sandra — 14. 8. 2007 9:03

Ahoj,
mám v plánu odjet začátkem října pracovat do Anglie a kromě Londýna přemýšlím ještě o dvou městech - Oxford a Brighton. Chtěla bych se tudíž zeptat, zda jste někdo v těchto městech byli a jak se vám tam líbilo / nelíbilo. Je mi 24,takže bych raději nějaké "živější" město... ;)

Děkuji, S.

Monika76 — 14. 8. 2007 13:39

Sandro, ja bych nevahala a jela do Londyna. Neznam vsechny okolnosti Tvych cest, ale tam mas strasne moznosti, kam vyrazit, kam se podivat apod. Cestovani metrem, nic sloziteho. Brighton neznam, k tomu se nevyjadrim. Oxford je nadherne mesto, urcite stoji za to si tam vyjet na vylet. Ale je podstatne mensi nez Londyn.
Nevim, zda pojedes s nekym nebo ne, ale neni uplne od veci mit kolem sebe cechy a slovaky, kterych je v Londyne nepreberne. Vim, urcite si rikas, ze si hlavne chces procvicit anglictinu, ale ja kamaradstvi s lidmi od nas uvitala. Necekej, ze jakmile tam dorazis, hned se na Tebe vsichni mistni sesypou a budou s Tebou chtit vyrazet do ulic. Oni mistni vi, ze beztak zase za nejakou dobu zmizis z jejich zivota. Popovidaji si s Tebou, dokonce velmi radi, ale maji tam takovych cizincu dost.
Takze ja bych jela fakt do Londyna.

bublinka — 14. 8. 2007 14:29

Sandro, asi ten Londyn, alespon pro zacatek. Tam asi najdes praci nejlepe. Mam znameho, co pracuje v Brightonu, je to primorske mesto a tam je nejvic prace pres leto, pres sezonu. Takze rijen neni na tohle mesto idealni.
V Oxfordu jsem byla jen na vylete, je to male studentske mesto, tezko rict, jak to tam je s praci.
Takze bych to taky videla na ten Londyn.

sandra — 14. 8. 2007 15:43

Ahoj holky,
moc díky za info :) Takže Oxford vylučuji rovnou a zbývá už jen ten Londýn nebo Brighton. Ten Londýn mě láká mnohem víc, ale bojím se, že tam seženu hůře práci, jelikož do Londýna chce každý....Pojedu tam sama a nejspíše přes agenturu. Hledat si tam něco na blind -z toho mám trochu strach. Pracovala některá z vás v Anglii,popř. v Londýně? Je těžký tam najít práci? Budu moc ráda za jakýkoliv další informace :)