Deidre — 23. 9. 2007 23:08

Ahoj všem,
před nedávnem jsme dostali od rodičů raclette  gril, dost jsme si ho oblíbili, ale zatím na něm děláme pouze sýr s brambory. Z vyzkoušených sýrů nám nejvíc chutná blaťácké zlato, s ořechy, s pepřem....
Máte nějaké další nápady????

vEruska — 24. 9. 2007 13:25

u nás raclette funguje tak, že nashromáždíme co největší počet různých surovin na stůl a pak si jen každý na lopatičku naskládá co je libo a šup s tím pod gril.

zkuste: klobásku nebo salám chorizo nakrájený na tenké plátky a nebo jiný druh tvrdého salámu (nejlépe paprikový nebo nějaký výraznější), všemožné druhy tvrdých a plísňových sýrů co peněženka dovolí (niva nebo four d´ambert, gouda, ementál, mozzarella,..), rozkvedlaná vajíčka, konzervovaný plátkový ananas,..
a na dochucení: hořčice (dijon i normál), kečup (fantastický je v bio kvalitě), bylinky, zeleninka

prostě fantazii se meze nekladou :)

lepista — 25. 9. 2007 7:29

Jak tento typ grilu vypadá a funguje?

vEruska — 25. 9. 2007 9:19

http://en.wikipedia.org/wiki/Raclette

tina — 25. 9. 2007 12:26

včera jsem si ho objednala, tak jsem zvědavá - na steaky a grilovanou zeleninku se fakt moc těším :)

Deidre — 25. 9. 2007 12:35

Díky Verusko! Ty brďo, konzervovaný ananas určitě vyzkouším...my dochucujeme smetanou. Nějaký sýry jsem zkoušela a právě nám nejvíc zachutnalo blaťácké zlato, možná ještě testnu tu nivu. Každopádně vidím, jak jsem se doteď držela zbytečně při zemi...:)))

Deidre — 25. 9. 2007 12:38

A jaký typ? My máme ten kulatý se šesti...Tam bych asi steaky nedávala, to nechám na grilování na zahradě..přece jenom ten omastek prská a tak. Ale zkoušela jsem grilovat cuketu, lilek a houby a super!

vEruska — 26. 9. 2007 8:27

my máme takový oválný na 8 lopatiček.
maso jsme taky zkoušeli a nemám s tím dobré zkušenosti - právě že ten tuk občas vyprskne a máte to všude kolem na stole a navíc se nám masíčko tak trošku připeklo :/

na grilování masa je fakt lepší klasický venkovní gril a nebo trouba s grilem. a náš francouzský kamarád na raclette gril nahoru postaví hrnec s vařenýma bramborama co mají sloužit jako příloha k lopatičkovým variacím a takhle nechá ty brambory pořád přihřívat. ale pozor, kontrolovat! taky se to rádo připaluje :P

Lenicka1313 — 26. 5. 2011 21:31

Zdravíčko, zkuste se podívat třeba na http://www.zahradni-grily.com/. Sama jsem zde před minulými prázdninami gril vybrala a velice příjemně mě obchod překvapil. Nejen solidním výběrem, ale hlavně pěknými cenami. Ty jsou pro mě přece jen asi tím nejdůležitějším, na co během nakupování koukám. Z tohoto hlediska tedy mohu jednoznačně doporučit.