petrželka — 15. 11. 2007 15:24

ahojky,

možná pro někoho trapná otázka, ale jak děláte nudle s mákem? Koupila jsem mák, namlela ho a co teď? Mám ho uvařit v mléce s cukrem jako do buchet a pak dát na těstoviny a přelít máslem, nebo jen smíchat "nasucho" s cukrem a posypat a pak máslíčko???:gloria:

díky

jaro — 15. 11. 2007 15:57

Namletý mák stačí smíchat s cukrem, posypat těstoviny a zalít máslem.

Když jsem je poprvé dělala sama, taky jsem mák svařila s mlékem. Spletla jsem si to s nádivkou do buchet. No, nebylo to nic moc.

micinka70 — 15. 11. 2007 17:43

Doporučuji, ale udělat domácí nudle (či spíše fleky). Je to úplně něco jiného - mňam.
Anebo alespoň koupit babiččiny nudle - u nás pod tímto názvem prodávají sušené těstoviny, které jsou skoro jako domácí.

kety — 17. 11. 2007 12:16

Taky dopručuji domácí nudle: 7 plných lžic hrubé mouky, 1 vejce, 2 lžíce vody NESOLIT!
Zpracovat těsto, rozdělit na dva bochánky a ty pak hned na pomoučeném vále rozválet, položit na čistou utěrku a nechat asi 1 -2 hod. proschnout. Během doby rozválené placky otočit. Když jsou proschlé, nakrájet na širší nudle a dát do osolené vroucí vody vařit. Asi tak na 5 minut
Z tohoto těsta dělám taky vlasové nudle do polévky. Jsou výborné. Vlasové nudle vařit 3 minuty.

vEruska — 22. 11. 2007 9:06

vyzkoušej tohle: http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115

místo cukru můžeš použít javorový sirup a na porce na talíři dát trochu bílého jogurtu nebo kysané smetany, je to mňamka! :P