Damila — 22. 9. 2007 10:56

Nenašla jsem tady takové téma, proto zakládám nové vlákno. Pokud jsem ho přehlídla, omlouvám se.

Náš madší, osmiletý synek má enurézu (souvisí s jeho LMD a hyperaktivitou), je to tedy problém psychický, nikoliv fyziologický. V posledním roce už je to mnohem lepší, díky spolupráci psychologa a homeopata. Počurá se asi tak jednou za dva měsíce nebo méně(ještě v 5,5 letech to bylo každou noc).

Teď mají jet se školou do školy v přírodě (jejich třída jezdí každý rok) a mají ve 3. třídě novou paní učitelku, která je tak trochu socialistická, a docela se jí to bojím říct, aby ho před dětmi veřejně nezesměšnila.
Je to rázná přísná paní, ale zlá není. Chce, aby jely všechny děti, chce stmelit kolektiv.
Netuším, jak synek zareaguje v cizím prostředí-psycholožka mě ujišťovala, že tyhle děti si to podvědomě hlídají, a raději se moc nevyspí a chodí na záchod, než by měly ráno "ostudu" s mokrým prostěradlem.

Kluk vůbec do ŠvP nechtěl jet (dosud mu to u původní p. uč. procházelo bez udání důvodů), ale je to  velmi společenský klučík a já myslím, že by mu to prospělo (ikdyž samozřejmě srdce mámy naříká, jak nebude mít týden svého chlapečka :)  ), a nechci ho izolovat od ostatních spolužáků kvůli strachu z "nehody".
Už jsem to zaplatila, jedou 1. října. A nevím, jestli to učitelce vůbec říkat.
Co myslíte?
Máte s tím někdo zkušenosti?

Helča2 — 22. 9. 2007 13:17

A nešlo by,že by byl syn sám na pokoji?Kdyby se mu stala ,,nehoda,, nemuseli by to jiné děti vůbec vědět?No, asi to možné nebude.Ale s učitelkou o tom normálně promluv,sned je rozumná.