beruska — 14. 8. 2007 9:32

poraďte prosím. děkuji

Ota — 14. 8. 2007 9:36

Berusko, bramborový knedlík v prášku, udělat těsto, rozválet a balit švestky, lepší vypeckované. Jednoduché, jedlé.
P.S. Na upozornění Ivcy, jedině s mákem a cukrem:)

kukusa — 14. 8. 2007 9:47

a znate nekdo nejaky jednoduchy recept na tvarohove testo??? ja jednou zkousela z tvarohu a polohr.mouky a vysly mi spis broky nez knedliky :usch:

ivca — 14. 8. 2007 9:47

Oto, ještě bych to trošku vylepšila
bramborové těsto pochopitelně z brambor, obalit jím - tence - ty švestky (bez pecek, jo mimochodem nepamatuješ náhodou na takový ty  blázince z umělecké hmoty, které se připevňovaly v našem dětství na talíře a do toho se plivaly pecky?? typovala bych na soudruhy z NDR)
a ty hotové knedlíky se posypou mákem s cukrem a omastí sádlem se škvarky.
Já to teda nemůžu jíst - bo je to o žlučník - ale nostalgicky vzpomínám na babičku, která je teda dělala výborné ...

Ota — 14. 8. 2007 9:56

Ivco, tohle mě nějak uniklo, ale pamatuju ty hnusný tácy místo talířů s přihrádkama, hrozně smrděly po umělé hmotě a hadru z nádobí :-(

ivca — 14. 8. 2007 10:06

to bylo v nějakých automatech, ne? a taky jsem to viděla u Němců - těch hodných, samozřejmě ...

Ota — 14. 8. 2007 10:22

Měly jsme je v závodce ve škole i v učení..

ivca — 14. 8. 2007 11:27

blé

kety — 14. 8. 2007 12:37

1 kostka tvarohu, 25 dkg vařených nastrouhaných brambor(den předem uvařených), 25 dkg polohrubé mouky a 1 vejce
Zpracovat těsto, obalit vypeckované švestky (já si je nakrájím na drobné kousky) a dát vařit do vřelé vody asi 10-15 minut.
S tím tvarohem je těsto jemnější a určitě lepší než z pytlíku, ale zase náročnější. Dobrou chuť !

Bety — 14. 8. 2007 12:40

kukusa napsal(a):

a znate nekdo nejaky jednoduchy recept na tvarohove testo??? ja jednou zkousela z tvarohu a polohr.mouky a vysly mi spis broky nez knedliky :usch:

měla jsi moc tuhý těsto a namísto mouky použij dětskou krupičku budou nadýchanější. Poměry neznám dělám to celý život od oka.
Dávám jenom tvraoh (vejce - nemusí být) a dětskou krupičku.

kukusa — 14. 8. 2007 12:46

fuuuuuuuuj, smrad z hadru na nadobi znam - ve skole takhle smrdely hlinikovy tacy - casem se cely pokroutily - talire se na nich klinklaly a polivka tak cakala naprosto vsude!
pamatuju si na naprosto "fantasticky" skolni caj - takova ta vobarvena slazena vodicka z cisteren, do kterych se to lilo z kyblu :usch:
a nejlepsim "hitem" byly skubanky - odhlasely si je snad vsichni, rikaly jsme jim lepidlo na boty, kucharky mely co delat, aby je odlepily z naberacky a nalepily na talir. Verim, ze kdyby se nechaly den stat, tak ztvrdly natolik, ze by se mohly pouzivat misto munice - a pritom domaci skubanky muzu

ivca — 14. 8. 2007 13:02

špenát a la školní jídelna taky neměl chybu

kukusa — 14. 8. 2007 13:15

nebo takova hrachova kase s parkem

ivca — 14. 8. 2007 14:00

no tu nejím do dneška

vEruska — 14. 8. 2007 17:43

já mám osvědčené tvarohové knedlíky:

250 g tvarohu, 240 g polohrubé mouky, 3 lžíce oleje, sůl, 1 vejce

a nebo jsou dobré tvarohové knedlíčky, které polijete ovocnou omáčkou viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … Itemid=115