Čekanka — 4. 11. 2007 15:36

Ahoj mamky, tak už jsem zpátky z porodky a samozřejmě hned potřebuji radu :lol: tedy

Adámek strašně kadí, jak kouknu do plenky, je tam naděláno. Takový hodně řídký míchaný vajíčka :lol: je to normální? Zadeček má už úplně rudej a to jsem fakt pečlivá (zatím) a přebaluju před i po krmení, ale jestli to takhle půjde dál, bude do krve opruzenej.... je to normální? A co s tím, zítra přijde dr a až to uvidí, padne :rolleyes:

Lucka 1 — 4. 11. 2007 15:39

Čekanko,zkus mu večer zadeček omýt v heřmánku a nechej ho chvíli větrat. Jinak se nám hodně osvědčila rybilka,no apak když už fakt byla opruzená tak pytiol nebo imazol :)

Jinak velká gratulace k Adámkovi :hjarta:

spunt — 4. 11. 2007 15:45

Čekanko, také moc gratuluji.

Opruzenina může být i z ubrousků. Zvláště když je to načaté. Zkus po kakání umýt zadeček v umyvadle, jemně osušit a namazat nejlépe rybilkou a tou mazat při každém přebalování.  Pokud se to bude zhoršovat Dr Ti na to předepíše nějakou mast.

S heřmánkem buď opatrná. V dnešní době je na něj spousta dětí alergická.

A neboj Dr neklepne, spousta dětí má opruzeniny, ona už jich viděla :)

Lucka 1 — 4. 11. 2007 15:49

Nebo mu můžou vadit i papírový plínky,mě tím taky "strašili" v porodnice,když se Natálka oprudila :(

spunt — 4. 11. 2007 15:53

Naprostý souhlas, mojí každé dceři nevyhovoval jeden druh plen ( každé jiný, takže je to individuelní).

Čekanka — 4. 11. 2007 16:06

Holky dík, ubrouskama nečistím, jen ve vodě a osušit, mažu infadolanem, plenky mám pemprsky, ale je to tím agresivním kaděním, no snad se to zklidní....

spunt — 4. 11. 2007 16:11

Nebo jestli jsi ty nesnědla něco po čem má agresivní hovínka :) .
Nějaké citrusy, něco ostřejšího, větší množství zeleniny....
Držím palce ať se toho brzy zbavíte.
Také zkus při přebalování nechat chvilku pr... na vzduchu to moc pomáhá.

soptík — 4. 11. 2007 17:38

jééé čekanko gratuluji k MIMINUKU!!!!!!!!!

Babu — 4. 11. 2007 19:38

TAky gratuluji Cakanko jeste nedavno jsi psala jak ti dr. zjistila ty problemy a uz mas mimi:))) toto leti.

Gia — 4. 11. 2007 20:18

Gratuluju!!!
A ať je brzo po problému.

PavlaH — 4. 11. 2007 20:49

čekanko můžu jen doporučit krém od bubchenu na opruzeniny. Stačí ho minimum, nesmrdí jako rybilka a je mnohem účinnější. Ale asi bude dražší. my dostali balení jako dárek a ještě nejsem po 4. měsících u konce.  Jde koupit i malý vzorek na vyzkoušení.

Lucka 1 — 4. 11. 2007 21:01

Hmm,tak nám Bubchen zase nevyhovoval vůbec. Vůbec nejde rozmazat :( a to nemám u krémů ráda. Máme ještě asi dvě skoro celý balení doma k ničemuu :)

dusička — 5. 11. 2007 10:48

ahoj Čekanko
se starším synem jsem měla také tyhle problémy. Měl snad 10x stoličku. Přebalovala jsem po koju, protože vždycky dělal potřebu při kojení :co:
Sice nám v porodnici radili mít jen vodou, ale po tom měl opruzeniny.
Myla jsem tedy  mýdlem, tenkrát batole , opláchla vodou vysušila nechala chvíli větrat a pak namazala aviril mastičkou.
KDyž byl větší a rostli mi zoubky, měl už stolici agresivní, a jediný co fungovala byla smradlavá rybí mast dělaná přímo v lékárně.
K tomu bubchenu - švagrová mi s manželem koupila celou řadu, když jsem byla v porodce. Krém na opruzeninu mám doma ještě ted. Jak píše Lucka, je moc tuhý a špatně se roztírá. No a já jsem nebyla moc spokojená ani s jejich olejíčkem. Byl strašně mastný, že zůstával na rukou a nevstřebával se.

Babu — 5. 11. 2007 12:26

Pouzivame od mala Rybilku a opruzeni jsme jeste nebyli jen kdyz rostli zuby tak mela trosku cervenou prcku protoze mela prujem ale to spravil bepanten

Reny — 5. 11. 2007 13:01

Čekanko, gratujuji k mimču!!! Jinak Andrejka kaká do te´d docela často a na opruzeniny prostě trpí. Vyzkoušela jsem změnit plenky, nepoužívat ubrousky, kde jaký krém z lékárny na předpis i mimo a furt nic. Teď používám dětský krém SEBA MED a zadeček má konečně pěkný.
Takže asi budeš muset taky zkoušet a určitě něco najdeš. Držím pěsti, ať je to co nejdříve.

PavlaH — 5. 11. 2007 20:09

To se divím, že ten bubchen nemusíte, ale každý máme svoje značky. Olejík nepoužívám často, ale pomohl mi fantasticky na ty lupy od kojení na hlavičce. A mastička? té dávám takový kousilínek jen na prdku, že ani o špatném roztírání nemůže být řeč...Ale to je fuk.

Dobrou léčbou na opruzeninu byla i nivea, součástí krému je myslím zinek.

A zkoušej. Ono každé miminko je jinačí a i já u svých dvou holčiček musím přiznat, že každé vyhovuje něco jiného.

dusička — 5. 11. 2007 20:13

Pavlo - švagrová to koupila podle sebe, bubchen jí taky vyhovoval. Je pravda,že krásně voní.

Klaris — 5. 11. 2007 20:17

My tím trpěli loni při průjmech u zubů - zabralo omývání jen pod sprchou bez mýdel a namazat pytiolem a bylo to hned pryč :supr: :supr:

jery — 6. 11. 2007 14:38

Ahoj Čekanko, moc ti gratuluju a přeju jen vše nej... :hjarta: Já používám krém na zadeček od Seba-Med, je skvělý, používala jsem ho i u Týny a nikdy se mi neoprudila. Jednou se mi Nikolka taky trošku oprudila a tak jsem na to namazala na noc Bepanthen a ráno to bylo pryč. Seba-Med je fakt skvělý :supr:

vendulak — 6. 11. 2007 14:56

Gratuluju k miminku! Jak píšou holky, dobrý je zadeček větrat, vyzkoušet jiný plenky a s mastičkama je to těžký, každý ti doporučí to svoji :) taky máme osvědčenou - měsíčkovou od Weledy, je to celá kojenecká řada a jsme s ní moc spokojený! Stojí sice taky trošku víc, ale dlouho vydrží, takže to neřešíme. Tak ať je to brzy v pořádku! :)

Tiffi — 7. 11. 2007 16:13

My opruzený nebyli nikdy, ale určitě bych zadeček nechala co to půjde bez plínky a až se zahojí, tak co nejčastěji přebalovat. Já malou nikdy moc  nepatlala, ted jí mažu už spíš jen na noc., ono je lepší tu prdýlku moc nezvykat na krémíky.

ivanka05 — 8. 3. 2008 16:32

no ono se tezko nechava bez plinky, kadi a cura furt durch:) prebalovat bych mohla kazdych deset minut... ale to nejde, protoze to by ji ten zadecek bolel jeste vic a v noci kdy mi jeste k tomu nespi a jsem rada ze chodim to fakt nejde...

Gabrielle — 25. 9. 2008 20:24

Holky, potřebuju radu.
Berunka se mi včera oprudila, dnes je to ještě horší. Může to být nějakým jídlem nebo ovocným čajem? Baští bez potíží téměř všechnom nikdy takovou reakci neměla. PLenky používáme už je Huggies, ostatní jí před časem přestaly vyhovovat (měla opruzeniny nebo rudá fleky). Taky pár dní hodně často kaká, nejdřív to byl spíš průjem, teď už zas klasická tužší kašička, ale stále tak 6-7x denně... Rostou jí zoubky,může to být tím?

Mažu ji rybilkou, teď večer jsem nasadila Imazol...

Claire — 25. 9. 2008 20:33

Ahoj Gábi, chudák Beru, určitě to může být spojené s těmi zoubky a s tím, jak často kaká... nám kdysi doktorka napsala (myslím) Pevaryl, zabral do druhého dne, ještě se půjdu podívat do lékárničky, jestli to tu náhodou nemám, abych ti napsala přesný název...

jinak dnes jsem byla v Gennetu, vše ok a bude to doopravdy holčička!

Gabrielle — 25. 9. 2008 20:35

Klári, moc moc gratuluju k Žofince.... to je krááása... 
Jojo, byl to Pevaryl, našla jsem to v nějakém starém témátku. No, uvidím, jak se to vyvrbí, v úterý jdem stejně k doktorce.

já zas mizím, více se ukážu příští týden, až budu slaměná. papa

Čekanka — 25. 9. 2008 20:41

Gabi určo zubama, my víme o každém zuby díky náložím v plence..... a opruzeninám :/ takže Imazol a babynol, hodně větrat, často přebalovat, ono to zase zmizí, my to teď máme co chvilku páč leze každý týden zub, dneska vylezl pátej :gloria:

Andri — 25. 9. 2008 20:44

písnu to ještě sem, zrovna jsem 2 týdny léčila opruzený zadek, až mokvavý, díky průjmům :(
To mi poradili v nemocnici na dětským, že to tak dělají :

Udělat odvar z řepíku - posadila jsem ho do lavoru s řepíkem. Lepší je louhovaný, než čaj. pytlíky. Jinak jsem ho měla u přebalováku, po každým počůrání / kadění šla vyměnit plínu, opláchla zadek v umyvadle a potřela žínkou namáčenou v řepíku. Nech to uschnout. Jestli to mokvá, potírej Genciánkou = fialka - vysuší. A když už nemokvá, dávaíj Rybilku. Já dávala Bepanthen

Hlavně neopužívej vlhčený ubrousky - asi to máme z nich, jsou apk agresivní a musí to pálit. A taky jsem přestala s Pampers (jsou parfemovaný) a mám teď Huggies Premium - nenapuštěný a v akci ještě vyjdou levněji....

Čekanka — 25. 9. 2008 20:48

jo jo, ubrousky taky nemůžem, žádný :/ takže já myju pod tekoucí vodou a opruzený jsme stejnak :lol::lol: už jsem zkusila pár dní látkovat, ale stejně na prd, spíš horší..... u nás je to prostě k zubům, už mám jeden odrostlejší exemplář u kterého jsme řešili stejný problém :rolleyes: , ale vychytala jsem, že ten Imazol a babynol fakt pomáhají.... a vdůůůůůůch :P

Andri — 25. 9. 2008 22:56

tak to T. Imazol ani Pytiol nezabraly vůbec, ba naopak :( teď mi dr. předepsala Fungicidin - tak se uvidí ;) taky mu rostou stoličky, do toho antibiotika...chudák, se vždy pos*** :) tak se to blbě léčí a teď v zimě bez plín to jde taky blbě, doma máme skoro všude plovoučku a studí :dumbom:

Gabrielle — 26. 9. 2008 9:44

holky díky. Teď co e opruzená ubrousky nepoužíváme, umýváme žínkou. Večer jsem namazala Imazolem, zatím je to lepší, ale je fakt, že se to přes den vždycky rapidně zhoršilo. Uvidíme...
Andri, koupila jsem řepík :)

kitkat — 26. 9. 2008 14:39

Gábi nám zabral Imazol a někdy jsem ho střídala s Ondřejovou mastí. Té ale jenom trošičku, není to pro mimi ideální, ale taky to zabírá. Jinak ubrousky my moc nesneseme, ale jako alternativa omývání vodou se mi osvědčily olejový ubrousky od Sebamedu. A taky koupeme v heřmánku, to fakt pomáhalo. A větrat větrat větrat.

Gabrielle — 26. 9. 2008 14:49

No jo, větrat... jenže ona jak hodně pije tak furt čůrá a to ukakávání... teď měla zas průjmík...