Electra — 23. 7. 2007 13:32

Holky jaké používáte laky na nehty - já když je večer nalakuju, tak už druhý den se lak olupuje. Přitom teď mám například lak - který má vydržet 10dní :-)
Poraďte mi nějaký, který při běžném máčení rukou a domácích pracech vydrží pár dní.

Zoubeček — 23. 7. 2007 14:06

Ahoj Electro. Já si ruce máčím docela často (umývání nádobí v práci a ty domácí práce, jak píšeš). Mám úplně obyčejný lak za 10,-, který mívají v drogerii ve výprodeji a jsem naprosto spokojená. Vydrží sice max. 2 dny, ale pořád je to lepší než třeba Miss Sporty, který mi vydržel sotva 1 den. Ale aby mi lak vydržel 10 dní??? Tak to je asi můj sen :)

Ladie — 23. 7. 2007 14:12

Mám zkušenost, že čím levnější lak (neznačkový nebo Gabriella Salvete), tak tím déle vydrží (teda kromě Miss Sporty). Drahé laky za cca 150,- mi nikdy nevydržely déle než 2-3 dny. Taky je fajn pod lak dát podkladovou vrstvu nebo nějakou nehtovou výživu.

Electra — 23. 7. 2007 14:16

Jo, tak to naprosto souhlasím, že Miss Sporty nestojí za nic. A jinak jsem zatím zkoušela vlastně jen ty dražší, tak že bych vyzkoušela tu Gabriellu Salvate? Asi se po ní ještě dneska podívám.

Leila — 23. 7. 2007 15:07

Mám obyč Miss sporty a taky pořád máčím, máčím a řekla bych, že vydrží docela dost. Stojí kolem 45 korun, což patří mezi levný, ne?

Ladie — 23. 7. 2007 15:13

Tak teď jsem koukla na svou výbavu - odzkoušené, které MI dlouho drží jsou Gabriella Salvete, S-he stylezone (to je značka drogerie DM) a nejnovější z drogerie Rossman - Essence. Všechny stojí tak kolem 50,- korun. Ale je fakt, že když použiju nějakou výraznou barvu - např. černá, vínová, tak mi lak vydrží hezký jen pár dní. Proto preferuji světlé barvy, které když někde "škrábnu", tak to není tak moc vidět...

Macex — 23. 7. 2007 15:19

Na kvalitě a ceně laku moc nezáleží, kdo má hodně "nasákavé" nehty, měl by u tmavších odstínů používat i podkladový lak, jako takovou izolaci, aby po 7-10 dnech nalakování višňovým lakem, nebyly nehty lehce fialové.... :D
Ale nejdůležitější je vychytat si vrchní ochranný, krycí  lak, ten udělá 90% veškeré práce. Fungují i ty levnější, nemusí být nutně Astor za 250,-- apod.... Někdy má v sobě i funkci urychlení schnutí, ale lepší je varianta, prodlužující trvanlivost nalakování, bez dalších přídavných funkcí. A pak není problém mít pořád stejně kvalitně nalakované nehty 5-10 dnů /to už spíš začnou odrůstat/, pokud tedy nepracuje člověk v továrně nebo se nerýpe bez rukavic v hlíně apod....
Ještě jsem zapomněla, také se musí aplikovat ten lak ve dvou slabších vrstvách....., tudíž pokud je podkladový, 2 barevné a jedna ochranná, celkem 4 vrstvy. Z toho vyplývá, že si na to také musíte udělat chvilku času a nečekat, že za 5 minut budu mít nalakovány všechny nehty a týden budu dělat frajerku.... :D
Na nohách mám teď francouzskou - jakousi z Rosmanna - celá sada ca. 70,-- Kč bez tak nějací Poláci a po třech týdnech vypadá jako včera dělaná. Dolů půjde, až bude víc vidět odrůstající část. Jednou jsem nepoužila krycí bezbarvý ochranný lak a za týden byla okopaná jako hrom. Takže pozor!!!!

Ladie — 23. 7. 2007 15:26

No u mě to vrstvení moc nefunguje (a jsem na to líná ;) ). Podklad, barva, krycí... Prostě používám jen barvu a jednou za čas podklad.

Bublina — 23. 7. 2007 17:52

Já kupuju  v lékárně okolo 55.- ale jsou jen světlý jako podkladovej,krycí atd,ale používám bezbarvej a krásně se po tom leskou nehty a vydrží dlouho.Viděla sem je prodávat i v nákej obyč drogériích.

Hellga — 23. 7. 2007 23:52

Čím víc vrstev, tím dřív dojde úprava "k úhoně"... :jojo: Podkladový lak je fajn, při tmavých odstínech, kdy nedojde k probarvení nehtů... a svrchní konečné přetření je fajn, protože to moc dobře vypadá, i když použiješ né zrovínka kvalitní lak... (Je to dobrý fígl, když si laky mícháš "po domácku" a ztratí lesk... ;) ) Trvanlivý laky jsou většinou ty, které jsou "perleťové", potažmo s třpytkamy... toho, když dáš dvě-tři vrstvy a na to "obtisk" a přetřeš bezbarvým lakem, tak ti vydrží až do "odrostu"... :jojo: Pokud nejsi "kaskadér" kupuj lak s obsahem kaučuku... Dnes se dělají i rychleschnoucí laky s touhle složkou... Ale to přetření bezbarvým lakem nakonec, udělá hodně. Ono ti to stejně víc, jak týden nevydrží, protože pak máš od lůžka nehtu světlý proužek a vypadá to "divně" a neupraveně... :vissla:

Electra — 24. 7. 2007 11:30

Jé, jak to tu čtu, tak já to lakování pěkně flákám. Nějaký podklad a "nadklad" o tom jen vím, že existuje, ale nikdy jsem to nepoužila. Lakuju jen lakem, vždy 2 vrstvy a už i tak mám pocit, kolik času mi to zabralo :-) . Ale když to tu tak čtu, tak ten vrchní určitě zkusím, když jsou pak nehty lesklé.
Včera jsem byla v drogerii, ale s manželem - a tak jsem na laky moc nekoukala - nechtěla jsem ho dráždit, ale už se těším, až tam vyrazím bez něj a koupím lak Gabriela, a nějaké to vrchní blejskátko :-)

D.elli — 24. 7. 2007 11:46

Já používám na spodní vrstvu tzv. BONDER od ORLY,stojí cca kolem 150,-,je na gumové bázi a musím říct,že od té doby neznám co je olupování laku..jako vrchní lak používán vytvrzovač laků od Four Seasons a ten je taky perfektní,lak je za chvíli suchý a to i více vrstev.Na nohách mi lak vydrží dokud mi nehet neodroste bez úprav,na rukách si lakuji nehty jednou za týden,ale většinou kvůli změně,ráda si totiž nehty zdobím a různě "titlám" a dlouho jsem hledala tu správnou kombinaci laků,podlaků a nadlaků,než jsem našla svou vyhovující.... :lol: Tak snad taky najdete tu svou...

křepelka — 24. 7. 2007 18:21

Včera jsem byla u vietnamských spoluobčanů v krámu a koupila si tričko. Dostala jsem jako dárek lak na nehty. Myslela jsem že je to pěkný šmejd, ale přesto si s ním večer nalakovala nehty a zírám jak je dobrej i když obyčejnej. Vůbec se mi zatím ani na jednom nehtu neloupe:-))

Hellga — 24. 7. 2007 18:58

...taky je dobrý lakovat nehty po umytí nádobí... Nehet je odmaštěný, suchý a lak líp drží... :D

spunt — 24. 7. 2007 19:01

Helggo, tak jsem to dělala také :D
Tedy nalakované nehty nešly dohromady s mým povoláním, takže bych si to ráda užila teď. Když jenom meju nádobí a peru občas něco růčo a hrabu se v písečku :lol:
Ale zkušeností mám málo.
Holky prosím poradíte mi jak si děláte francouzskou manikůru? To máte tak pevnou ruku že ten bílý oblouček zvládnete? Nebo jsou na to nějaké fígle?

Ladie — 24. 7. 2007 21:58

Na francouzskou manikúru existují přímo takové "lepící obloučky" - dají se koupit v drogerii. Na fanc. já nemám nervy. Dlouho mi to trvá a vydrží jenom chvilku... :/

D.elli — 25. 7. 2007 8:03

Já jsem taky dlouho neměla nervy a teď jsem začala na francouzskou používat na bílé proužky zdobicí lak-dlouhý,úzký štěteček,pokud náhodou přetáhnu,není to tak viditelné a dá se to opravit.Hlavně to chce pevnou ruku a rychlé tahy,udělat tenký oblouček,zbytek se dolakuje,hlavně,že mám tu základní linku...

Bety — 25. 7. 2007 8:20

Ty lepící proužky jsou levné, je jich tam spousta cca za dvacku. Hlavní je kvalitní ten bílý lak, aby nedělala takové ty "čáry" když je moc hustý, ale zase aby dobře kryl...

Macex — 25. 7. 2007 9:33

Na rukou bych to levou nezvládla ani náhodou. I když jsou ty šablony, tak nevím, na čí tvar nehtů to je, ale na můj určitě né. Je to zcela jinak vykrojené, než mám výrazné bílé okraje nehtů já a domalovávat tam pak nějaké rožky a půlměsíčky vypadá pěkně debilně. :D Tudíž šablona mi nepomůže. Na noze to zvládnu od oka, ale stejně to na nějakém prstu trošku ujede a je ten proužek třeba výrazně silnější než ostatní, tak jsem si pořídila odlakovač v tužce - např. Avon za pár šušní a tím umáznu přebytek té bílé barvy a pokračuju dál. Výborná věc.

spunt — 25. 7. 2007 12:34

Já jsem si koupila zde doporučovaný lak od Gabriella Salvete v Droxi :) . Cena vcelku dobrá :rolleyes: a malovalo se s tím dobře (kryje a nedělá šmouhy). Uvidíme jak dlouho to vydrží. :P
Jsem samozřejmě nezkušené pako  :dumbom: a tak jsem nejdřív nalakovala spodní vrstvu laku a přes to dělala ty bílé proužky. To už pak nejde opravit. Tak pro příště vím že mám začít tím bílým. Po těch lepících proužkách se kouknu, dvacku za to obětovat můžu ;) doufám že to bude na moje nehtíky.

Já to chtěla retušovat takovou to štětičkou do uší namočenou v odlakovači, jenže když jsem začala tím spodkem tak to nešlo :dumbom: . Fakt jsem u toho nemyslela.:rolleyes:

Přiznám se že se mi povedly 4 nehty opravdu pěkně.Ostatní nic moc. Ale na první pokus to ujde. :/ Snad se zlepším. :vissla:

Macex — 25. 7. 2007 13:14

Jasan, že se s bílou začíná, ale žádný učený z nebe nespadnul...
Ta bílá je taková barva hnusná, hustá, blbě vypadající samostatně, tudíž se musí pak srovnat tím, že ji přetáhneš tenkou vrstvou té přírodní narůžovělé, kterou si vybereš, která ti nejvíc připomíná Tvoje přirozené  nehty. Někdo má víc do meruňkova, někdo do oranžova, někdo do růžova apod... A pak se tam mrskne ještě ta ochranná bezbarvá vysoce lesknoucí vrstva a hotovka.

spunt — 25. 7. 2007 13:19

Tak tu ochrannou vrstvu jsem dala nakonec. Tak alespoň něco jsem udělala dobře :lol: Je to šílené že to v mém věku teprve učím, jenže maminka si nehty nelakovala a nelakuje. Děkuji moc za rady a pomoc.

Electra — 25. 7. 2007 13:54

hihi tak aspoň že tu vrchní vrstvu jsi dala až nahoru :-)
Já se jdu do drogerie kouknout dneska, tak jsem zvědavá jakou barvu od té Gabrielly vyberu. Používám od nich už pudr a ten si nemůžu vynachválit.

Bety — 25. 7. 2007 17:14

Ta odlakovací tužka z Avonu je opravdu super taky používám!

Sandra88 — 21. 9. 2011 22:42

Holky já používám tento lak na nehty. http://www.magicnails.cz/index.php?-lak … +srong-151 mám ho už asi 2 měsíce a je dobrý. Začne se odlupovat a praskat asi za 9 dní. Jinak je super.

Marie73 — 22. 9. 2011 16:08

Já tedy nevím, ale s Miss sporty nemám problém. Buď lakuju, že nejprve dám podkladový lak a pak dvě vrstvy normálního a nebo dvě vrstvy normálního barevného a pak svrchní lak - důležité je, aby každá vrstva dobře zaschla než nalakuju další. Po téhle proceduře vydrží nehty hezké tak 4 dny - ledaže bych myla dvakrát denně nádobí, plus vytírala a já nevím co umývala :-) Ale při běžných činnostech to vydrží.

Káča — 25. 9. 2011 13:18

křepelka napsal(a):

Včera jsem byla u vietnamských spoluobčanů v krámu a koupila si tričko. Dostala jsem jako dárek lak na nehty. Myslela jsem že je to pěkný šmejd, ale přesto si s ním večer nalakovala nehty a zírám jak je dobrej i když obyčejnej. Vůbec se mi zatím ani na jednom nehtu neloupe:-))

:lol: ...a víš, proč se Ti neloupe a vydrží dlouho? Protože Vietnamci  mají laky, které obsahují složky na lakování karosérií aut.
Jsem pedikérka, manikérka, tak vím, o čem mluvím. Bacha na to, jsou silně rakovinotvorné a při delším používání hrozí i plíseň.

Káča — 25. 9. 2011 13:20

Hellga napsal(a):

...taky je dobrý lakovat nehty po umytí nádobí... Nehet je odmaštěný, suchý a lak líp drží... :D

Nene, nehet je dobré jen odmastit...i když není nalakovaný, odmastit odlakovačem a nalakovat.
Nedoporučuje se lakovat po jakémkoliv namáčení rukou, nohou. Nehet tzv.nabobtná a to není dobré.

Káča — 25. 9. 2011 13:31

spunt napsal(a):

Helggo, tak jsem to dělala také :D
Tedy nalakované nehty nešly dohromady s mým povoláním, takže bych si to ráda užila teď. Když jenom meju nádobí a peru občas něco růčo a hrabu se v písečku :lol:
Ale zkušeností mám málo.
Holky prosím poradíte mi jak si děláte francouzskou manikůru? To máte tak pevnou ruku že ten bílý oblouček zvládnete? Nebo jsou na to nějaké fígle?

Francie už se nenosí :)

Revliba — 27. 9. 2011 19:24

Používám Loreal,resist and shine,je celkem drahý,cca kol 300,ale opravdu drží..jinak úklid včetně černého nádobí dělám s rukavicemi...Káčo,poraď nějakou další dobrou zn.laku...ruce mám ráda upravené a nehty mám kvalitní,umělé nepotřebuji,ale ráda bych vyzkoušela jinou značku než Loreal,třeba levnější..

Káča — 27. 9. 2011 20:42

Revliba napsal(a):

Používám Loreal,resist and shine,je celkem drahý,cca kol 300,ale opravdu drží..jinak úklid včetně černého nádobí dělám s rukavicemi...Káčo,poraď nějakou další dobrou zn.laku...ruce mám ráda upravené a nehty mám kvalitní,umělé nepotřebuji,ale ráda bych vyzkoušela jinou značku než Loreal,třeba levnější..

Já velmi ráda pracuji s Golden Rose a Four session

Revliba — 27. 9. 2011 21:14

Káča napsal(a):

Revliba napsal(a):

Používám Loreal,resist and shine,je celkem drahý,cca kol 300,ale opravdu drží..jinak úklid včetně černého nádobí dělám s rukavicemi...Káčo,poraď nějakou další dobrou zn.laku...ruce mám ráda upravené a nehty mám kvalitní,umělé nepotřebuji,ale ráda bych vyzkoušela jinou značku než Loreal,třeba levnější..

Já velmi ráda pracuji s Golden Rose a Four session

Díky..kde se to dá koupit a kolik to stojí?

Káča — 28. 9. 2011 13:23

Já nakupuji tady: http://www.anpro.cz/shop/laky-c62.html,
ale Golden rose by jsi měla koupit i v drogeriích.

sisi21 — 25. 4. 2012 10:10

Já používám vytvrzovač laku cena je kolem 40-50kč.Lak pod ním se hned tak neloupe!

jarka.modra — 21. 3. 2016 15:16

Já jsem spokojená s lakama značkou Opi. :-) objednávám je většinou spolu s kosmetikou z eshopu pevonia. mám jich už snad 20.