Sakura — 11. 7. 2007 5:52

Dobry den! Jsem tady na "Kosmetice" dnes poprve, tak vas vsechny zdravim! :) Brzy zacnou vedra a ja bych rada nosila tilka, ale bohuzel si to nemuzu dovolit kvuli memu podpazi. Kazdy den se tam holim, ale mam takovou blbou kuzi - chloupky pod kuzi prosvitaji, takze mam v podpazi tmavy stin i po oholeni. To same na nohou - mam na nich cerne tecky. Mam hrozne svetlou plet, i kdyz blondyna nejsem, mam hnede vlasy a zelenohnede oci. Stejne spatnou plet ma i muj otec a jeho matka. Chlupy na nohou se daji vytrhat, to je pak lepsi, ale v podpazi by vytrhani asi bolelo, ale pro krasu vytrpim snad vsechno, pokud neni jina moznost...Mohla byste mi nektera poradit, jak se nejak ucinne chloupku v podpazi zbavit, abych mohla klidne tilka nosit a drzet se traba v tramvaji drzadla nahore, anbiz bych se musela obavat o stavu meho podpazi? Moc bych byla vdecna! Diky. :)

Aknella — 3. 8. 2007 7:58

No já opravdu nevím, jak to vypadá, ale tak je snad vidět, že to máš oholené, a to, že tam máš tmavší místo je myslím u některých lidí normální a neřekla bych, že by to někomu mělo vadit. Trhat by sis je tam opravdu neměla, takže si myslím že se s tím musíš smířit:-):)

Jessie — 3. 8. 2007 11:02

Nevím jestli by to zrovna pomohlo na tvůj problém, ale možná že ano. Dnes u gynekoložky jsem pročítala Marianne a byl tam článek o jakési diodové epilaci - na rozdíl od laseru je trvalá a bezbolestná cena je s laserem srovnatelná. Nejlépe to prý funguje právě u hodně světlé pokožky s tmavými chloupky - tak diody chloupky nejlépe naleznou a zničí cibulku - chloupek vypadne.

Zkus se po tom mrknout, třeba to bude ono.

nexxi — 9. 8. 2007 21:42

a nestačí na to obyčejné depilační krémy? ty chloupek sežerou někde u kůže.. trošku hloubějc než žiletka

Ajax — 10. 8. 2007 8:50

já bych s odstraňováním chloupků v podpaží byla asi hodně opatrná... někde jsem četla,že je tam nějaké "centrum"... hmm, asi to neumím vysvětlit.-(( no zkrátka, jsem černovláska, vlasy jako žíně, takže ty chlupy taky podle toho vypadají, mám úplně stejný problém... černé tečky... no, ale nějak to neřeším,podpaží normálně holím a pak během dne kuličku... hlavní je, že je oholené a nesmrdí, ne?? A nohy? taky mě to štvalo ty tečky.. připadala jsem si jako kůže od opařené kachny.-((( :-))) ale letos jsem na to asi vyzrála:-) když jsem se trošku opálila přirozeně sluníčkem, tak to teďka "dopilovávám" normálně opalovacím mlékem... a světe div se, ty tečky nejsou skoro vidět, já je sice vidím, ale okolí určitě néééé:-) nějak se to víc sjednotilo ty barvy a nemůžu říct, že bych byla jako od moře, to ne, jen trochu "pigmentace" jsem si tím přidala... takže být tebou, tak podpaží moc neřeším... a nohy bych zkusila trošku opálit - jakkoliv.-) a mimo jiné, holky, chlupy byly, jsou a budou... to že je teďka moderní a jak říkají hygienické je odstraňovat,je sice fajn, ale ta příroda se jen tak okecat nedá.-( tak se tím nebudeme přece zas tak trápit, jsou horší věci na světě, ne? :-)

Sosek — 8. 5. 2009 13:44

Ahoj, já trhám podpaží i ostatní cukrovou pastou, kterou objednávám na maxinzert.cz. Je to super a vydrží 14 dní holé. Už to vůbec nebolí, jak jsou ty chlupy tenké, můžu jen doporučit

Veronika Kremzová — 14. 2. 2010 22:27

Dobrý den,

podělím se s vámi o pár mých zkušeností s depilačními metodami:

žiletka - rychlá metoda s výsůedkem podrážděné pokožky a znovunarůstání chloupků po pár hodinách
dep.krém - varianta, po které jsem "sáhla" jednou v životě a přestože jsem kosmetička a myslela jsem si, že o své kůži vím mnoho, spletla jsem se, poškození, poleptání, zápach..nikdy více i v nejelegantnějším balení (omlouvám se výrpbcům této metody)
cukrová pasta - pro citlivou kůži, šerná, bez alergií. Příjemná metoda. Méně bolestivá než vosk, časově náročnější. Na 3 týdny máte od chlouků vystaráno.
depilační vosky - ano, pouze, pokud je zručná kosmetička a pozná typ pokožky a k tomu zvolí vhodný vosk.
IPL depilace - sama jsem ji nezkoušela, znám ji ze zkušeností svého okolí, je to 50 na 50. Při propočtu výdajů na tuto metodu to vyjde jako depilace voskem ve stejně douhém intervalu.

Vvv.

Sakura — 15. 2. 2010 2:41

Veru, to IPL je depilace laserem? Pry zarucuji az rok bez chloupku  a postupne slabnuti po opakovani procesu...Tak nevim. Docela bych do toho sla, protoze se mi (asi po antikoncepci) ochlupeni dost zesililo, hlavne na nohou a na intimnich mistech, takze bych se uholila k smrti...a do vosku bych nesla, tady v Japonsku jsou takovehle esteticke salony priserne drahe, takze se to na tech par tydnu financne dost nevyplati, to radsi strojkem doma sama.

Veronika Kremzová — 15. 2. 2010 14:33

Pro Sakuru:

Pěkný pondělní den,

je to speciální světlo, na který cloupek reaguje tak, že postupně zeslabuje, ža přestává růst úplně. Většinou je zapotřebí více návštěv (závisí na partii, kterou depilujete). Říká se tomu tuším i fotodepilace.
Budete-li chtít, mohu Vás odkázat na některou z mých kolegyň (nevím, zda působí v Praze, ale mohu Vám zapátrat :-) ).

Nepřemýšlela jste o cukrové pastě?

Zdravím, Veronika

P.S. - Mou vyzvědět, jak je to v Japonsku s depilacemi a celkově i zkrášlujícími procedurami. Děkuji :-)Vvv.

Ohlasy které jsem slyšela byly i velice kladné, někteří však s výsledkem nebyli 100% spokojeni - ne vždy se podaří odstranit vše a navíc dlouhodobě. Toť boužel rizikem spousty epilací.