LOCO — 6. 1. 2008 15:39

Hledám penzion s polopenzí na letní dovolenou pro dva/raději v předstihu/.Máte někdo nějaké dobré zkušenosti?/houby,pěší výlety/

Mari — 1. 3. 2008 23:45

Byla jsem tam jak v zimě tak na jaře.
Dobrý výchozí bod by byl myslím: Srní, Prášily, Modrava... Dá se dělat spoutu výletů jak pěších, na kole, či se někam dopravit autem a pak udělat "kolečko".
Moc se mi libílo okolo Roklanského potoka, přestože jsme tam byli květnu. Vše bylo ještě takové šedé, nebarevné, a ojediněle byl ještě sníh. Dále slatě, Knížecí pláně.

LOCO — 2. 3. 2008 16:20

Dobrý,Mari,ale já chtěla tip na nějaký penzion,Šumava je pěkná skoro celá,my to známe spíš v okolí Kašperek.Mě jde spíš o to ubytování.I tak dík.

Mari — 2. 3. 2008 21:06

Tenkrát jsem yli ubytovaní ve Starém Srní. Moc se nám tam líbilo. Dívala jsem na net, hledala ho. My měli polopenzci. Dnes ho pronajimaji - jen pokoje s kuchynkou.
Podivam se na jeste jednou na stranky a poslu ti soukromou zpravu.

Zlatynka — 2. 4. 2008 15:36

ahojky, též bychpotřebovala poradit, chtěla bych v létě někam s ročním synem, nejlépe železnorudsko, klidně i Modrava nebo Srní...nevíte někdo tedy o nějakém skvělém penzionku????vzala bych kámošku, takže by to bylo pro matky s dětmi.

Zuzule — 7. 7. 2008 22:05

Ahoj všem, bohužel zatím nemůžu nic doporučit, můžu vás jen varovat před dvěma místy na Šumavě. Jedná se o hotel Fanda Brčálník, kde jsme byli loni a bylo to tam skutečně naprosto šílené. Pokoj maličký, snídaně olezlé, personál prapodivný. To, co nám dali první den k večeři, bych nepřála zažít nikomu... Starší pokoje vypadaly opravdu šíleně, my byli v pokoji s WC a nebyl o moc lepší. Záclona vypadala, jak kdyby někomu před námi došel toaletní papír... nu, skutečně škoda mluvit. To si raději připlatím, než spát v něčem takovém - a to jsme tam byli jen dvě noci.
Letos o něco lepší, ale stále má nedostatky. Stále to pro nás není to pravé ořechové. Pokoj je pěkně velký, postele nepohodlné, chybí odkládací plochy. Je tu televize, ale pořádně jen s programem čt 1 a čt 2, prima nejede vůbec, nova zrnitě. Jasné, to není to hlavní... ale zmíním raději vše. Jedná se právě o penzion ve Starém Srní: Absolutně nedoporučuji. Zdi jsou tu tak tenké, že slyšíte vše, co řeknou na druhém pokoji. V oknech nejsou závěsy a pořádně ani záclona, takže vám večer všichni zvenku vidí dovnitř a až moc brzy ráno budí světlo (snídaně jsou od osmi). Koupelna s wc miniaturní, i když docela pěkná. Ale to úplně nejhorší je přístup místního personálu a kuchyně. Po příjezdu na nás nikdo nečekal na recepci, ač zde lze objednat pouze pobyty od soboty do soboty - tj. lidé se potřebují ubytovat pouze v sobotu odpoledne. I přesto, že jsme hned za dveřmi "vstup pro personál" slyšeli cinkání nádobí v kuchyni atd, mohli jsme cinkat na zvonek klidně celý den, nikdo se neobjevil. Až po zavolání na mobil se někdo uráčil dostavit se slovy, že stačilo jen zajít dozadu, že roznášel pivo... ale že by o tom třeba byl na recepci lístek... nu nic. V kuchyni absolutně nedoporučuji, kdybyste i přes mé varování chtěli přímo do tohoto penzionu jet (ale v okolí je jich spousta dalších a třeba hotel Vydra vypadá velice slušně), objednávat si k jídlu maso... zvěřina nešla požvýkat, jiné maso bylo šíleně prorostlé... porce naprosto nesrovnatelné, jedno jídlo (špagety) obrovská porce, zvěřiny troška, k tomu loužička špenátu a 5 malých bramborových knedlíků. K snídani mi chybí džus a více zeleniny (k dispozici jen trocha rajčat...).
Nevím, jestli jsem příliš zhýčkaná, nebo jestli to takto funguje všude, ale docela mi to ten pobyt znechucuje.
Až narazím na pěkné ubytování, určitě doporučím. Jinak všem přeji, aby měli více štěstí, než my... :-)

Tercila — 7. 7. 2008 22:34

Jezdíme na Špičák do hotelu Rixi. Jídlo bezvadné, pokoje dostačující. Personál příjemný.

megan2 — 8. 7. 2008 8:45

my pojedeme  sem Na papírně  vypada to dobre,i komunikace je velice prijemna

kulisek9 — 12. 7. 2008 12:34

"Na Pairne" jsme byli taky a super!!! :supr:

Vlaďuša — 24. 7. 2008 9:38

Ahoj, my byli loni v Zadově v penzionu Dobrá chata, a můžu jen vřele doporučit. sice jsme bydleli v mrňavém pokojíčku, jelikož jsme to domlouvali na poslední chvíli a nic jiného už volného nebylo, nicméně to bylo dostačující, čisté, pěkné, kuchyně vynikající, příjemný personál,.... Okolí ideální pro výlety (např. Boubín, Železná ruda - jezero Laka, rašeliniště,.....) jak na kole, tak pěšky, rostly i houby, borůvky..... Prostě přestože nám celou dobu propršelo, tak na tuto dovolenou vzpomínám jako jednu z nejhezčích a určitě bych se tam ještě v budoucnu chtěla někdy vrátit.

Bí — 7. 8. 2008 17:32

Tak tam jsme také byli ,líbilo se nám tam :fuck:



Tercila napsal(a):

Jezdíme na Špičák do hotelu Rixi. Jídlo bezvadné, pokoje dostačující. Personál příjemný.

jana.agina — 18. 1. 2009 10:14

Přestože si na psaní nepotrpím,  příspěvek od Zuzule na téma ubytování na Šumavě mě vyprovokoval napsat něco o svých dojmech z několika pobytů v penzionu Staré Srní .
Dle mého názoru se jedná o příjemný zánovní  penzion s ochotným personálem,  vybavení pokojů je účelné a plně postačující. Kuchyně byla vždy velmi chutná a pestrá , porce nadstandardní a výčep fungoval bez chyby.
Penzion je uprosřed přírody mimo zástavbu s pokoji v 1. a 2. patře, takže žádné "zatemnění" oken není třeba, ba naopak by bránilo v nádherném výhledu do okolí.
Prostě, pokud někomu vadí ráno světlo, v noci tma  a  chybí mu při pobytu na horách množství programů TV, měl by raději zůstat doma  a užívat si
radovánek města.
Penzion Staré Srní můžu jedině vřele doporučit !

Iveta X — 19. 1. 2009 15:05

Pokud se jedná o tenhle hotel Srní, musím taky připsat, že má kamarádka má negativní zkušenost.
Tak se omlouvám, koukám, že je rozdíl hotel Srní a penzion Staré Srní.

Barusja — 11. 3. 2009 9:30

Holky a nemáte někdo zkušenost jenom s nějakou chalupou, kde by jsme byli samy? díky

lupina montana — 11. 3. 2009 11:01

LOCO tady:

http://www.chalupa-pronajmuti-sumava-pe … umava.html

a dole na stránce je odkaz na pronájem chalup.

lupina montana — 11. 3. 2009 11:06

A co přímo na Antýglu?

http://ubytovani.antygl-hotel.cz/
http://www.sumavanet.cz/antygl/

Jezdí tam busík, je to přímo na Otavě, všecha krása okolo.... :) Tříjezerní slať za rohem - třeba...

petrželka — 21. 3. 2010 12:11

Obnovuji diskuzi :)
¨
Rádi bychom v létě na Šumavu, ale máme dvě malé děti, tříleté a půlroční, takže výlety určo s kočárkem. Je Šumava vůbec vhodná na tůry s kočárkem? Výchozí bod by bylo okolí Kvildy.

Je možné se tam pohybovat i autem? Není to zakázané? Že bychom třeba někam dojeli a odtud nějaký lehčí okruh...  doporučíte něco? Kde se vám líbilo?

Díky :)

REŇAS — 21. 3. 2010 15:52

Já teda neporadím,jen,že jsem se shodou okolnosti také dnes dopoledne dívala na Šumavu na netu a ubytko(hotely,penziony) a dost mně překvapily ty ceny..  :co:

Iveta X — 21. 3. 2010 22:26

Z Kvildy jsme šli k prameni Vltavy, cestu v pohodě zvládnete i s kočárem. My sice nejezdili s kočárem, ale taky jsme přejížděli autem na různý místa a tam popojížděli na kolech i s dětmi, určitě trasy vhodný pro kočárek najdete. Napadá mě ještě, že jsme dojeli do Železné Rudy, parkovali jsme tuším ve Špičáku a odtud šli k Černýmu a Čertovu jezeru. Vzali jsme to jedním okruhem, část cesty tedy byla děsná, ale k jednomu z jezer (myslím že k Černému jezeru) blíže parkovišti vedla nefrekventovaná asfaltka a potkali jsme i několik vozíčkářů. Stejně tak se dá jet s kočárkem až k rozhledně na Javorníku, jedna cesta vede po asfaltce až dolů k parkovišti a i na Boubín je krásná cesta mimo poslední finálový úsek, tam se bohužel s kočárem nedá, ale je to pár desítek metrů, takže možná kočár uzamknout ke stromu jako kolo a miminko vynést. Ale napadá mě, že možná ještě lepší je lepší cesta z druhé strany (od Kubovo Huti), my jsme šli od Idiny Pily, je tam parkoviště. Při špatným počasí jsme sjeli s dětmi do bazénu do Volar, sice je to tam jak v 70. letech minulého století, ale čisto, příjemný personál a nechodí tam moc lidí, nějakou dobu jsme měli bazén samy pro sebe, je tam i dětský brouzdaliště. S kočárkem se dá vyjet i na hrad Kašperk, od parkoviště vede pěkná asfaltka. Pěkná cesta je i od Čeňkovo Pily podél Vydry směr Turnerova chata a Antýgl.Ty asfaltky jsou opravdu minimálně frekventované, je tam většinou zákaz vjezdu mimo pár vyjímek. V okolí Kvildy jsme projeli Borovou Ladu a okolí, Modravu a Srní, všude je nádherně a část tras je upravená tak, aby to zvládly i rodiny s malými dětmi.

petrželka — 22. 3. 2010 12:39

Ivetko, děkuji MOC za super informace. K té Vydře jsem se vždycky chtěla podívat, tak to odpo domluvím s manželem a kdyžtak si to hned zamluvíme. díky :supr:

Kuty — 22. 3. 2010 12:51

Iveta X napsal(a):

Z Kvildy jsme šli k prameni Vltavy, cestu v pohodě zvládnete i s kočárem. My sice nejezdili s kočárem, ale taky jsme přejížděli autem na různý místa a tam popojížděli na kolech i s dětmi, určitě trasy vhodný pro kočárek najdete. Napadá mě ještě, že jsme dojeli do Železné Rudy, parkovali jsme tuším ve Špičáku a odtud šli k Černýmu a Čertovu jezeru. Vzali jsme to jedním okruhem, část cesty tedy byla děsná, ale k jednomu z jezer (myslím že k Černému jezeru) blíže parkovišti vedla nefrekventovaná asfaltka a potkali jsme i několik vozíčkářů. Stejně tak se dá jet s kočárkem až k rozhledně na Javorníku, jedna cesta vede po asfaltce až dolů k parkovišti a i na Boubín je krásná cesta mimo poslední finálový úsek, tam se bohužel s kočárem nedá, ale je to pár desítek metrů, takže možná kočár uzamknout ke stromu jako kolo a miminko vynést. Ale napadá mě, že možná ještě lepší je lepší cesta z druhé strany (od Kubovo Huti), my jsme šli od Idiny Pily, je tam parkoviště. Při špatným počasí jsme sjeli s dětmi do bazénu do Volar, sice je to tam jak v 70. letech minulého století, ale čisto, příjemný personál a nechodí tam moc lidí, nějakou dobu jsme měli bazén samy pro sebe, je tam i dětský brouzdaliště. S kočárkem se dá vyjet i na hrad Kašperk, od parkoviště vede pěkná asfaltka. Pěkná cesta je i od Čeňkovo Pily podél Vydry směr Turnerova chata a Antýgl.Ty asfaltky jsou opravdu minimálně frekventované, je tam většinou zákaz vjezdu mimo pár vyjímek. V okolí Kvildy jsme projeli Borovou Ladu a okolí, Modravu a Srní, všude je nádherně a část tras je upravená tak, aby to zvládly i rodiny s malými dětmi.

K té cestě podél Vydry - šli jsme ji s dětma v roce 1996 a bylo to fakt super,Vydra tekla hned kolem nás.Nyní to tzv.inovovali,zkrátka loni jsme na to hleděli jak puci - ano,cesta pěkná i pro kočár,je z ní hotový Václavák,ale milá Vydra daleko kdesi hluboko pod námi.Takové to romantično teda dostalo hodně nafrak.My z té jejich nové cesty byli hodně zklamáni.
Jinak jsme tam byli loni o prázdninách a provoz aut šílený,parkovat se dá pouze podél silnice za plného provozu,pokud tam nepřijedete snad hodně brzo.

Iveta X — 22. 3. 2010 13:45

Hm, tak já nemůžu srovnávat, jaký to bylo předtím, byli jsme tam vloni poprvé, zrovna byla velká voda, takže Vydra byla hodně velká. Parkování je fakt blbý, je to hned u silnice od Renštejna, jak píše Kuty, ale po cestě podél Vydry už auta jezdili minimálně.

petrželka — 27. 3. 2010 17:56

Ještě se chci zeptat, co myslíte, jaký je ideální čas pro výlety po Šumavě? Aby už bylo hezky. Květen nebo raději červen? letos bylo přece jen hodně sněhu :dumbom:

tereza88 — 30. 10. 2010 19:51

Ahoj, tak ja doporučuji dovolenou na Šumavě. Práve jsem se odtud vrátili a nemůžu si vynachválit. Nádherná príroda, romatickej víkend, hezký hotelík http://stachy.hotel.cz/, fakt jsem si to užila :)

ADFka2 — 13. 10. 2011 9:08

Obnovuji diskuzi. Kdo zabloudí do západních Čech a bude se chtít dobře najíst a parádně ubytovat, doporučuji Statek česká lípa v Myslovicích u Klatov. Otevřeli ho letos v květnu, je to zrekonstruovaná chalupa, moc hezká, stylová, jídlo super (jako že fakt). Noc za čtyři stovky, pokoje jsou mezonetový. Už mají asi i internetový stránky, zkuste přes google, asi nemůžu dělat reklamu. Každopádně hezké místo.

gabca11 — 13. 10. 2011 10:09

tereza88 napsal(a):

Ahoj, tak ja doporučuji dovolenou na Šumavě. Práve jsem se odtud vrátili a nemůžu si vynachválit. Nádherná príroda, romatickej víkend, hezký hotelík http://stachy.hotel.cz/, fakt jsem si to užila :)

Ahoj, tak v tomhle hotelu Bohemia jsme byli loni a perfektní. Dokonce si vzpomínám, že ho provozuje nějaká příbuzná režiséra Stracha :o Byli jsme tam na nějaký jejich víkendový balíček.

mokory — 14. 10. 2011 22:32

Ahoj, záleží na tom, kam na Šumavu chcete jet, jestli spíš na jih(KVilda, Modrava, Borová Lada, Lenora..) nebo ŽElezná Ruda, Prášily, Špičák, Hojsova stráž. Můžu poradit, když budeš chtít, napiš:jojo:

kiri3 — 9. 11. 2011 9:27

Dovolená na Šumavě je fanj, a to jak v létě tak v zimě. V létě jsem tam byla ještě na škole v okolí Českých Žlebů.  Je tam krásně. V zimě jezdíme s partou každoročně mezi svátkama a to jsme byli v Budilově. Také krásný. Všem vřele doporučuji :-)

Mandragora — 12. 11. 2011 14:49

Zcela souhlasím Šumava je Šumava.....:supr:

dogy — 18. 11. 2011 15:10

Ahoj, já doporučuji na Šumavě Aparthotel Šumava 2000 (http://www.pocitamesdetmi.cz/du/sumava- … 2000/3180/) mají tam snad vše pro děti.

Rendaa — 14. 12. 2011 23:53

My jsme prožili super dovolenou (byli jsme tam v létě i v zimě na Sivestra) na Lipně, lépe řečeno v Přední Výtoni. Máte pro sebe celý dům - hezky vybavený a i pěkný dětský koutek pro děti. Děti jsou do 15 let zdarma a na dospělého vyjde týden cca na 3.000 Kč. Jukněte na http://www.lipnodovolena.cz

Jaku — 15. 12. 2011 22:45

absolutně vás nechápu - bydlet dobrovolně znovu tam,kde se mi to poprvé nelíbilo:co::dumbom::dumbom:

markule 225 — 22. 11. 2014 21:00

Tak mi to nedalo a zaregistovala jsem se. My na Šumavu jezdíme dlouho. Hlavně na Kvildu nebo Modravu. Jsou tam fajn trasy, kde se dá i s kočárem nebo na kole s dětmi. Letos jsme byli na Modravě v penzionu Arnika http://www.penzion-arnika.cz/arnika/ a loni jsme si ve Stachách pronajali chalupu www.sumava-dovolena.eu

Janickamakovicka — 20. 8. 2015 11:29

Já byla s manželem a dětmi na takovémto dobrodružném putování http://www.interbohemia.cz/objekt/ch...okoli-jc-0181/. Jelikož chatka je dostupná jen loďkou, pojali jsme to jaké pirátský výlet s kostýmy a celou řadou bojových úkolů od hledání pokladu, po dobývání chaty. Byla to vážně švanda a příští rok nejspíš pojedeme znovu, ale kdybyste někdo měli tip na podobnou chatku či styl ubytování, budu ráda za každý tip.

gramka — 13. 10. 2016 14:59

Ahoj, za sebe mohu doporučit chatovou oblast v Hnačově http://www.nadrybnikem.eu/ . My tam letos byli celá rodinka s naším malým andílkem a bezva jsme si to užili. Markétka má 2 roky a nevlaze tolik létat po lese tak bylo fajn že je poblíž i jiné vyžití, třeba dinopark a nebo hrad Velhartice. A přímo v areálu je taky dětská skluzavka a vyžití :) .

pavla.bedn — 3. 2. 2017 12:19

Jo s dovolenou na Šumavě souhlasím, jezdím tam víceméně často. Hezky na pár dnů nebo na víkend (ale jen někdy). Pronajmu si chatu ve Hnáčově (http://www.nadrybnikem.eu) a chodím na výlety. Na Šumavu si určitě zajeďte :))

Boros — 10. 2. 2017 21:38

Já byla na Šumavě v roce 1979 a  pamatuju se, jak se mi tam moc líbilo. Pak až loni v červenci. některá místa mě těžce zklamala, někde se mi to líbilo více teď. je vidět, že tam jdou nějaké peníze a lidé se snaží.  Spali jsme v autě- máme spací úpravu. Ale hlavně chodili. Všude mraky cyklistů, což je rozhodně lepší, než auťáky

Alzbeta — 27. 7. 2017 9:31

Šumava je moc krásná. Tam rád jezdím :)

beavis — 31. 10. 2017 13:24

Mě velmi uchvátil příběh Lipna. Tam jsem jezdíval velmi často na dovolenou, ale neměl jsem ani tucha o tom, jak to vůbec vznikalo - http://hotel-lipno.cz/cs/pribeh-jihoces … -hladinou/
Podrobněji to bylo pak v dokuemntu ČT.
Docela doporučuju.

alfa256 — 1. 11. 2017 20:42

Pravidelně se vracíme do Frymburku a letos v létě skvělé Srní...

Julča78 — 25. 11. 2019 8:26

Dobrý den. Tenhle článek mi přijde super. Co na Šumavě pro děti: http://www.nadrybnikem.eu/sumava-pro-deti/
Může se hodit.

eremuruss — 29. 1. 2020 21:07

beavis napsal(a):

Mě velmi uchvátil příběh Lipna. Tam jsem jezdíval velmi často na dovolenou, ale neměl jsem ani tucha o tom, jak to vůbec vznikalo - http://hotel-lipno.cz/cs/pribeh-jihoces … -hladinou/
Podrobněji to bylo pak v dokuemntu ČT.
Docela doporučuju.

To je stejne i na Orliku,take zatopene vesnice

eremuruss — 29. 1. 2020 21:17

Na Lipne jsem byla loni po 33 letech.Mnohe se tam zmenilo,hledala jsem kemp kde jsme byli ubytovany pred lety.Ptala jsem se i v restauraci u Medvidku,pani v mych letech ,ze tam v okoli musel byt kemp,poznala jsem par zachytnych bodu,nadrazi,kostelik....nedokazala poradit pritom byla pry mistni.Bylo to par metru za restauraci.Cestou autem z restaurace jsem poznala obchod kam jsme chodili nakupovat,dnes je s neho penzion a hned na to ten byvaly kemp,ktery,uz kempem neni,ale jen opustenym mistem kde,uz nic neni,jen stara bouda kde se platil poplatek za stanovani.Jinak na Lipno jedeme znova tentokrat v lete.