eremuruss — 23. 6. 2007 21:53

Mam podezreni,ze muj syn a moje dcera kouri marihuanu jak to poznam?

Aneri — 23. 6. 2007 22:49

http://www.stripky.cz/drogy/drogy1.html    zadej si do vyhledávače    drogy a jejich účinky !

LViktorka — 23. 6. 2007 22:49

Děcka mně poučily, že jsou roztažené panenky. Také příliš mnoho ukecanosti, abnormálně dobrá nálada...

Maniše — 24. 6. 2007 9:32

jak říká LViktorka, rozšířené zorničky, zarudlé oči, zpomalené myšlení, větší chuť k jídlu, žízeň, spavost...

Musim — 25. 6. 2007 16:30

Bude po ní smrdět! Nelze popsat, jaká to je vůně, bohužel to poznáš. Byla jsem pracovně v Holandsku, už to taky "cítím". STačí, že kolem mne ve městě někdo projde a vím.

romina — 25. 6. 2007 17:00

ano velice dobře se to pozná po čichu,ale ještě lépe podle malinkých zarudlých oček.

nexxi — 29. 6. 2007 18:16

nebo šílený depky, známá to zkoušela a to jí už bylo kolem 30 a myslela že po tom "naskočí" automaticky dobrá nálada a říkala že jí bylo strašně.. že probrečela půl dne

Maya.82 — 23. 8. 2007 15:12

No když budou chtít tak to nepoznáš to mi věř.

sexynet — 23. 8. 2007 15:17

Segra zacala s marihuanou a skoncila u pervitinu. Nepoznali jsme nic. Az kdyz byla mrtva.

Majla — 24. 8. 2007 17:38

je pravda, že jsou příznaky, které tady popisovali, podle kterých to poznáš.Ale pokud tvoje děti budou chtít a budou si dávat pozor, nic na nich napoznáš.Snad kdyby ti někdo řekl že je viděl, nebo je při tom uvidíš ty sama.No taky jim můžeš třeba najít marihuanu doma,ale to bych nedoporučovala,hledat jim ve věcech. Jediný co můžeš udělat je promluvit si s nimi o tom, ale žádný moralizování a zastrašování.Spíš to chce reálně si s nima poopovídat,ale stejně je to nejspíš neodradí.

Kiara — 24. 8. 2007 18:06

sexynet napsal(a):

Segra zacala s marihuanou a skoncila u pervitinu. Nepoznali jsme nic. Az kdyz byla mrtva.

Sexynet, to je teda dost síla...Sorry, že jsem se do Tebe na jiném vlákně dosti navezla kvůli smrti a umírání.
Promiň. Tohle jsem nevěděla.
Jinak dětičky si dávají dost dobrej pozor, aby nebyly přistiženy. Moje děti mi ještě na základce spadly do pochybné party - napřed syn a potom dcera. Tušila jsem, která bije, ale nemohla jsem jim nic dokázat. Syn sice vyzkoušel, ale včas se na tohle vykašlal, zato dcera v tom pokračovala. Moje hodina pravdy nastala ve chvíli, kdy se dětičky začaly hádat, syn udeřil na dceru, ta se zamkla na WC a obsah kapes do něj hodila. Načež syn nebyl líný obsah dceřiných kapes z WC vydolovat a na lopatce mi donesl předmět doličný - pytlíček s trávou.
V tu chvíli mi skutečně vyschly všechny slzy, kterých jsem vybrečela posledního půlroku skoro lavór, protože to bylo období, kdy to šlo jedno za druhým - domácí násilí ze strany manžela, rozpad manželství a do toho se mi obě dvě děti dostaly na šikmou plochu. Nikomu nepřeju.
Na druhou stranu musím zaklepat - děti se srovnaly a v podobných experimentech už přestaly pokračovat. Syn nebyl zas až tak moc ohrožen, měla jsem strach hlavně o dceru. Dneska má přítele, je v pohodě, ale co jsem si tenkrát s nimi se všemi zažila, to byla dost síla.

sexynet — 24. 8. 2007 19:01

Kiara: nemusis se za nic omlouvat, smrt se tyka nas vsech. Nekoho drive, nekoho pozdeji. Smrt pro mne neni tabu. Jen mam mozna trosku smulu v tom, ze si smrt v nasi rodine od mych 20 do mych 30 vzala 5 lidi. To uz je celkem tezky vydejchat, pohled na svet a na lidi se mi zmenil. Na druhou stranu uz ze smrti nemam strach, ze.. kdyz zvladli umrit jiny, tak ja to preci zvladnu taky :lol:

Kiara — 24. 8. 2007 19:37

Sexynet: zvládnout to musíme všichni, ať chceme či nechceme a nikdo se nás na nic ptát nebude - neptal se nás na to, kdy a komu se narodíme, nebude se nás ptát ani na to, kdy a jakým způsobem, potažmo v kolika letech hodláme opustit tohle slzavé údolí :jojo:
Ale to je trošku off-topic a patří to přeci jenom někam jinam :jojo:

eremuruss — 29. 8. 2007 18:10

sexynet napsal(a):

Segra zacala s marihuanou a skoncila u pervitinu. Nepoznali jsme nic. Az kdyz byla mrtva.

No to si mi teda pekne nahnal strach.Syn se priznal,ze marihuanu kouri a dcera taky.Domluvy nepomahaji.

sexynet — 29. 8. 2007 20:14

eremuruss: ono asi zalezi na prostredi. Moje segra chtela delat modeling, byla moc hezka, a taky modeling delala. Jenze - klasika - aby mohla na molo, musela pichat s tema srace.ma okolo. A aby mohla pichat sra.ce, musel si vzdy "slehnout" aby to vydrzela. Kolotoc se roztacel...
My s mamkou si mysleli, ze mame doma modelku, a ona se z ni pomalu stavala troska :( :( :( :( :(

sisa — 4. 9. 2007 23:18

Hmmm, uklidním vás to co tady napsal sexynet hrozí tehdy pokud děti začínají s marjánou brzy např. na zš, jinak to není až tak nebezpečné pouze při pravidelným, častým skoro denním kouření trávy - dlouhodobým po dobu nejméně půl roku to má vliv na psychiku tzn. že se vám dítě jeví jako vypatlaný mozek.Jinak pokud si někdo chce prověřit užívání jakýchkoliv drog u svých potomků můžete se obrátit na nejbližší psych.léčebnu v místě kam to máte nejblíž a požádat je o test ud+lají to na počkání z moči.Dál se dají koupit testy v lékárně na omamné látky, ale předpokladem je,že to z toho umíte přečíst chce to trochu zkušenosti:jojo:

Kiara — 5. 9. 2007 19:14

sisa: jenomže jak přinutíš puberťáka - nebo kohokoliv podezřelého z fetování -  aby dal dobrovolně moč  k testování :usch: ??? Nemožné. Lhaní, zatloukání, šklebení se do očí.
Moje chvíle pravdy nastala i bez testování tak, jak jsem popsala dřív.

estelle — 5. 9. 2007 19:52

Když to chtějí dělat, tak to dělat budou a tomu nezabráníme ani nějakým testováním. Jinak já bych se na to tak tragicky nedívala. Závislost si na tom nevytvoří, když budou chtít přestat, tak přestanou ze dne na den. Prostě to zkusí, no a až zjistí, že jim to nic nepřináší, nebo že to má taky negativní důsledky na paměť atd., tak skončí. Ale to musí zjistit sami, k tomu je nikdo nepřemluví. Tohle jsou přechodná období experimentování.

Kiara — 5. 9. 2007 20:17

Hm. To máš sice pravdu, ale kvůli podobným experimentům jsem jako matka během jednoho dne zestárla skoro o pět let :usch: Dcera tenkrát chodila ještě na základku, palici měla následkem podobných experimentů dost vypatlanou, ruku v ruce s gandžou šel i předčasný sex v době, kdy byla ještě pod zákonem, zkrátka plno srandy vůkol. Že jsem se nesesypala a neskončila buď oběšená na třešni ve vlastní zahradě, nebo v Bohnicích pod antidepresivy, tomu vděčím nějaké vyšší moci, která nade mnou v tu dobu držela ochrannou ruku.
Ono se to lehce ustává ve chvíli, kdy jsou na problémy dva, ale já prožívala sladké období, kdy se mi sesypalo manželství, přišla jsem navrch o práci a dětičky mi dávaly formou "experimentů" neskutečnej kotel :usch:

estelle — 5. 9. 2007 20:26

To je jasný. Je to problem, stávat by se to nemělo, nicméně nemůžeme marihuanu směšovat s ostatníma drogama. To jsem tim chtěla říct.

Maya.82 — 9. 9. 2007 16:59

No já nevím, ale člověk může kouřit trávu i 5 let a nijak se nezmění. Může zkoušet tvrdé drogy a taky je to nemusí poznamenat.
A jestli si myslíte, že když budete děckám domlouvat a podobně tak, že toho nechaj naopak budou tu trávu kouřit ještě víc. Čím víc do nich budete hučet tím to bude horší a pak už na nich nepoznáte vůbec nic zamaskuji to dokonale. Ježiši já jsem taky kouřila trávu mám to vyzkoušené a co vypatlaná nejsem. Nevím vy jste to zkoušeli, že tvrdíte, že člověk bude vypatlaný??. Jedno vím jistě dnes už bych do toho nešla.

mag — 9. 9. 2007 17:22

já myslím, že podstatně horší je chlast než trochu trávy. Např. kolik lidí se udusí zvratky při předávkování alkoholem.

Maya.82 — 9. 9. 2007 17:24

Mag přesně tak.

sisa — 9. 9. 2007 19:31

Kairo-smekám myslím,že to bylo slušný dno taky nějak podobně sem si užívala...... už sem si vždycky myslela to už bude jenom fajn a byla to šlupka za šlupkou bylo to výživný ne teda s drogou ale trošku jinak :-)

Ivča K. — 9. 9. 2007 20:19

Můj syn si občas zahulí s kamarádama,dělá to už spoustu let,vypatlaný není,spíš naopak.(to nedávám samozřejmě jako zásluhu marihuaně)Tráva v člověku umocní tu náladu,ve které se zrovna nachází.Pokud jsem veselá,budu se smát jako blázen,pokud jsem smutná,probrečím zbytek dne.Já si taky jednou dala na silvestra,syn mi jednu ubalil,abych si vyzkoušela co na tom maj.Bylo mi tak zle,že jsem myslela,že umřu.Nemohla jsem se zvednout ze sedačky a měla jsem pocit,že moje hlava váží 100 kg.
Na synovi to poznám,když přijde domů,má přimhouřený očička a celkově se tváří jak měsíček na hnoji.Cítit to není vůbec,pokud nekouří v uzavřené místnosti.To potom smrdí,jako když chytne napůl usušené seno.Já bych z toho zase takovou vědu nedělala.Tráva není první schůdek k tvrdým drogám.Ty mají svoje vlastní schodiště.Ten první schůdek by mohlo být fetování.Syn dokonce tvrdí,že když si zahulí,jde mu líp učení do hlavy a už tam zůstane.

sisa — 14. 9. 2007 10:29

ano pracuji s mladýma lidma, kteří bud experimentují nebo pravidelně užívají drogu, nebo marihuanu a je to také hodně individuální a u mě možná už i deformovaný pohled na určitý vzorek populace. Netvrdím, že to tak je vždy. Ale pokud je to užívání masívní tj. každodenní, tak rozhodně není bez následků ani u trávy. Asi to taky vyzkouším pokud by to mělo vliv na lepší paměť tak budu hulit taky protože mám "Hosipa". Ale nechutná mi to smrdí mě to :D :co:

Kiara — 14. 9. 2007 19:58

sisa: dcera se mi rapidně měnila před očima, takže toho, že se něco děje by si všiml i hluchej, slepej a blbej :( Byla v posledním ročníku základky a hulila téměř denné. Navíc - protože šla o rok dřív - jí bylo teprve čtrnáct.
Absolutně vypatlaná, absence ve škole, známky příšerný. Nikdy předtím jsem ji nebila, ale jednou ve mě bouchly saze a když si na mě otevřela ústa, skočila jsem po ní a seřezala ji tak strašně, až mě bolely obě ruce.
No nic, nebudu otvírat starou skříň s kostlivci :D
sisa: ty jsi taky dobrej terapeut - abys mohla něco odsuzovat, musíš si to taky vyzkoušet, viď :D ???

Maya.82 — 15. 9. 2007 21:09

Kiara napsal(a):

sisa: ty jsi taky dobrej terapeut - abys mohla něco odsuzovat, musíš si to taky vyzkoušet, viď :D ???

Tak to je dobrej dotaz. No ono aby člověk věděl s čím se setkává a co to dělá by to měl mít nejlíp vyzkoušený.  :lol:

sisa — 19. 9. 2007 22:13

:( vyzkoušet a dělat je rozdíl samozřejmě vyzkoušený to mám jela sem sama na chatu a týden sem experimentovala sama na sobě ale od tý doby už nikdy víc tak jako že se někdo občas zhul´í tak já ne bylo mě tak nesmírně zle že teda dík :rolleyes: :fuck:

Maya.82 — 1. 10. 2007 16:26

Sisa to neřeš já už to taky nemusím taky jsem se s toho akorát pozvracela. :D

salek — 20. 1. 2008 22:57

:kapitulation:   eremurus..  :kapitulation:   doufám že to ,,marijána"  u tvých dětí nebyla..   :kapitulation:

Já to poznala na mé dceři dnes ... :grater:  a ještě ted´se tu s manželem klepeme  :grater: :hjarta:
Dcera tu leží  s námi v obýváku na gauči ,kbelíček pod sebou  a hlídáme ji  :hjarta:
Přišla v 18hod z venku , zelená jak sedma,  po chvíli začala zvracet.. když jsem na ni uhodila,že kouřila trávu.. odkývla mi to..dostala co proto :dumbom: ,ale po chvíli jsem si to uvědomila,že ji v tu chvíli tím nepomohu...:grater:
Od 18hod do 19hod objímala záchod,stále zvracela a nevěřícně koukala..nevydala ze sebe ani hlásku  :grater:  Pak jsem ji s její kámoškou vzala pod paží  a chodili s ní skoro do 22 hod ..no prozvracela celou cestu venku  :kapitulation: Tolik strachu co jsem v tu chvíli o ni měla..strašné  :grater: :hjarta:
Dozvěděla jsem se od koho to ,,svinstvo" měla a šla za tou holkou..chodí s ní do školy..do 9.třídy..
Maminka asi 60letá,takže holku omlouvala :hjarta: ..že ona nic,peníze na to nemají..a takové kecy ,že s holkou půjde na moč,že nic nebere..tak at´!!! Až když jsem řekla,že to vím od dcery..kývla mi na to.. :dumbom:
Z mé dcery vylezlo ,že to ta holka kouří dlouho..a takový malý balíček koupí za 250.-kč..no tak kde bere peníze...ale to at´si vyřeší spolu oni tam !!  :dumbom:
Manžel jde ráno do školy :kapitulation:  Zadržela jsem ho..jinak by na ně tam domů vlítl také a bylo by asi  :dumbom:
Dcera se snad poučila a už to do pusy nedá :usch:  co dovede udělat taková jedna ubalená  :usch: :skurt:  snad v tom nebylo ještě namýcháno něco.když ji tak bylo.. po,, marijáně "si myslím,že se spíše culí a né tak koukat  a nic.. no hrůza !!!  :kapitulation: 
Zítra píší závěrečnou z máti..no to bude ..asi bych ji měla napsat omluvenku  :lol:  jako že ,,dcera kouřila trávu, je ještě mimo,prosím nezkoušet ,nepsat písemku "  :lol:   musela jsem ji připravit učení.. jsem zvědavá co bude vědět ráno.. :lol:
Tak snad už to ráno bude zase naše hodná holčička :hjarta: .. a bude na to dělat pro příště fuj fuj !!! :kapitulation:
Všem rodičům přeji..at´ta svá zlatíčka  :hjarta: i když jsou někdy na zabití  moc opatrují.. a milují  :hjarta:  Renča  :kapitulation:

Maya.82 — 21. 1. 2008 13:46

Salek to je normální, že zvrací a, že kouka do blba nemusí se jen smát. Akorát jste ji měli nechat vyspat a ne ji tahat po venku. Neboj myslím, že ted to uždo pusy nedá. :)

eremuruss — 22. 1. 2008 0:47

Bohuzel syn kouri travu pravidelne,nevim kde na to bere,protoze ode mne tolik penez nedostava.Domluvy nepomahaji je zli a agresivni.Sama si s nim nevim rady.Chodi za skolu cekam,kdy ho opet z ucnaku vyrazi.Jsem z neho zoufala...

salek — 23. 1. 2008 12:47

:kapitulation:  manžel to šel nahlásit škole a byli rádi, vědí, že to tam je,ale nevěděli od koho .. mají tam svou poradkyni přes drogy.. toho času i třídní učitelka té holky co to svinstvo dává okolo sebe!!!
Trošku ta holka rozhazuje rukama okolo sebe..ale snad dceři velké problém z její strany nehrozí :kapitulation:
Naštěstí dceři bylo tak zle :usch: ...že si opravdu myslím,že už to do pusy nedá..bylo to jen z hecu..a machrování mezi sebou se spolužáky  :dumbom:   žádnému rodiči ten strach a bezmocnost pomoci svému dítěti nepřeji - je STRAŠNÁ  :grater: :hjarta:   

eremuruss :hjarta: ..opravdu nevím co na to říci.. mají svou hlavu.. křik a mlácení ani  v tomto případě nepomůže.. asi bych byla zoufalá také.. :grater: :hjarta:   cítím s tebou..přeci jen jsou to naše zlatíčka ,kterým jsme daly mi matky život.. a bohužel.. chce to čas  a doufat,že časem nešahnou po něčem horším.. :hjarta:
ahojky Renča a drž se..... :supr:

Zuzzi — 5. 3. 2008 11:05

ahoi všem,
četla jsem tuhle diskusi a ráda bych se do ní vložila...
to, že někdo vykouřil jointa se poznat dá, ale záleží na tom, jak moc toho vykouřil.. ale tak obecný příznaky zarudlý oči, zvýšená chut k jídlu, spavost..dobrá nálada..  to co se tu stokrát psalo.

Kouření marihuany bych ale neviděla tak tragicky. Myslím, že chemický drogy jsou např. daleko větší zlo. Když se to s trávou nepřehání, tak to příjemně uvolní od stresu a účinky to má jako třeba po 2dc vína. Taky bych chtěla říct, že jestliže Váš syn ted kouří trávu, tak to neznamená, že skončí jako feták a ani to neznamená, že jí bude kouřit navěky.

Je jasný, že náctiletýmu děcku se to "nepřehánění s kouřením trávy" asi špatně vysvětluje, protože kouří jeho kamarádi a vidí všechno jinak než to bude vidět třeba za pět let, ale zákazy, kontrola peněz, prohledávání věcí či kontrola zorniček a podobný věci asi nebudou to pravý, jak jim ukázat dřív to, co pochopí sami od sebe třeba až později. ..
"nezvladatelnost" syna v tomhle případě ale určitě není "jen" vlivem trávy,  ale prostě celkovým vývojem toho děcka.. vyrůstá v okolí vrstevníků, kde je tohle "normální", doma hádky s rodičema, škola ho moc neba, nemá absolutně představu, co od života čeká ani žádný plány a defakto je mu to jedno, co se bude dít třeba za pět let.. a tak žije ze dne na den, paří s kámošema a tak se celkově poflakuje...
myslím, že každej náctiletej člověk má období, kdy prostě blbne a svým způsobem tak hledá sám sebe a to co by od života chtěl. Z pohledu rodičů - myslím, že ty by se tomu neměli snažit bránit, ale snažit se to spíš pochopit a pouze "usměrnit". Taky je důležitá komunikace a důvěra, aby se třeba syn nebál za mamčou přijít, když by něco vyved nebo mu bylo mizerně. Vsadim se, že momentálně si všechno řeší sám a nebo s kamarádama... Když už se něco semele a má nějakej průšvih tak na něj hlavně NEŘVAT.

Myslím si, že když syn začal chodit za školu, tak bych v tom hledala určitě víc než kouření trávy.. třeba ho ta škola prostě nebaví, nebo nechce dojíždět, nebo ho tam někdo prudí, třeba tam chodí holka, kterou by chtěl, ale ona jeho ne - důvodů může být milion a myslim, že je vždycky lepší takový situace řešit mluvením - ale né výslechem!
taky navrhuju podporovat koníčky... jakákoliv taková činnost by mohla odvést pozornost od trávy a chození za školu třeba tim lepším směrem.