Čekanka — 27. 9. 2007 23:10

Vím že je strašně brzy, ale podle mého metříku můžete vidět, že budu mít brzy jiné starosti než lézt po krámech, proto prosím o radu, co budete svým prvňákům kupovat k vánocům? Syn zatím projevil zájem o encyklopedii zvířat, atlas (pro změnu, má už dva :rolleyes: ), ale chtěla bych mu něčím originálním "vytřít zrak" , sedím na netu a kde nic tu nic. Jo a lega a dalších stavebnic má tuny :/

Stanislav Svoboda — 28. 9. 2007 0:04

No, já bych mu koupil X-box. Můj syn po tom touží už dlouho, zatím jsem nějak nestrávil tu cenu, ale grafika těch nových her je fascinující. Pořád jsem si říkal, že mu stačí počítač a game-boy, ale konzole je prostě něco jiného. Pak si můžeme 25. 12. napsat, co tomu naši kluci říkali.

S pozdravem

Stanislav Svoboda

Čekanka — 28. 9. 2007 9:44

No aby u toho ale nedřepěl celý den. Právě teď mi tady pobíhá s podzimníma ozdobama a zdobí byt - no a já mám radost jak je kreativní :P  a to by asi tímhle dárkem skončilo :grater:

Stanislav Svoboda — 28. 9. 2007 9:49

Toho se nebojte. Když je dítě v podnětném prostředí, tak si vybere od každého trochu.

Romča — 28. 9. 2007 10:13

Mám stejný názor, jako Ty.Raději mu kup něco v čem bude vyvíjet fantazii a ručně tvořit.Na sezení u PC je času vždy dost.Mám 13 letého syna a kdyby záleželo na něm , tak u něj sedí nonstop.
Máš šikovného syna. Já toho svého od mala vedla k různým tvořivým pracem , ale bohužel ho to nebralo.Tedy jedno jo, pořád jsme stavěli z lega. ;)

Čekanka napsal(a):

No aby u toho ale nedřepěl celý den. Právě teď mi tady pobíhá s podzimníma ozdobama a zdobí byt - no a já mám radost jak je kreativní :P  a to by asi tímhle dárkem skončilo :grater:

Čekanka — 28. 9. 2007 15:51

Jo, lego syna taky bere, ale má už asi deset sestav a nějak mi přijde, že jsme pokryli všechno co se dá, takže konec inspirace. Já mám taky radost, že je tvořivej, po manuální stránce má rozhodně co zlepšovat, takže paráda. No ale ty vánoce mi nedají spát, snad mě něco napadne, zase nechci aby měl tisíc dárků, spíš dva tři pořádné....

alenak — 29. 9. 2007 14:41

čekanko mám jeden tip -( respektive můj  předškolák (v lednu 6 let) má přání k Vánocům) - třeba by uspěl i u Vás: stolní hokej.Kluk ho měl půjčený, když byl o prázdninách nemocný, je to príma, bavilo to i dceru (8r.), o tatínkovi nemluvě - dokonce i já jsem si párkrát zahrála.... Sice to nerozvíjí kreativitu, ale je to trénink koordinace, je to napínavé a je to, dle mého názoru lepší, než sedět u PC....
Další tip je pak desková hra tipu carcassone - my máme " lovce a sběrače" - kluk to chápe od necelých 5 let, je to super na logické myšlení, na strategie, hrajeme to celá rodina, děcka nám mnohdy dávají pěkně na frak...

Čekanka — 29. 9. 2007 22:18

aleno díky, to je dobrej tip, má to ale háček, potřebuje k tomu druhého a tím druhým bude asi kdo????? No já a na to s mimískem asi nebudu mít čas, asi by byl nejlepší dárek pod stromeček stejně starej brácha :lol::lol::lol:

alenak — 30. 9. 2007 9:04

Čekanko a co táta? U nás hraje hlavně táta  :D Já s miminem taky času moc nemám....

Čekanka — 30. 9. 2007 11:12

jo taťku máme super, ale je hodně vytíženej v práci, to víš, obchoďák, takže pořád na cestách a pozdní příchody. O víkendech se nám ale plně věnuje, takže když mě nic jiného nenapadne, asi ten hokej klapne ;)

taky budeme mít Adámka :P

alenak — 30. 9. 2007 11:47

Adámci jsou super :D  Dobře jste vybrali!!! A jak se jmenuje ten starší? my máme Ondřeje....

Čekanka — 30. 9. 2007 14:04

My Aleše. Máme blbý příjmení, museli jsme hlavně jména bez R a Ř, na kluky malej a mizernej výběr. Ve hře byl Matyáš a Adam, nakonec to bude Adámek, páč to tak rozhodl Aleš ;)

keny — 1. 10. 2007 12:55

Nečetla jsem všechny příspěvky,ale co třeba Voltít-cena cca 600-700,-je to elektronická stavebnice ,kde se podle návodu a tatínka různě spojují kabely a žárovky a cívky apod.a ono to pak prostě a jednoduše svítí ,zvoní....atd.nevím našemu malému jsou teptrv 3 roky ale určitě co nejdříve do toho půjdem je to zajímavé a hlavně pro ty klukky ....a je to jako sestava 1,2,3 atd.takže je toho mnohem víc a i asi různě obtížné...
Jo jinak mě jako dítě bavil takový ten mikroskop s příslušenstvím,a optiské stavebnice,jinak jestli maluje a tak jsou super ty různé vymalovánky podle čísel a liryty a papiroryty apod.
Taky ty magnetický stavebnice docela frčí,ale to je potom cena někde uplně jinde..konzoly bych nekupovala je to drahé ,tupé ,a po půl roce zastraralé a uslyšíš jen jakby to chtělo novou protože má lepší grafiku apod.a hlavně u toho bude dřepět a zuřivě střílet do lidí ,protože ač se budeš bránit sebevíc aby neměl střílecí hry stejně si cestu najde..a skákat se zajíčkama za mrkvičkou ho omrzí tuze rychle...

slíva modrá — 1. 10. 2007 15:26

U nás dostane prvňák hodinky-moc si je přeje a je to pro něj poslední známka dospělosti,kterou se liší od svých bratrů/kromě mobilu,ale po tom kupodivu netouží/.

Čekanka — 2. 10. 2007 18:28

Slívo hodinky má už rok, neobejde se bez nich, musí si hlídat čas kdy jít na kroužek a domů na večeři z venku....

Keny dík, tu nabídku mikroskopů okouknu, dobrej tip :supr:

Čekanka — 4. 10. 2007 22:23

Objevila jsem něco co se jmenuje magnetická stavebnice http://www.dino.cz/inshop/stavebnice/ma … e-96-dilu-[id-95964].html
zdá se mi to docela dobrý, máte s tím někdo zkušenost????

dusička — 5. 10. 2007 10:24

Čekanko - neporadím, ale vypadá dobře.
Mně se líbí ten merkur (mladší pořád něco montuje) ale zdá ze mi trošku víc drahý. :dumbom:

Ela.. — 8. 10. 2007 21:27

Synovi jsem v 7mi letech na vánoce koupila stavebnici vario. Je i v nabídce internetového obchodu, který uvedla Čekanka: 
http://www.dino.cz/inshop/stavebnice/vario-xl-[id-2121].html
Je to suprová a kreativní stavebnice v dokonalém provedení, čisté opracované dřevo, kulatiny mají zářezy, které do sebe zapadají a staví se z toho domky, hrady, stavení .. prostě dle libosti a fantazie. Určitě se vyplatí to balení XL, z něj lze sestavit vícero druhů domků, ne jen jeden konkrétní.

adra — 9. 10. 2007 10:03

tak  děkuju holky za tip...malý dostane letost hodinky...to mě vubec nenapadlo...je ted prvnák....takže moc děkuju...hi hi...původně jsem si to chtěla přečíst a třeba poradit...ale odzbrojili jste mě  :pussa: dík..!!!

Čekanka — 17. 10. 2007 22:52

Tak dneska přišel mladej s tím, že ježíškovi napíše o boty na kolečkách :o no mazec, to bych tak tipla u puberťáka :rolleyes: