sudina — 20. 7. 2007 19:19

nejsem si jistá,ale někde jsem četla že malý může dostat čočku-ale červenou,nemáte někdo zkušenosti???A co mu k ní udělat...HLavně mám strach aby nebyl nějak nafouklej..

Gia — 20. 7. 2007 21:51

JOjo, červenou čočku používám od cca 10. měsíce  a malý ji má docela rád.  Vůbec ho nenadýmá.
Buď se to použít jako na zahuštění do zeleninové polévky ( např mrkev, petržel, celer, brambor) + čočka. Dávám současně se zeleninou, je za chvíli uvařená.
Nebo dělávám polívku i pro nás
Na másle (nebo na oliváči) orestuješ chilli (pro dítě samozřejmě ne) a mletý kmín, až se rozvoní přidáš strouhanou mrkev a propláchnutou čočku. Vaříš do změknutí. Dle potřeby osolit a před podáváním přidat kysanou smetanu nebo jogurt.

sudina — 21. 7. 2007 8:22

gio koukám že s takovouhle stravou mi budeš muset radit ty!!!už jsem to málem vzdala, protože jsem pak hledala na natu a dočetla jsem se  že se smí až od roku...a že teda nenadýmá....tak to já dneska malému uvařím polévku!!!!Až budu něco chtít vědět ohledně stravy, tak ti asi napíšu rovnou SZ:lol::lol::lol:

(jinak v jedné diskuzi jsem se ptala na BIO- a ty jsi psala že vynikající je bio čokoláda-tak jsem si jí včera koupila-mňáááááááám!!!-fakt výborná!!!!!)

Gia — 21. 7. 2007 11:12

Jasně, ráda poradím. My tu máme totiž za rohem obchůdek z bio potravinama a se zdravou výživou. Pečou i výborné pečivo, chleba, koláče - ty zbožńuju, musli apod. A jsou ochotni poradit, takže já zas chodím tam :D
Dělávám ještě malému kuskus, občas pohanku (ale ta se prý v létě moc nemá) a tak :)
Tak to je fajn, že Ti čokoláda chutnala :supr: :supr:

Gia — 21. 7. 2007 11:14

http://www.apetitonline.cz/recept/968/p … cocky.html