Kuricka — 5. 11. 2007 12:51

Holky,nemáte některá vyzkoušenou nějakou mastičku na opary na rtech, když už jsou viditelné?? Mastičku co máme je na opary začínající a nevím, čím mazat...... :butter: Synovi ( 10 let ) po teplotě vyskočily na spodním rtu tak, že má ret oteklý, pije z brčka a dr. mi řekla, mazat mazat, ale že prý snad všechny mastičky jsou na počínající... tak se jen ptám, kdyby náhodou měl někdo jinou zkušenost, dost na opary trpí :grater:

A ještě by mě zajímalo, jak dlouho s tím musí být doma, dr. mi řekla, že ho mám nechat několik dní doma :co:

Děkuji za možné rady :godlike: Radka

x62358 — 5. 11. 2007 18:38

Kuricko hodně pomáhá mast Endiaron. Jen je sytě žlutá a je to spíš na namazání na noc. Mám jí od kožařky, ale je volně prodejná. Dala mi ji právě na opary, ale mažu s ní kde co...

Kuricka — 5. 11. 2007 19:44

Ffly myslíš tuto???

http://www.lekarna.cz/endiaron-hbf-1x30gm-pasta/

Znám Endiaron jen tablety na průjem, proto se raději ptám ... děkuji :godlike:

x62358 — 5. 11. 2007 22:03

Jo tutok....taky mi to přišlo divný, mazat si něco na průjem na celou pusu, ale nedám na tu mastičku dopustit, klíďo s ní máznu i nějakýho nežita nebo beďárka a do rána je mnohem přijatelnější....na opary používám neustále, krásně se po nich hojí. No prostě jak se mi udělá na kůži něco nekalýho - máznu Endiaronem.
Dřív jsem používala slovenskou šalvějovou tinkturu a gel Lakinal, to byla absolutní špička, bohužel se přestala vyrábět....a dokonce ani domorodí slovenští přátele ji nesehnali.... :grater:

Dana Lopatová — 3. 12. 2007 16:55

ahojky
opary způsobuje virus a pokud jsme ve stresu...spustí se opar...

Veronika Kremzová — 19. 3. 2010 16:21

Hezké odpoledne,

ten tip s mastičkou příště taky zkusim. Já používám - cibuli, zubní pastu, vitamín B... jinak Herpesin, Vectavir a ty nové náplati mi přijdou inteligentní - přinejmenší ochrání tělo před další jakoukoli nákazou třeba při pití ze sklenice v restauraci :-).
Ten stres je opravdu spolehlivý spouštěč..

Vvv,

Sakura — 19. 3. 2010 17:53

Já nedám dopustit na zinkovou mast. Vždycky si to namažu přes noc (mast je bílá, ven bych s tím nemohla), rychleji se to hojí. Taky používám Vectavir. Náplasti na opary mi moc nepomohly.

eremuruss — 19. 3. 2010 19:23

x62358 napsal(a):

Kuricko hodně pomáhá mast Endiaron. Jen je sytě žlutá a je to spíš na namazání na noc. Mám jí od kožařky, ale je volně prodejná. Dala mi ji právě na opary, ale mažu s ní kde co...

To jsou tablety ne masticka.

Vanda — 19. 3. 2010 19:39

Já kupuju KOSMÍN -asi 60Kč,mám ho v kabelce pořád a používám i preventivně místo pomády na rty.

Corina — 19. 3. 2010 22:03

eremuruss napsal(a):

x62358 napsal(a):

Kuricko hodně pomáhá mast Endiaron. Jen je sytě žlutá a je to spíš na namazání na noc. Mám jí od kožařky, ale je volně prodejná. Dala mi ji právě na opary, ale mažu s ní kde co...

To jsou tablety ne masticka.

Milá zlatá bohužel tě musím vyvést z omylu. Endiaron H je mast. Samozřejmě, že existují i tablety stejného jména na střevní potíže, nicméně to nemění nic na tom, že mast Endiaron skutečně existuje.

sisi21 — 20. 3. 2010 10:02

eremuruss napsal(a):

x62358 napsal(a):

Kuricko hodně pomáhá mast Endiaron. Jen je sytě žlutá a je to spíš na namazání na noc. Mám jí od kožařky, ale je volně prodejná. Dala mi ji právě na opary, ale mažu s ní kde co...

To jsou tablety ne masticka.

erem nemáš pravdu endiaron je i mast!!! je to k léčbě kožního onemocnění.
akorát se doporučuje až od 1roku dítěte

Sakura — 20. 3. 2010 10:10

Navís tu Kuricka i na tu mast dávala přímo odkaz. :)

MacaM — 18. 1. 2011 15:57

Ahojte!
Na opary je výborný bylinkový gel.

Čerstvá zkušenost mé kamarádky Petry:

My vyzkoušeli poprvé gelík na opary, Andrejce se začal dělat opar, všimla jsem si toho večer, tak jsme hned namazali gelíkem, ráno měla na pusince už pouze takový flíček a další den už nic. Je to naprasto neuvěřitelné!

Gel je 100% přírodní bez chemie. Pomáhá už i u oparů rozšířených, jen doba vymizení bude o něco delší.

Je výborný na akné, různé pupínky, štípance, afty, bolavé dásně, při prořezávání zoubků miminek, při zánětu dutin, bolesti oušek, vyrobí se z něj kapičky na rýmu a záněty očí, na řezné ranky, desinfikuje, zastavuje krvácení, urychluje hojení a revitalizaci pokožky, pomáhá při bradavicích, bérc. vředech, mozolech, puchýřů, při plísni, urychluje vstřebávání modřin, jizev, pomáhá při svědění, krvácivých ekzémech, apod.

Aneri — 18. 1. 2011 18:05

Opar je vir, je jich několik druhů /herpes zostes, simplex, genitalis.../, takže je to záležitost imunity a měl by se léčit hlavně antivirotikama.

elementgirl — 18. 1. 2011 22:22

Používám Compeed .Opar nejde cítit a ani vidět.Zmizí cca za 4 dny.Ještě je dobrý Zovirax, ale teď používám opravdu jen ty náplasti.Jsou dobré i na koutky.

Dája28 — 19. 1. 2011 15:11

Tee tree oil + Zovirax +Vectavir - pokud už vykoukne ( a že mně jich dokáže vypučet i dvacet),nejdřív tee tree - ten to krásně vysuší, pak naplácám vrstvičku Zoviraxu a  pro jistotu lehce namažu i okolí oparu. Když se vrstva masti ztratí, znovu oil a mažu Vectavir... prostě do zblbnutí střídám. Tohle střídání mi poradili, když jsem skončila na infekčním s pusou oteklou do asi pětinásobku normálu, žebrala o injekci, že si ji ráda zaplatím a nemohli mi ji dát - pokud není opar pásový, nebo v okolí očí, není indikace... Ale tohle mi pomáhá.

Aneri — 20. 1. 2011 13:45

Já bych trvala na imunitním a infekčním vyšetření a léčení. I neléčené viry způsobují velké problémy v těle. Neléčené viry/ např.HPV/ a bakterie způsboují záněty a neléčené záněty je jistá rakovina, což aspoň už dnes "doktoři" uznávají, ale léčit neumí a většinou  ani nechtějí. Ale peněz by chtěli několik násobků nesmyslného průměru, dovolené od farmaceutických firem a další  benefity. Takže léčit se budemem na babinetu, peníze z VZP budou brát jiní, mnohdy za nic.

pet-tweety — 4. 3. 2012 16:55

Jak jednou opar vyleze, tak pri snizene imunite zas vyleze. My meli potize hlavne v nose a to je hodne bolestive, uzivali jsme Herpesin, take naplasti, ale stale se nam vracel..nakonec jsme zacali cela rodina uzivat Hlivu ustricnou na posileni imunity, delaji ji i jako sirup s prichutema pro deti a musim rict, ze uz dlouho jsme ho nemeli!!! Da se koupit pres net (http://www.vegi.cz/cz/katalog/pro_deti) nebo i v lekarnach!

miaa — 4. 3. 2012 18:35

Trpím nato od malička. Mne pomáhá hned natřít zoviraxem a na puse nic ani nevyleze. Imunolog navíc napsal provirsan, ovšem nevím, zda je i pro děti.Jinak souhlasím s Aneri, navštivte imunologa nebo alergoložku, neboť já vím přesně, z jakého jídla se mne ten herpes nabeton na puse objeví.

kvik — 2. 12. 2012 21:54

Nepovolená reklama