Lucka 1 — 26. 10. 2007 15:14

Naší Natálce se teprve teď vyklubal první zub. No ještě není venku úplně,jenom kousíček,ale zdá se mi,že jí roste úplně křivě :grater:

je to vůbec možný,aby první zoubky byly křivý,nikdy jsem to u nikoho neviděla a jsem z toho docela špatná. Já vím,že by to byla jen taková maličká vada na kráse,ale každej chce mít přece doma to nejkrásnější dítko s krásnýma zoubkama :)

Máte s tím někdo zkušenost?????

Ivule — 26. 10. 2007 15:34

Jé Lucy,nic si z toho nedělej,lepší křivý první,než druhý.Ty první za pár let vypadnou,horší je to s druhýma...my máme u staršího syna rovnátka.Já být tebou,tak pro klid zajdu s malou k zubařce,stejně se má jít k zubaři,když se zoubky začnou klubat,ona ti určitě poradí a uklidní tě.Ještě nevíš,co zoubek udělá,až se objeví další,třeba se srovná....Tak si z toho nic nedělej a buď ráda,že to není nic horšího.

Tiffi — 26. 10. 2007 15:35

Lucí, nám se zdálo že ho bude mít Týnka taky křivý, ale už se srovnal podle druhýho.

Marika — 26. 10. 2007 15:44

Luci, Tobísek má dole ty dva taky trochu křivý, tak do v nebo jak to nazvat, není to moc vidět, mě to taky trochu čuří, ale co, hlavně že jsou zdraví -oni i zoubky :D Klííd, teď to ještě nemůžeš poznat, ono se to srovná :gloria:

Fufík — 26. 10. 2007 16:21

Luci taky jsem to řešila pozorovala a je pravda, že trošku křivé je má, ale když jich je víc vedle sebe, tak to není tak moc znát. Malá má zase docela dost velkou mezeru mezi horními jedničkami :dumbom:. Tak jsem zvědavá, jestli jí to zůstane ... ale spíš si myslím, že až dorostou ostatní, tak se ta mezera zmenší a bude to fajn :supr:

oskárka25 — 26. 10. 2007 16:24

Kubík má zase velikou díru mezi vrchníma jedničkama. Říkala jsem si, že je to třeba z dudlíku. Doufám, že jak vylezou další zuby tak se to zmenší. Má i vrchní dvojky a tatím se ta díra nezmenšila. Jinak spodní 4 zuby (jedničky a dvojky) máme pěkný. Máme celkem 8 zubáků

Lucka 1 — 26. 10. 2007 19:50

no uvidíme až vyroste další :/ Ale mrzí mě to,tolik jsme čekali na zub..... a teď bude křivej :grater:

kukusa — 27. 10. 2007 11:57

Luci neblazni, ted nemuzes poznat, jestli bude krivy nebo ne, zoubky se Natalce musi napred v pusince vyklubat vsechny aby se srovnaly v konecne podobe. Spousta deti ma napr. prvni jednicky hodne daleko od sebe, ale jakmile se zacnou klubat stolicky, tak se vsechno srovna.

Nase Myrus ma taky jednicky daleko od sebe, vesla by se ji tam tycka od lizatka :lol:

soptík — 27. 10. 2007 13:05

Tak to jsem na tom stejně! dole jí rostl úplně křivě a dost, pak se to trochu srovnalo, když poporostl - ale je křivější.
no a teď jí vyrostly nahoře dva a má tam díru jak MADONA!!!     :grater:
Je to hrozné! manžel mě utěšuje, že ostatní zuby to srovnají, přitáhnou.No ale nevěřím tomu, má tam fakt fest díru - nikdo to v rodině nemá.
Doufám, že druhé zuby budou o.k.!

Slyšela jsem že by se neměl používat dudák, když rostou zuby - křiví se, ale my ho stále máme, v noci nebo v kočárku, když už je poslední šance aby se uklidnila.

Petruse — 27. 10. 2007 13:22

Náš Ondrášek má mezi zubama také mezery a docela pěkný ,ale zubařka mě už dávno uklidnila ,že je to dobře, protože ted těch zubů naroste 20 ,ale druhých zubů je mnohem víc a když ted má mezery má velkou šanci ,že se mu ta hromada nových zubů pak do pusinky vejde krásně. A co se tíče křivých zubů mlíčnáků , tak to v mnoha případech (jak už někdo psal) jen tak vypadá,než narostou všechny . A hlavně řešit křivé zuby by se měli až ty druhé , u mléčných... bych řešila ,čištění a snažit se předejít kazům... Protože třeba kamarádky malý klučina,nemá mléčné dvojky ,byly tak zkažené že se vydrolili a ted se obávají že to způsobí velký problém pro nové zuby,které tam dávno ještě nerostou...

kukusa — 27. 10. 2007 15:18

tak jsem vam chtela poslat fotku Myrus s tema rozeklanyma zoubkama a nejak se nedari :(

Alena25 — 2. 12. 2007 13:59

Ahojky, moje 20-měsíční zlatíčko mělo také velkou mezeru mezi jedničkama, ale jak jí rostlo víc a víc zoubků, tak se ta mezera zmenšuje a teď už je maličká. Má to hodně dětí, nic to není a srovná se to. pa, pa:)

Lucka 1 — 2. 12. 2007 14:12

Tak už máme dole dva zubáky a jsou vcelku rovný,takže obavy byly zbytečný :dumbom: