Fatima — 2. 9. 2007 13:26

Ahoj holky,

už docela dlouho bojuji s hormonálními problémy. Když jsem cca po třch vysadila antikoncepci, nemenstruovala jsem. Po třech měsících jsem to šla řešit s gynekoložkou, která mi prostě jen píchla vyvolávací injekci. Když to udělala podruhé a omítla mně podrobněji vyštřit, změnila jsem gynekologa, který mi sdělil, že mám zvýšenou hladinu testosteronu. Nejen, že jsem nemenstruovala, ale všimla jsem si, že mám chlupatější ruce a břicho a udělal se mi "knírek". Navrhoval mi nějakou léčbu, ale vzhledem k tomu, že ta léčba zhoršuje nadváhu a křečové žíly, odmítla jsem a začala opět brát antikoncepci, se kterou vše funguje jak má, opět jsem menstruovala, chloupky zmizely.
Jenže už se nechci cpát žádným "svinstvem", takže po roce jsem opět antikoncepci vysadila a obtíže se vrátily. Jenže mně se hrozně nechce do sebe cpát léky.. máte s tím někdo zkušenost? Jak jste to řešily?

Bety — 2. 9. 2007 15:17

Fatimo, neumím si představit, jak jinak by jsi chtěla řešit problémy s hormony, než zase hormony. Buďto se smíříš s chlupama na těle a s knírkem, nebo budeš brát hormony - je na tobě, co si vybereš.
Je zajímavé, že jsem ještě nezažila, že by nemocní cukrovkou nadávali na inzulín, a je to taky hormon, a někteří ho berou od malička... na štítnou žlázu taky berou hormon bez reptání, jen hormon na ženské problémy je zatracován...

Fatima — 4. 9. 2007 14:05

Bety, tady jde o to, že ta hormonální léčba zhoršuje křečové žíly a nadváhu a na obé já trpím. Proto je to z mého pohledu "fuj".

Damila — 4. 9. 2007 14:28

Bety napsal(a):

Fatimo, neumím si představit, jak jinak by jsi chtěla řešit problémy s hormony, než zase hormony. Buďto se smíříš s chlupama na těle a s knírkem, nebo budeš brát hormony - je na tobě, co si vybereš.
Je zajímavé, že jsem ještě nezažila, že by nemocní cukrovkou nadávali na inzulín, a je to taky hormon, a někteří ho berou od malička... na štítnou žlázu taky berou hormon bez reptání, jen hormon na ženské problémy je zatracován...

Protože na ženské "problémy" se hormony zneužívají (HA, HST) a po vysazení se všichni diví, že jim chybí.:o
To máš jako s drogou. Nejdřív s její "pomocí" něco řešíš, a pak, když zjistíš, že Ti to přerostlo přes hlavu, už to bez ní nejde...:(
Existují i přírodní prostředky, ale o těch ČLK nechce slyšet. Je to příliš účinné a málo to vynáší.

Kamilie — 4. 9. 2007 15:37

No, hádám, že když byl hormon dodáván a jedné části je hodně, je třeba vyčkat??? až se testosteron vyplaví...anebo přidat víc "ženské" části.... Já byla vždy chlupatý typ, i bez hormonů...ale totálně ženská postava.
Pravda, že když jsem měla nevíc proč, sama od sebe zvýšený prolaktin a stav, že nemohu otěhotnet tak jsem nato taky měla dostat antikoncepci, což jsem nechápala. Naco antibaby, když tělo samo nechce?
Ale hormony jsou vážně potvory a jak s náma umí mávat!!!

Fatima — 4. 9. 2007 15:43

U mně ta antikoncepce nebyla léčba, ale spíše zajistila, že jsem "jakože" fungovala normálně, menstruovala, upravila mi hladinu testosteronu, ale to jsem nechtěla otěhotnět. Teď sice nechci, ale ráda bych začala fungovat normálně, aby až budu chtít, to nebyl problém. Na to mi antikoncepce nepomůže

kristla — 4. 9. 2007 17:52

Ahoj Fatimko,

antikoncepce funguje v podstatě tak, že mimo jiné uspává vaječníky, které pak neprodukují skoro žádné vlastní hormony, zjednodušeně řečeno. Protože je dodává ta antikoncepce.
Někomu pak trochu trvá, než se funkce vaječníků obnoví. Stává se to myslím docela často.

To co říká Bety, je trochu mimo souvislost, diabetik neprodukuje žádný vlastní inzulín, tak je potřeba mu ho dodávat aby přežil. Antikoncepce jsou hormony do těla navíc, navíc to není léčba, neřeší to vůbec příčinu.

Možná by bylo dobré zkusit nějaké přírodní způsoby léčby, upravit životosprávu, zkusit navodit v těle rovnováhu. Vyvolávačka je zase jen jednorázové řešení, které do všeho vnese další zmatek.

Držím palce!

Iveta X — 4. 9. 2007 20:26

Fatimo, na upravení velkého množství mužského hormonu v těle by měl zabírat chmel-šišky a červený jetel. Obojí mají v lékárnách, ale poctivě jsem bylinky popíjela asi dva měsíce a žádný účinek jsem nepozorovala. Léčba hormonama prý může zničit játra, doktor souhlasil, že mě hormon předepíše, ale chtěl podepsat papír, že jsem byla s rizikem seznámená, takže jsem dostala strach a vykašlala se na to. Ještě že existuje pinzeta a vosk...