Ladie — 5. 9. 2007 18:36

Jak doma děláte zelí? Jaké máte nejradši? Nějaké recepty se zelím?
Jo a nenajde se nějaká dobrá duše, která umí zelný salát jako z čínské restaurace (bílé zelí, mrkev, jen ho ne a ne pořádně dochutit :( ) ?

ivca — 6. 9. 2007 15:10

zelí kysané, trocha mouky, vajíčko, koření  dle chuti - placičky - smažit

aprill — 6. 9. 2007 15:37

Ladie napsal(a):

Jak doma děláte zelí? Jaké máte nejradši? Nějaké recepty se zelím?
Jo a nenajde se nějaká dobrá duše, která umí zelný salát jako z čínské restaurace (bílé zelí, mrkev, jen ho ne a ne pořádně dochutit :( ) ?

voda, ocet, cukr, sůl - zkoušet a zkoušet a zkoušet až se trefíš do své chuti :) . a raději pikantnější :supr: . když je zelí mladé, nemusíš dávat vodu, postačí vlastní šťáva ze zelí.

Ladie — 6. 9. 2007 15:45

Tak to dělám už dlouho... Salátek je moc dobrý, ale pořád to není TEN NEJLEPŠÍ :)

aprill — 6. 9. 2007 15:54

Ladie napsal(a):

Tak to dělám už dlouho... Salátek je moc dobrý, ale pořád to není TEN NEJLEPŠÍ :)

A co ti tam chybí?

Ladie — 6. 9. 2007 16:19

To právě nevím :/  Nějak to není ono...

kety — 6. 9. 2007 16:39

Mně se osvědčilo nakrouhat zelí, pořádně prosolit a nechat uležet nejlépe do druhého dne.(zelí pustí vodu) Potom už  jen připravit zálivku z cukru, octa a vody dle potřeby), sůl již ne! A potom k tomu přidat nastrouhanou mrkev. A znovu nechat proležet.

ita — 6. 9. 2007 21:49

Salát z hlávkového zelí:
nakrájet na nudličky, cibuli na kostičky, zalít vařící vodou, přidat sůl, cukr, ocet a pepř, promíchta a nechat pod pokličkou vychladnout.Na talíři pokropit olejem.
Zelný salát po čínsku:
zelí nakrájet na čtverečky, spařit vařící vodou, scedit.Na oleji osmahnout rozdrcené feferonky, pepř a olej a přecedit na zelí, přidat nakrájenou kapii. Osolit, osladit, okyselit, promíchat a chvíli nechat odležet.