Babucha — 26. 8. 2007 13:30

Dnes jsem v obchodě narazila na mořské řasy, které jsem nedávno jedla v restauraci a které byly opravdu výborné. Bohužel z obalu v obchodě jsem se nedočetla, jak je připravit, máte s tím někdo zkušenost? Děkuji všem předem za rady.

vEruska — 28. 8. 2007 9:06

pár receptů z mořských řas najdeš na stránkách http://www.lifefood.eu/recepty/recepty- … asami.html

já řasy občas přidám do těstovinového salátu - to u nás obvykle znamená míchanice těstovin, zeleniny co dům dal, mořských řas a případně nějakého výrazného tvrdého sýra a nebo jogurtu :)

klidně se ale hodí i do teplé omáčky na těstoviny.

Co se jejich přípravy týče, stačí je obvykle na chvíli namočit do vody, aby se nasákly. Některé druhy ale ani není třeba namáčet, jen je prostě hodíš do jídla a ony si vlhkost už nasají viz. http://www.lifefood.eu/katalog/morske-rasy-bio.html