticky a tak? ja myslela ze to jde jen s tou formou hranatou. |
spunt — 14. 7. 2008 16:03 |
Kamchinko, ano je to s hranatou formou, takže veškeré moučníky ( třeba makovec, bábovka, perník, vánočka..) mají hranatý tvar jako ta nádoba. Stejně jako chléb. |
Macex — 3. 9. 2008 11:35 |
Zdravím vespolek, prosím o radu. Pokukuju po pekárnách, a už to vypadá, že by mohla nějaká navštívit naši domácnost... |
pverica1 — 3. 9. 2008 14:30 |
Nevím jak kdo , ale já jsem dostala pekárnu od dcery na vánoce a jsem s ní velice spokojená . |
Ladie — 3. 9. 2008 15:16 |
Macex, já si myslím, že mezi pekárnami, které jsou na trhu zase až tak velké rozdíly nebudou. Většina z těch, co mají domácí pekárnu si bude obhajovat tu svou a tvrdit, že je nej ;) Já osobně mám Moulinex OW 300001. Přiznám se, že jsem vybírala hlavně podle vzhledu, protože ji mám stát na lince a jsem s ní maximálně spokojená. |
Macex — 3. 9. 2008 15:25 |
Dobrá tak se zeptám jinak... můj plán je asi takový.... bude se v tom péct max. 2 druhy chleba, žádné speciální experimenty, manžel by mi to nejedl..... ale mělo by to dělat různá těsta na buchty, housky, pizzu atd..... A hlavně si do toho slibuju tu nepřipalující se marmeládu, povidla, škvarky, sádlo atd..... To jde teda v podstatě dělat ve všech? A je lepší jen jeden hák nebo dva? |
Macex — 3. 9. 2008 15:28 |
No nějaké rozdíly tam snad budou, našla jsem ale tak akorát design, značku, jeden hák, dva háky, úspora místa na ploše, výměnné nádoby na různě velké bochníky (1-3 ks) a automatické dosypávání příměsí do těsta (např. rozinky, oříšky atd...). NO a především cenu od 990,-- -5000,-- Kč, tak něco to snad umí navíc, ne? Ovšem jako laik, nevidím co.... |
pverica1 — 3. 9. 2008 15:59 |
Já mám pekárnu taky na lince, protože ji používám prakticky denně,(kdo by se s tím tahal).že jo?Vůbec není problém si udělat třeba sádlo a hned pak těsto na buchty.Nenačichne to!!!Já mám dva háky a žádný problém!!! |
ita — 3. 9. 2008 16:36 |
Mám už pekárny dvě, jednu i na chatě a jsem nadšená. Manžel si sice kupuje chleba (prý je na něj zvyklý), ale když upeču housky nebo kynuté buchtičky, jásá. Takže mám s jedním i dvěma háky, ta se 2 se mi líbí víc. Taky jsem viděla s různými velikostmi pečící formy, to je výhoda. Na té malé, na 1/2 kg mouky jsem nedávno dělala těsto na svatební koláčky, bylo to skvělé. Než jsme je upekly, bylo další nádherné těsto. Funkce mají skoro všechny stejné, rozdíl v ceně bude podle značky. |
Ladie — 3. 9. 2008 16:42 |
Přesně! Taky používám skoro každý den a pokud se nádoba dobře umyje, není nic cítit. |
Macex — 4. 9. 2008 9:22 |
A ještě dotaz, to jsem nějak nepochopila... při přípravě těsta, které se stejně peče v normální troubě, buchty, koláče, rohlíky atd.... proč se musí používat různě velké formy? Proč se nemůže např. vše dělat v té největší, to by neumíchalo nebo? (Ita psala něco o jedné konkrétní formě, v které se jí dělalo krásně těsto.... ) |
ita — 4. 9. 2008 10:51 |
No, svatební koláčky ze 4 kg mouky jsme dělaly po půl kile, co zpracovala moje malá pekárna nemám větší formu), ve větší formě by se umíchalo těsta víc. Moje přítelkyně si pořídila pekárnu se 2 formami, když je sama, peče v malé, pro rodinu ve velké. Moje malá pekárna je na půl kila mouky. Větší rodina by musela péct častěji. |