Bebe — 26. 7. 2007 11:46

O víkendu si dovezeme přímo od chovatele malou korelku.Napište mi prosím svoje rady a postřehy,jakou podestýlku do klece,kdy ji poprvé vypustit z klece .Už jsem oběhla zverimexy na rady ,samozřejmě ještě se zeptám přímo chovatele co a jak.Tak síím pište. :)

Ferda — 28. 7. 2007 17:09

primi s mladatky zkusenost nemam, snad brzy :) mam parecek a doufam v mimca :hjarta: ....co se podestylky tyce, ve zverimexu by meli nekaje prodavat :) jak je korelka mlada? mozna ji budes muset krmit, pokud je vetsi a krmi se sama, je to super, z klece bych vypustila az za par tydnu 3-4 tydny az si zvykne na vas,na veci kolem, kdyz jsem si poridila me korely, tak prvnich par dni vubec nepily a nejedly, coz me vystrasilo ale udajne je to normalni,tak se nelekni :)
doporucila bych klec dam kamkoli  jen ne do kuchyne ( nebezpecne pokud je korela venku a udajne vypary a tak, pokuz uzivas teflonove veci, je pro ne jedovaty. zkus na korelku mluvit a byt u klece, i kdyz ctes jen knizku, si na tebe zvykne rychleji :) pokud nikdo neni doma, doporucila bych televizi, korely maji rady kdyz se neco kolem deje, kdyz se nudi je to horsi, zacnou si vytrhavat peri a tak ...
drzim pesti a posly nam fotecku :hjarta:

Bebe — 2. 8. 2007 22:53

Ferdo,tak korelku ještě nemáme,protože pán co nám ji prodává říkal ,že ještě papá od maminky,takže musíme ještě počkat.Jestli se mi to podaří tak ji potom vyfotím a zkusím vložit fotku.

leny.wood — 3. 8. 2007 16:17

odchovala jsem ručně tři mláďata korel - všechno jako na potvoru samice, ale mají klučičí jména :lol: jako podestýlku jim dávám noviny, ale pže táta chová hafec papoušků, tak mi podal novou informaci, že noviny ne, kvůli tiskařské barvě. Lepší je prý čistý bílý papír - docela si s tim i vyhrajou, různě to ozobávaj, trhaj apod. Venku bývaly korelky nejdříve téměř pořád, ale poslední dobou ne, pže je venku teplo a je otevřené okno, ale jinak by se měly pouštět každý den (alespoň večer). Nevím, po jak dlouhé době bys jí tak měla pouštět, pže ruční odchov je něco jiného než už samokrmící se mládě, ale já bych jí pouštěla postupně - klidně už od začátku, co si trošku zvykne ;) . Jinak klec mám umístěnou u mě v pokoji - má zajímavé umístění, tže nejsou nikdy samy, pořád tu někdo je (pokud nepočítám školní rok).

Tak dej Bebe vědět, až budeš mít korelku doma :) . Už máš promyšlené jméno? A jakou si přivezeš? Perlovou, klasickou, ...? Povídej, povídej :) ;)

Bebe — 14. 8. 2007 14:02

http://img.fotoalba.centrum.cz/img2/23/24/63/6026324/9951723_6026324_4_gGZOtrlZ7u.jpg
Tak tady je, máme korelku doma týden a je to Pepina nebo Pepuška,Pepíček,nevíme zatím jestli je to sameček nebo samička. :)

leny.wood — 19. 8. 2007 13:27

tak přeju jen samý pěkný zážitky a ať jde krásně ochočit ;) takhle vypadá můj Kuba, rsp. Kubička :lol: - samec by měl mít žlutou hlavu a výrazné červené tváře, tak držím palce, ať je to kluk, ty se naučí krásně mluvit nebo zpívat :jojo: :supr:

Svas — 23. 8. 2007 16:10

Bebe, máme korelího kluka 13 let. Byl taky od chovatele a byl ručně krmený, takže byl už rovnou ochočený a zdatně v tom pokračoval - tak, že si ochočoval nás.
Z klece bych ho pouštěla až tehdy, když bude seznámený s prostředím a nebude se plašit. Taky ho nejdřív musíš naučit na tvoji ruku, aby se jí nebál, nejlépe nějakými dobrotami, protože nějak ho pak budeš muset zase dostat do té klece zpátky. Hodně na něj mluvte, aby si na vás rychle zvyknul. Ten náš je ochočený tak, že to až škodí. U všeho musí být a pomáhat, nejradši se mnou vaří = všechno roztahá po lince a nahází na zem a hlavně mi strká nohy na prkýnku pod nůž, když krájím cibuli, já mu je stejně jednou ukrojím. Je to naše zlatíčko a dobře to ví, papoušci jsou velmi chytří. Přeju ti s ním hodně radosti a hodně trpělivosti, on ti to vrátí.

Bebe — 23. 8. 2007 16:42

Svas:Tak to musíš mít doma veselo s takovým lumpíkem.
My jsme ho už pustili z klece po víc jak týdnu,už se tak moc nebojí i když dám ruku do klece.Z klece si sám (sama) vyletí a zase vletí zpět.takže  :supr: .Bála jsem se že když budem ptáčka chytat do klece ,ať mu neublížím,ale je to šikula ,že si lítá do klece sám,no ví, že tam má papání.
Zkoušela jsem mu dát na radu chovatele jablíčko a mladé výhonky pampelišky,ale vůbec se toho nedotkl(la).Nemám mu to jablko nějak nastrouhat? :D

Svas — 24. 8. 2007 10:10

Bebe, to máš těžký. Já samozřejmě taky vím, co všechno by ten náš darebák měl a neměl jíst, ale realita je někde jinde. A to už od začátku. On prostě žádné ovoce nejí. Ani nastrouhané ani vcelku. Takže to řešíme tím, že kupujeme dražší zrní s vitaminy. Jinak má rád listy z pampelišek, no má rád, asi tak jednou do toho listu klovne, taky list ze salátu, klovne možná dvakrát. Ani strouhanou mrkev, vajíčko atd., prostě všechno, co radí chytré knížky, tak to tedy nechce. Občas, tak 2x do roka, si klovne jablka. Když zastrčíme kousek jablka mezi mříže klece, tak si počká, až je opravdu, ale opravdu hodně hnusný (třeba i několik dní) a pak ho tedy ochutná. Živí se 13 let pouze tím zrním a sepiovou kostí.
Chce to zkoušet a zkoušet. Taky pořád zkoušíme, ale občas mám pocit, že zkouší on nás, kouká a říká si: no jen se ještě chvilku snaž.

leny.wood — 26. 8. 2007 17:29

moje korely pampelišku taky nejí, většinou je to tím, že prostě ti domácí do toho nemají chuť, stejný to je s jablkem nebo piškotem. zato papoušci venku ve voliérách jsou po tom jako diví.

po čem jsou ale i moi ptáčci diví, tak to je míchanice: nastrouhej vařené vajíčko, syrovou mrkev, zasyp strouhankou a promíchej. někdy do toho táta dává i sypaný vitamíny, ale není to žádná nutnost. zkus to a uvidíš, třeba mu/jí to zachutná ;)

Bebe — 5. 9. 2007 18:24

Lidi co to je,? Naše korelka měla včera u zadečku ji visel takový hlen asi 7 cm a na konci to mělo žluté jakoby zrníčko,papá zrní a pije vodu,vše ostatní zatím odmítá.

Svas — 19. 9. 2007 14:57

Bebe, všimla jsem si až dnes, hele, to nevím. Jediné, co mě napadá, že je to holka a byl to nějaký pokus o vajíčko, pokus proto, že je mladá.

Maya.82 — 19. 9. 2007 20:02

No jeje když naše korelica začla klast vajíčka prázdnetak to bylo ted,  když jsme ji ho vzali tak jen nepříjemně vřeštěla a vřeštěla.

Bebe — 19. 9. 2007 21:52

Svas napsal(a):

Bebe, všimla jsem si až dnes, hele, to nevím. Jediné, co mě napadá, že je to holka a byl to nějaký pokus o vajíčko, pokus proto, že je mladá.

No to mě taky napadlo.
Ale musím se pochlubit jak už je ochočená,máme ji od srpna a už se na nás sedá,hraje si z řetízky na krku a leze mi do talíře  :dumbom: Už papá i to jablíčko  :supr: .A zčeho jsem nejvíc překvapená tak už mluví jedno slovo,a to zcela zřetelně je to,, Pepíčku".Slyšely to i návštěvy,takže se mi to určitě nezdálo.No je to šikulka.

Svas — 20. 9. 2007 16:03

Tak to se ti ji povedlo ochočit pěkně a neboj, bude hůř. S přibývajícím věkem mi připadá, že náš pták se nebojí už vůbec ničeho a bezmezně nám věří, včera mě terorizoval u vaření = musím pořád dávat pozor, abych mu nějakou část těla neukrojila a co ho zajímá nejvíc, co to tak hezky bublá pod pokličkou. Už se mi povedlo ho na chvilku zavřít v lednici i ve špajzu, vůbec se nebál, udělala jsem mu tím patrně radost, že může prozkoumávat nové věci a házet je na zem. Taky mluví, zvoní jako mobil a pěkně se umí urazit. Pak s námi nemluví a my odprošujeme, že už budeme fakt hodný a ten rám obrazu (a dveře a všechno, co se mu do toho zobáku dostane) ho necháme štípat, vždyť si koneckonců můžeme koupit novej.