masa — 22. 11. 2007 23:07

Tak jsem byla dneska s Lukym v  PPP(psychologicko pedagogická poradna). No zase musíme bejt něco extra.  Výsledek vyšetření: V něčem nadprůmněr a v něčem podprůmněr  , nic uprostřed, takže nás čeká vyšetření na speciální pedagogice.  Jo a to jsme tam byli kvůli nepozornosti ...... prej takové děti jako je Luky vidí paní málokdy.  Na tu speciálku jdem až v jeho 8let .

Byly jste tam někdo? Nevíte co nás čeká? Jsem z toho dneška celkem mimo a nevím co si z toho vzít, ani mi moc neporadili jak na něj s učením.

děkuji za odpovědi :)

Damila — 23. 11. 2007 7:02

A co tím myslíš, že bude chodit na "speciálku"?
Že budete docházet do PPP s malým pravidelně?
My jsme chodili celý rok s klukem, co 2 týdny, vždycky dostal úkoly na každý den (takové hry a čtení, postřeh, grafomotorika...). Ty jsme museli odevzdat. Vyhodnotilo se to, strávil další hodinu se spec. pedag. a dostal další úkoly. Někdo chodí častěji, my to máme docela z ruky, tak takhle.

Jinak to, že je v něčem dítě nadprůměrné, v jiném podprůměrné, to je přece normální. Čím větší výkyvy, tím větší problém to skloubit. Náš starší (11 letý)kluk má např. zcela mizivou zrakovou paměť a prostorovou orientaci, asi na 5 leté  dítko. Nechápe čtený text zrakem. Naopak sluchovou paměť má výbornou. Pro mě nepochopitelné. Jsem přesně opačný typ.
Že Ti neporadila co s učením, to je asi chyba, nicméně z vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že by Ti to stejně na dlouho nepomohlo.  Musíš si bohužel najít svůj systém, co na něj funguje, znáš ho nejlíp. Já jsem si ho ještě nenašla. :) Tak hodně trpělivosti!

clare — 23. 11. 2007 18:54

maso tak já tam chodím s oběma syny
Starší teď 10letý nastoupil loni do praktické školy,/ dříve zvláštní /a mladší7 let, tam nastoupí příští rok, ttaky to začlo speciální ped. poradnou. U nás teda hlavně problémy s řečí
Jsou tam teda na děti moc hodní, ale já si tam připadala jak idiot