Petuna — 16. 8. 2007 7:33

Prosím poraďte pokazil se mi hrnec zavařovací a jinak jsem to ještě nedělala. Taktéž jsem ještě nezavařovala maso atd. na cesty, dovolenou atd. Prosím poradíte mi co a jak zavařit? Dcera jede na dovolenou, jídlo si berou sebou a taktéž manžel se chystá na cesty...takže potřebuji rady, co zavařit, jak atd. Díky díky moc

Stelička — 16. 8. 2007 22:44

Při přípravě jídel se nemá používat cibule, jinak upravit dle vlastní chuti. Dělávám základ na rizoto - drůb. maso + kukuřice + hrášek + strouhaná mrkev
základ na čínu - maso + sojovka + koření + paprika
obrané pečené kuřecí maso ve větších kousích i s kůží
masové mleté kuličky do rajské omáčky (tu dělám z pytlíku)

Zavařuji dvakrát po půlhodině s odstupem jednoho dne.

Vezla jsem i naložené maso na čínu zmražené.

ita — 16. 8. 2007 23:03

Zavařovat se dá i ve větším hrnci nebo v troubě. Maso, jak píše Petuna zavařovat dvakrát ob den, aby se nekazilo.

Petuna — 17. 8. 2007 9:21

A jak v troubě to mám zavařit? Normální sklínky šroubovací nebo obyčejné víčko?

ita — 21. 8. 2007 13:31

Zavařování v troubě: zavařovačky naplníme a uzavřeme jako obvykle, poskládáme je do hlubšího plechu s vlažnou vodou a vložíme do trouby. Nejprve zapneme na střední stupeň, pak 10 min na nejvyšší teplotu, pak znovu na nižší. Ovoce, které se rozvařuje, vypneme hned po nejvyšší teplotě. Pro přesnější práci lze použít teploměr. Taky se dá zavařovat v papiňáku (po 3 sklenicích, na dno pod sklenice dát složené utěrky) a v normální pračce, co má ohřev vody.