annemarie — 27. 12. 2007 10:43

Mám dotázek na Itálii, nikdy jsem tam totiž nebyla. Jezdíme už několik let po sobě do Chorvatska na blind a vyhovuje nám to, ale chci změnu, něco nového.
Určitě bysme zase jeli autem, nechci být přibitá na jednom místě.


Potřebovala bych od někoho poradit, městečko, tip na ubytování nebo  na cestovku, která je schopná mi tohle zprostředkovat.


Co očekávám od své dovolené?
Místo, kde není přehnaně turistů, žádný Bibione nebo Rimini, dlouhé promenády, diskotéky na každým rohu.
Místo, který má svoji atmosféru, historie na Tebe "dýchá" všude kolem a taky moře. A pokud chceš zažít ruch, tak si tam můžeš dojet.
Znáte někdo takové místo?

Díky za odpovědi.

Mišineček — 3. 1. 2008 19:33

Ahojky.
Tak já kdysi pracovala v Itálii,ale tam je docela rušno, blízko Rimini. Ale byli jsme s manželem na svatební cestě sutem, v Itálii. Jeli jsme na blint. Jeli jsme autem a ubytovali se v kempu v Lido di Jesolo. Bylo to super a docela levné. Kemp teda opravdu čistý, krásný. Také tam byl obchůdek a jejich pláž. Nebylo tam moc lidí a opravdu , když jsme chtěli došli si na pizzu, nebo do města na pobřeží, tam byli trhy a obchod. Přímo od kempu jel autobus do přístavu, odkuď jsme jeli do Benátek. Nádhera. Pak jsme asi za 4dny, jeli do Florencie, ale tam to bylo hrozné, moc lidí, doprava šílená a tak. Takže jsme jeli do Pisy. Ubytovali jsme se v Marině di Pisa, je to krásné malé městečko na pobřeží, byli jsme zase v kempu. Tam také dělali večerní programy , také i pro děti, atd. Veřer jsme šli na pizzu. Druhý den jsme jeli do Pisy. Opravdu nejlepší dovolené co jsem kdy měla. Nenáročná, nepřelidněná, nesnáším to a opravdu jsme si ji užili v poklidu. Vřele doporučuji. Jinak my moc nejezdíme na jendo místo. Jsme zvyklí cestovat, takže projíždět si památky a tak, tak jedno místo na zakotvení nemůžu bohužel doporučit.
Přeji krásnou dovolenou. Také letos přemýšlíme kam pojedem na dovolenou, ale letos pojedeme s malým, tak uvidíme. Minulý rok jsme sice už byli,a le jen v jižních čechách a docela byl hodný na tůrách a památkách. tak uvidíme.
Přeji ať vyberete krásné místo.
Pá,pá
Ještě moje kamarádka jezdí přes internet do Chorvatska, teda jinam to ještě nezkoušeli. Že si přímo rezervujou u toho pronajímatele a je to levnější. A jsou moc spokojený. My to ještě nezkoušeli,a le chystáme se na to.
Tak pá

annemarie — 5. 1. 2008 6:43

Chorvatsko na blint mimo sezonu neni zadný problém. To mi na tom vyhovuje, že si vyberu místo, kde budu spát podle svého.

Eliska23 — 3. 4. 2008 15:30

Ahoj. Ja bydlim v Italii.
V lete je cela Italie prelidnenà, takze kazde hezke mistecko je skazene plno turistu. Rozhodne bych nejela od cervence do srpna. Vsechno stoji tri krat vic nes normalni drahota. Typicke male mestecka najdes vic na jihu, rekneme od toskanska dolu. Jasne, jestli jedete do campingu, tak se nemusite bat ze nic nenajdete. Kdys pojedete podel pobrezi, tak tam najdete reklami a sipky na camping. Do hotelu jak rikam se nedostanete, pokud nemate rezervacku. Obycejne v tyto dva mesice reservuji minimalne na tyden a to musite rict cislo karty aby meli zaruku, ze je to zaplaceno. Punta Ala je typicke mestecko na pristavu. KOlem Ancona je krasna priroda. Firence je fakt prelidneny, ale prave kolem najdes krasny mestecka hodne charakteristicke.  Siena je taky zvlastni. Jestli chcete zustat na jednom miste tak Bych asi doporucila kolem San Benedetto del Tronto je tam vseho chut kolem. More teplejsi nes na druhe strane It. Ale zase na druhe strane jsou hezke pristavy a cisci more. Treba kolem Isola Elba, Tam muzete jet prevozem na ostruvky. Jako Folonica. Ale opravdu, kde je hezky tam to stoji. Do hotelu doporucuji do vnitrozemi stoji to polovinu. Ale jestli nemate problemi s penezi, tak neni nic hesciho se vzbudit a prvni co jde vydet z balkonu je more a citit cerstvy morsky vzduch. Snidane na balkone jeste v zupanu....:cool:

adra — 4. 4. 2008 9:24

tak je můj sen...vzbudit se ráno a jako první vidět moře...a pak ta snídaně na terase ještě v županu ....ááách :):)

Eliska23 — 4. 4. 2008 14:58

adra napsal(a):

tak je můj sen...vzbudit se ráno a jako první vidět moře...a pak ta snídaně na terase ještě v županu ....ááách :):)

Muj sen je vratit se domu. do nasi dediny natahnout se do travy a poslouchat ptacky. Vsude dobre, doma nejlip.:grater:

ivanka05 — 11. 4. 2008 13:20

taky cchem do italie - s miminkem, nekam nahoru, aby nebyla dluha cesta, ale taky jsem chtela v zari, a kazdy ze uz je tam zima jako u nas, a znamych dcera jde do skoly:( tak to prej ne... a červen je na malou zase brzy- bude malicka...tak nevim:(...
byl jste nekdo v Lignanu nebo Caorle? jake t tam je? je tam klid? pro dite? nejaky stinny mista? hezky apartmany?

Eliska23 — 14. 4. 2008 14:32

Kamchinka napsal(a):

taky cchem do italie - s miminkem, nekam nahoru, aby nebyla dluha cesta, ale taky jsem chtela v zari, a kazdy ze uz je tam zima jako u nas, a znamych dcera jde do skoly:( tak to prej ne... a červen je na malou zase brzy- bude malicka...tak nevim:(...
byl jste nekdo v Lignanu nebo Caorle? jake t tam je? je tam klid? pro dite? nejaky stinny mista? hezky apartmany?

Ahoj Kamci.
Caorla a lignano a Bibione, jsou nejznamnejsi mista Italie pro cechy. Bohuzel jet na tyto mista nepoznas opravdovou Italii. severovychodni more oproti ostatnim je na turisti pekny zdimadlo penez. Platis tam i kdys si chces z dovolenim prdnout. Mas tam sice hotely nektere rovnou i na plazi, ale ovsem musis platit destniky a lehatka, jinak te nepusti ani na plaz, platis parkoviste, a stinny mista najdes akorat nekde v parcich nebo kdys pojedete do vnitrozemi. V zari, protoze vsude kolem jsou vlastne mocaly, je vecer plno komaru takze pro malou to asi nebude tak hezka prochazka. More je pisecne, takze nepocitej s nejakou tyrkysovou barvou.  tech 50 m od plaze je takove kalne ze si ani nevidis nohy. Zari, je porad na sukni i kdys prsi us casteji nes v srpnu ale neni tady urcite zima jak v cechach nekteri se jeste koupou. Cerven je mnohem lepsi. ja vim ze je mala jeste moc mala,ale zase mas vyhodu kdys kojis vlastne se jeste nemusis starat v hotelu o jidlo staci kdys ses v klidu a mliko se dela samo. V zari bys mela problemy jak dezimfikovat flasky v hotelu a varit ruzne kasicky.  Doporucuji si pridat tech 300 km vic a jet as na San Benedetto del Tronto. Je to uplne jina pohadka, od tud zacina ta prava Italie. Jestli mate aspon dva tydny, tak to muzete rozdelit aby jste nemeli takovy kus najednou, treba se zastavte v puli ceste na par dni nekde kde se vam to libi a pokracujte as si odpocnete. A jestli je to pro vas daleko, tak jedte radsi do Chorvacka je to tam taky hezky.:)

Petuna — 27. 6. 2008 13:44

Eliško a jak to vypadá ve Vieste prosím? Tam se totiž chystáme..

kristen — 28. 6. 2008 6:20

Petuna napsal(a):

Eliško a jak to vypadá ve Vieste prosím? Tam se totiž chystáme..

Nejsem Eliška,ale jestli můžu....
Vieste je moc nádherné starobylé městečko.Moc se nám tam líbilo.V noci to tam správně žije (jak asi na více místech),ale tím,že je to malé městečko tak je to lepší.
Pláže jsou krásně čisté,žlutý jemňoučký písek a hlavně průzračné moře,což u Itálie není moc zvykem.Jen ta cesta je trochu peklo:usch: ale dá se to zvládnout a určitě to stojí za to:jojo:

Ela.. — 4. 2. 2009 17:09

Holky, jestli vám pomůže moje zkušenost s Itálií, tak asi tolik:
Do Itálie se už nevrátíme. Jeli jsme od severu k jihu do Paestum (80km jižně od Neapole). Sever je opravdu přelidněný (hlava na hlavě), předražený a rize marketingový.
Jih je hezčí, klidnější, ale už je to dálka (s přestávkami na toaletu 18-20 hodin jízdy). Na jihu-západní pobřeží se ale zase setkáte se spoustou malých krabů, kteří vám v moři nedovolí udělat ani krok, aniž byste se s nimi nepotkali blíž (jejich štípnutí do chodidla není zrovna nejpříjemnější), na opačné straně Itálie (Palmová riviéra, tj.východní pobřeží) se zase můžete setkat s medůzami. Místní na západním pobřeží jsou vcelku milí a příjemní, ceny potravin jsou tam příznivější, ale je tam všudepřítomná špína a z ní plynoucí smrad (mají tam opravdu velké problémy s odpadky a zoufalý nedostatek popelnic), na východním pobřeží ten bordel sice není, ale je tam vše dražší (je to hlavní turistické centrum) a místní jsou citelně arogantní.
Letos tedy chceme zkusit Chorvatsko, protože Itálie nás opravdu hodně zklamala.

mala.popelka — 5. 2. 2009 12:00

byli jsme asi před 4 lety v Rimini :supr: a jednoznačně skvělá dovolená !
My tehdy s přítelem jeli s cestovkou autobusem, pak se pohybovali po vlastní ose vlakem .

majkafa — 5. 2. 2009 12:52

Kempy na severu mezi Benátkami a Caorle úžasné. Byla jsem tam už 8x.  Všude spousty skvělých lidí, skvělé kempy, bazény, super moře s písečnými plážemi, skvělá práce Animazione, miluju to. Jsem introvert, dovolená mezi lidičkami minimálně z kusu Evropy je pro mě náádherná. Zvláště společná cvičení v moři, v bazénech, u bazénů, třeba když se držíme za ruce napříč evropským spektrem, skvělý pocit, že kdyby tohle všichni lidé uměli stále, nebyly by války. Mé teď  již dospělé děti tyto dovolené také zbožńují. Gardaland skvělý, jedinečný zážitek. Benátky nádherné, včetně všech davů lidí. Jezdíme autem, kdysi vlakem, když jsme ještě auto neměli.
Jak je vidět, každý máme rád něco jiného.

sisi21 — 5. 2. 2009 21:35

mala.popelka napsal(a):

byli jsme asi před 4 lety v Rimini :supr: a jednoznačně skvělá dovolená !
My tehdy s přítelem jeli s cestovkou autobusem, pak se pohybovali po vlastní ose vlakem .

je to sice už pár let ,ale  Rimini, opravdu nemá chybu.. :supr:..byli jsme tam v červnu ,.(je tam delfinárium,miniatury,San Marino),každý den je kam chodit i jezdit..

bankyska — 28. 5. 2009 13:28

Holkýýýýýýý a můžete mě někdo doporučit nějaký kemp na severu??Pekny a čistý??Jo a jestli máte někdo fotky můžete mě je poslat?

majkafa — 28. 5. 2009 16:14

San Francesco. Nebo Pra delle Tori. Od Caorle směrem na západ.
San Francesco - cestovka Propago Hodonín, české chatky. Byli jsme tam s nimi 7x.
Nevím, jestli to není reklama, když tak to smáznou.

Blossom — 28. 5. 2009 17:36

majkafa napsal(a):

Kempy na severu mezi Benátkami a Caorle úžasné. Byla jsem tam už 8x.  Všude spousty skvělých lidí, skvělé kempy, bazény, super moře s písečnými plážemi, skvělá práce Animazione, miluju to. Jsem introvert, dovolená mezi lidičkami minimálně z kusu Evropy je pro mě náádherná. Zvláště společná cvičení v moři, v bazénech, u bazénů, třeba když se držíme za ruce napříč evropským spektrem, skvělý pocit, že kdyby tohle všichni lidé uměli stále, nebyly by války. Mé teď  již dospělé děti tyto dovolené také zbožńují. Gardaland skvělý, jedinečný zážitek. Benátky nádherné, včetně všech davů lidí. Jezdíme autem, kdysi vlakem, když jsme ještě auto neměli.
Jak je vidět, každý máme rád něco jiného.

Jéééé, to je fakt zábavné sledovat, jak totéž místo můžou lidé vnímat různě....

Kdysi jsem strávila 3 dny v kempu právě v Caorle. Lehla jsem si na písečnou pláž s knížkou, v ten moment fouklo, a já měla písek v očích, v knížce, v puse, ve vlasech, všude....Takže po 10 minutách jsem to vzdala a raděj šla na procházku. Příští den jsme se s manželem prohodili, jeden den hlídal děti u moře on a já si půjčila kolo a jezdila po okolí, druhý den obráceně, jen s tím rozdílem, že já s dětmi jela na výlet do Benátek. Jedině tak se pro mě daly ty tři dny v kempu v Caorle přežít.

Ale je to vysloveně hlavně o povaze člověka, ne až tak o samotném místě dovolené. Já jsem akční typ, z ležení na pláži bych se po dvou hodinách zcvokla... A jsem extrovert - individualista, takže společná cvičení v moři by mě těžce nevyhovovala. A už vůbec by mi vadilo, že by mi zábavu organizoval nějaký animátor.

Aby bylo jasno - netvrdím, že je v Caorle špatně, nebo že takovýto typ dovolené je špatný.
Jen mě spíš zaujalo, jak jsme lidi tolik odlišní a každý musí hledat typ dovči podle své povahy...

Tulipánka — 28. 5. 2009 19:16

Majkafo,
ten kemp ale není u moře, ale u jezera Lago di Garda. U toho jezera jsem byla a byla jsem z něho nadšená :supr: .

majkafa — 28. 5. 2009 21:14

Že by špatný odkaz? Ale kemp, který myslím já, je u moře, byla jsem tam 7x. :D
áha, už mi to někdo smáznul.

majkafa — 28. 5. 2009 21:16

Blossom napsal(a):

Ale je to vysloveně hlavně o povaze člověka, ne až tak o samotném místě dovolené. Já jsem akční typ, z ležení na pláži bych se po dvou hodinách zcvokla... A jsem extrovert - individualista, takže společná cvičení v moři by mě těžce nevyhovovala. A už vůbec by mi vadilo, že by mi zábavu organizoval nějaký animátor.

Aby bylo jasno - netvrdím, že je v Caorle špatně, nebo že takovýto typ dovolené je špatný.
Jen mě spíš zaujalo, jak jsme lidi tolik odlišní a každý musí hledat typ dovči podle své povahy...

Mně zábavu neorganizuje nikdo. Já buď jdu někam, kde mě to baví, nebo taky ne. :D
Btw nemluvím o Caorle. Tam jezdíme jen do Aquaparku, na obědy nebo večeře nebo jen tak na procházku. Caorlská pláž mě opravdu neláká. Psala jsem o kempech.

Tulipánka — 28. 5. 2009 22:11

Majkafo,
a neznáš náhodou Trieste? Kousek odtamtud je město Muggia, docela mě to láká... :)

klementýna — 3. 6. 2009 16:39

na severu jsem byla v hezkém městě Grado, je na polostrově, takže výlety lodí po laguně, obrovské písečné pláže, klid málo turistů (byla jsem konec srpna začátek září), na pevninu jsem se jeli podívat na pěkné antické vykopávky, byla to jdna z nejhezčích dovolených.
mám postiženého syna tak vždycky vybírám sama a hodně opatrně, nikdy cestovka, ty mě už vyléčili, pro malé děti je to v Gradu určitě fajn

majkafa — 3. 6. 2009 19:35

Tulipánka napsal(a):

Majkafo,
a neznáš náhodou Trieste? Kousek odtamtud je město Muggia, docela mě to láká... :)

Terst znám. Je to známé město z historie, ve škole jsme se o něm učili až až. O dobách, kdy nepatřil do Itálie.
Ale město Muggia neznám. Já to znám od Caorle na západ, ne na východ,nebo spíš jih, směrem ke Slovinsku a Chorvatsku.

sugar — 4. 6. 2009 7:45

Já jsem v Terstu byla a vůbec se mi tam nelíbilo, špína a tak. Ale je to už spousta let ...

Adamíra — 5. 2. 2010 18:01

klementýna napsal(a):

na severu jsem byla v hezkém městě Grado, je na polostrově, takže výlety lodí po laguně, obrovské písečné pláže, klid málo turistů (byla jsem konec srpna začátek září), na pevninu jsem se jeli podívat na pěkné antické vykopávky, byla to jdna z nejhezčích dovolených.
mám postiženého syna tak vždycky vybírám sama a hodně opatrně, nikdy cestovka, ty mě už vyléčili, pro malé děti je to v Gradu určitě fajn

Taky letos chceme poprvé do Itálie s 5letým synem-proto nejraději S,max. střed Itálie. Na Gradu jsem si našla pěkné místo,ale není to moře příliš špinavé (přijde mi to blízko Terstu)?