micinka70 — 2. 11. 2007 9:41

Poraďte prosím, jak uvařit puding a jak ho správně zchladit, aby šel vyklopit z misky nebo formičky.  Vařím podle návodu, ale většinou je puding takové konzistence, že se při vyklápění potrhá. Děkuji.

Ota — 2. 11. 2007 9:58

Misku musíš vypláchnout studenou vodou a neutírat, pak ho snadno vyklopíš. Vyklápět až je studený.

micinka70 — 2. 11. 2007 14:51

Děkuji, to dělám. Spíš je problém v tom, že je takový "rozplizlý" a nedrží tvar. Narozdíl od všech těch obrázků na sáčcích s pudingem :-((

Ladie — 2. 11. 2007 16:46

Já taky vařím podle návodu (0,5 l mléka, trocha cukru, pudink, minutku povařit), dávám do misek vypláchnutých studenou vodou a nechám pořádně vychladit - nejdříve normálně, potom v lednici. A s vyklápěním nemám problém...

x256987 — 3. 11. 2007 17:55

Mám zkušenost, že kakaový bývá řidší než třeba vanilkový nebo karamelový. Vanilkový tuhne nejspolehlivěji. Můžeš zkusit ubrat mlíka nebo přidat víc prášku (třeba na litr mlíka dát dva a půl sáčku pudingu), zkusit použít plnotučné mléko - přidá na konzistenci i na chuti, nebo puding uvařit den předem - přes noc většinou ztuhne dokonale. Prostě mu dát nějaký čas, nechat vystydnout a pak aspoň na pár hodin šup do lednice, vychlazený a obložený jahodami se šlehačkou je stejně nejlepší ;) Formičky vypláchnou studenou vodou, jak radí Ota, a před vyklopením objet okraj nožem, aby se nepotrhal.

Miluju piškoty na dně mističky, zakápnuté rumem, a nějaké ovoce na ně :P

Janila — 3. 11. 2007 18:05

Taky dávám méně mléka a nebo dám o pudink více.
Hmmm s piškotama jsem to už jedla,ale se zakápnutým rumíkem ne?Dík zkusím.

Ota — 3. 11. 2007 18:21

Janilo, taky bejvá rozdíl mezi českým a zahraničním.