» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Nápoje https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=225 » Čaj z ovoce https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=21818 |
mejada — 13. 7. 2007 18:49 |
Jedna zákaznice mně dala recept na zřejmně výbornej čaj.Ale bohužel to bylo v rychlosti,zítra ho chci udělat...ale nejsem si jistá poměry.Napsala jsem si to snad dobře ?? 1,20 kg cukru, 1 l rybízu, 1 l jakéhokoli ovoce jiného ovoce,5 ks hřebíčků,1 lžička skořice,jedna osmina rumu. Vše se dá na hodinu péct a pak plní do sklenic.Samotny čaj - lžice se nabere do hrnku a zaleje horkou vodou. V zimně určo přijde vhod.Ale nevím jestli ta osmina rumu se bere z male lahve nebo litru.Nemáte někdo přesnej recept ??? :usch: |
Bety — 13. 7. 2007 19:20 |
Já mám tento recept: |
mejada — 15. 7. 2007 13:20 |
ety moc děkuji ,čaj jsem udělala podle tebe a hodila ještě šest hřebíčku,už jsme si i čaj udělali a musím říct že je fakt báječný.Ale nejlepší bude určo v zimě |
Zaba4 — 29. 8. 2007 17:11 |
Ahoj ja jsem udelala caj dneska a mam fakt radost:) Konecne jsem se k nemu dokopala, udelala jsem ze 2 kg, ale prislo me to malo tak jsem dela jeste jednou 2 kg:) Dam si ho vecer a pak ho budu setrit na zimu, snad ho uhlidam:) |
Bety — 29. 8. 2007 17:25 |
Já už nemám rybíz a dělala jsem jenom z 1 dávky. Tak přemýšlím, jestli je tam ten rybíz bezpodmínečně nutnej? Nebo by to bez něj málo želírovalo? Mám už jenom jablka a švestky... |
mejada — 29. 8. 2007 19:55 |
no nevím jestli je ten rybíz tak nutny.Každopádně budu ráda Bety když napíšeš jak to dopadlo bez toho rybízu. |
Zaba4 — 29. 8. 2007 19:57 |
Ja mela rybizu necelych 500g a uplne fpho mela jsem tam dost druhu ovoce ale nekde na netu jsem cetla ze treba jen jablka a hrusky a svestky se skorici, takze rybiz neni asi tak dulezite...moznaaaaaaaa ze hodne pousti pak ty stavy |
Bety — 29. 8. 2007 20:14 |
Asi to zkusím, však neriskuju nic než kilo cukru a tu trochu rumu, ovoce je v zahradě... ten rybízový jsem si rozmíchala do kefíru (dělám si ho doma z té kefírové kultury) do studenýho a bylo to dobré. |
Bety — 30. 8. 2007 20:12 |
Tak jsem to dnes vyzkoušela - ze švestek a z letních jablek, nevím jak se jmenují z těchhle: |
Bety — 30. 8. 2007 20:16 |
pekla jsem skoro hodinu (mám starý sporák s el. troubou) až se všechno krásně do měkka upeklo, šťávy bylo dost |
mejada — 30. 8. 2007 21:00 |
:supr: Teda Bety máš muj obdiv.Ještě i ta fotodokumentace. Teda asi taky pujdu do jablek se švestkama.Nebo nektarky . :vissla: |
Bety — 30. 8. 2007 21:24 |
Mejado šlo to děsně rychle, jablka jsou velká tak byla nakrájená hned a kilo švestek vypeckovaných cobydup a pak už se to peklo samo zatímco jsme grilovali je to fakt skoro bezpracné akorát kvůli dceři budu dělat asi s rumem ona říká že jí to víc chutná se samotným rumem. Mně chutná víc tohle sladší. |
Stelička — 7. 9. 2007 16:31 |
Čaj jsem taky vyzkoušela z následujících surovin: |
Bety — 7. 9. 2007 17:37 |
Teda ten musí být parádní! :gloria: Teď když už mám vyzkoušený recept tak příští rok už na to budu myslet a udělám jich taky víc druhů. |
aprill — 2. 8. 2009 11:59 |
Vyzkoušela letos poprvé pečený čaj, je úúúúúúúúúúúúúúúúžasný, jen jsem udělala chybičku, když jsem ho pekla, tak jsem nechala puštěný horký vzduch a on mi vypěnil a utekl do trouby, ale nechám se nějakým neúspěchem odradit, jdu do toho znova. |
zuzi777a — 2. 8. 2009 20:34 |
Dělala jsem ho také |
Olympia — 4. 8. 2009 18:52 |
Ty vase recepty vypadaji lakave. |
zuzi777a — 4. 8. 2009 19:11 |
Olympia- měl by tam být rybíz, kvůli kyselosti, rum ve výsledku prakticky nepoznáš, je tam jen tak okrajově jako lehounký náznak, nemá to s alkoholem moc společné. Je ho jen malinko, někdo říká, že jen kvůli tomu aby to vydrželo a nemuselo se to sterilovat. |
Olympia — 4. 8. 2009 19:19 |
diky za odpoved. Zkusim to. |
aprill — 4. 8. 2009 20:16 |
Potvrdím to, co psala zuzi, ten rum tam je jen pro vůni ;) . |
sudina — 4. 8. 2009 21:13 |
taky už syslím do mrazáku ovoce-borůvky,jahody,maliny,ostružiny a budu brzy péct........chci to dát do malých skleniček -a nazdobit víčka :vissla:-a na návštěvy to budu nosit místo kafe :supr: |
jitřenka — 4. 8. 2009 22:34 |
Sudino , taky si dávám do mrazáku zásoby ,abych pak vytvořila více variant. V loni jsem neměla moc rybízu a tak jsem prostě dělala z 2 kg různého ovoce. Chutnají mi v něm švestky, jablka ostružiny .Byl prostě vynikající. Třeba do poháru nebo na polárkový dort, na palačinky! Mňam. Varianta studená i teplá je super a jako s dárkem jsem vždy překvapila. Je to fakt lepší než kafe. U |
Brookerka — 13. 1. 2012 23:23 |
Kdybyste si přeci jen s domácí výrobou pečených čajů nevěděli rady, může se Vám hodit tenhle web na reklama , kde kdyžtak najdete i inspiraci na příchutě těchto stále více oblíbených čajů ;) |
holcina — 14. 1. 2012 9:33 |
Výroba pečených čajů je velice jednoduchá. Děkujeme za reklamu:-) |
krteček — 28. 1. 2012 15:41 |
http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty |