twinha — 4. 10. 2007 19:21

Ahoj holky, která mi poradíte, jak na hrách? Díky moc. :supr:

ita — 4. 10. 2007 19:46

Nepíšeš, na jaký, předpokládám, že sušený. Na den (nebo do rána) namočit, pak uvařit do měkka. Použití: do polévky, do bešamelu - hrachová kaše.

spunt — 4. 10. 2007 19:55

Hrachová polévka

1/4 kg hrachu , 1 cibule, slanina, máslo, hladká mouka, bobkový list, česnek, sůl, majoránka


Několik hodin namočený hrách uvařím s bobkovým listem doměkka.Osmahnu cibuli se slaninou na másle, zapráším moukou a přidám k uvařenému hrachu. Pak rozmixuji, přidám česnek, sůl, majoránku a podávám s osmaženým pečivem.

janísek — 4. 10. 2007 19:56

ahojky...úplně jednoduchá polívka: rozvařit hrách (používám předvařený), pak rozmixovat a vrátit zpátky do hrnce..přidat masox, prolisovaný česnek a ještě povařit..dochutit solí a pepřem...a je hotovo..dělám k ní na kostičky usmažené topinky...lahůdka a rychle hotová.. :-)

Ladie — 4. 10. 2007 20:05

Hrách namáčím přes noc

Décima — 8. 10. 2007 10:31

janísek napsal(a):

ahojky...úplně jednoduchá polívka: rozvařit hrách (používám předvařený), pak rozmixovat a vrátit zpátky do hrnce..přidat masox, prolisovaný česnek a ještě povařit..dochutit solí a pepřem...a je hotovo..dělám k ní na kostičky usmažené topinky...lahůdka a rychle hotová.. :-)

Dělám podobně, když jsem na chatě a nemám takovou možnost vyvářet,  tu hrachovku dělám z velké konzervy sterilovanho hrášku. 3/4 konzervy rozmixuju  a dám povařit, do toho přidám zbývající hrášek, máslo, trošku vegety, česnek, majoránku, pepř...Když je to moc hustý přidám trošku vody . Je to hned hotový.

verculka — 13. 2. 2013 11:11

Zdravim chtela bych sr zeptat jak mam uvarit polivku z hrachove kase?Dekuji

laminanonte — 13. 2. 2013 11:23

normálně...dolít vodu, přisolit, já dávám kousek masoxu..1/2 kostičky a přidat česnek a majoránku.

záleží na tom, jak moc máš tu kaši ochucenou..

aminel — 13. 2. 2013 13:24

Hotovou hrachovou kaši zředím vodou a dochutím, stejně, jak píšou holky. Když vařím hrách, tak ho uvařím víc a s polévkou už počítám.
Stejně tak když mi zbyde rajská omáčka, zředím na polévku a zavařím kapání nebo rýži, oboje máme rádi.

Používáte někdo Hrašku? Já s ní už několik let zahušťuji (mimo svíčkové a koprové) všechno - místo jíšky.

helena — 13. 2. 2013 13:31

Podobně vařím polévku i z bramborový kaše, když jí nezbyde dost na zapečení.
Přidávám drobně nakrájenou šunku nebo uzený (když mám z uzenýho vývar, ředím vývarem), hrášek nebo aspoň petrželku a něco křupavýho navrch - osmaženej chleba, smažený kapání.

aminel — 13. 2. 2013 18:49

Heleno,
skvělý nápad, z brkaše jsem ji ještě nedělala, určitě vyzkouším.

Já dělám podobně polévku  z čočky, fazolí, někdy z cizrny, prostě z toho, co mi zbyde a všechny jsou dobré.