Verčulka — 31. 10. 2007 14:30

Jako každý rok nevím, kdy a s čím začít, aby na Vánoce bylo cukroví správně uleželé a dobré. Vždy to nechám na poslední chvíli a pak se honím a i přesto že je to hned pryč, připadá mi, že to není ono.
Jak jste na tom vy?

Bety — 31. 10. 2007 17:41

Za ty roky (starší generace :o) už to ám zmáknuté, začínám začátkem prosince perníčkama a mám už oblíbené druhy cukroví (to co nemají rádi nedělám stejně se to vyhodilo). Použiju robot Bosch a udělám těsta - od světlých přes ořechové po tmavé, každá dávka je za cca 3
minutky umíchaná - mezitím stihnu akorát tak navážit další dávku. Hotová těsta dám do mikrotenu a do chladničky, a pak vždycky když přijdu z práce, jen vytahuju a peču, všechno na pečícím papíře, použiju  všechny plechy co mám, a pěkně to odsejpá. Pak už jen slepím co je třeba - krémové nedělám, nikdo to nejí. No a pak udělám marokánky, z děsně moc dávek a až nakonec, aby to hned nesež****.
Ale letos opravdu budu dělat menší dávky, pak to mrazím a všichni to taháme do práce... pořád se mi zdá že toho mám málo až to jako vždycky přeženu.

spunt — 31. 10. 2007 18:49

Já začnu perníčky koncem listopadu. Začátkem prosince pak kokosky a kokosové strojkové. A pak další co se mažou marmeládou a nakonec nepečené těsně před.

micinka70 — 1. 11. 2007 13:17

Já se pomalu chystám na zázvorky. Nevím, co mám za recept, ale hrozně dlouho jim trvá než zvláční. Loni jsem jich pár nechala po vánocích a nejlepší byly tak po 1/2 ledna :-)))

ivik12 — 29. 11. 2007 19:38

Já peču začátkem prosince. Když tuk z kterého peču má trvanlivost až do ledna, tak proč bych nepekla takhle brzy. Máslo nemá takovou trvanlivost jako ty různé jiné tuky a tak máslem plním a slepuji tak týden před vánoci.