Maglonka — 22. 6. 2007 13:33

Mám takový zvláštní dotaz : mám velmi suchou kůži na těle  a proto se zhruba obden mažu modrou indulonou,nechala jsem si náhodně nabrat hladinu cholesterolu a mám ho 7,28 což je hrozně moc.Snažím se dodržovat zdraví životní styl a nejím nic tlustého a ani nic po čem by mi ten ošklivej cholesterol šel nahoru.Přečetla jsem si složení na té induloně a ejhle má v sobě cholesterol,myslím,že to mám z toho,jak se s ní mažu.CO MYSLÍTE?MŮŽE TO TAK BÝT?CO MÁM DĚLAT? :grater: :rolleyes:

Aneri — 22. 6. 2007 14:49

To není dobrý výsledek - a co lékař? Ten by měl pátrat, co způsobuje vysoký cholesterol! Může to být od srdeční vady až po infekce ! Přestat se mazat Indulonou, je mnoho jiných, dobrých i levných krémů a nemastných.....a dovyšetřit !!! Cholesterol je  4.faktor úmrtí !

Kuricka — 22. 6. 2007 15:02

Já si dala změřit cholesterol, nikdy jsem nebyla a mám 3,48. Ale manžel měl také tenkrát hodně vysoký a zahnali jsme to tím, že jsme nahradili sádlo a máslo Florou, tou levnější aopravdu to zabralo :supr:
Ještě tu mám na stole propagační materiály co mi na tom cholesterolu dali.:)

Maglonka — 22. 6. 2007 15:14

Hm,asi budu muset zajít k doktorce,jenže ona je taková divná na všechno prdí.Díky za názory,je fakt,že to musím řešit.Ach jo!

Maniše — 22. 6. 2007 15:21

jak vůbec poznám, že mám vysoký cholesterol aniž bych šla na krev. Jsou nějaké příznaky?

dasad — 22. 6. 2007 15:42

cauky, koukni na www.milujsvesrdce.cz, je tam spousta info o cholesterolu apod. Kdyz manzel prisel se zvysenym cholesterolem, tak jsem na nej pri surfovani natrefila. A je tam taky spousta odkazu na podobne weby.

zdenica — 22. 6. 2007 22:01

Maglonka napsal(a):

Hm,asi budu muset zajít k doktorce,jenže ona je taková divná na všechno prdí.Díky za názory,je fakt,že to musím řešit.Ach jo!

Moje MuDr taky na vše prdí!:D Ale někde jsem tady vyčetla, že by měla pomoct 1 lžička strouhaného křenu denně!Budu to zkoušet!

barunka01 — 22. 6. 2007 23:02

jeste snizuje cholesterol sojovy lecitin, prodava se v tabletach, a taky brambory a cibule, atd., na webu je toho hodne. ja mam taky zvyseny, a to dost, a doktori netusi z ceho :-)

Aneri — 23. 6. 2007 9:19

Máte pravdu - doktoři na pacienty většinou kašlou - proto nastudujte, co může být příčinou  zvýšeného cholesterolu a běžte lékařce poradit, když na vás kašle! Je to vaše zdraví, tak se o něj musíte starat. Lékařka to má jen jako byznys...Cholesterol je nebezpečnýá, nevaruje, když je ho moc, zabíjí ! Takže pátrat po příčinách a až teprve potom léčit !!!

barunka01 — 23. 6. 2007 11:57

me se vyplatilo vydupat si doporuceni do metabolicke ambulance, tam totiz udelaji kompletni odbery a rozbor a jsou schopni neco resit, jako treba stav krkavic a tak, obvodak se na to proste vykasle. to doporuceni vyda bud obvodak nebo odborny lekar jako gynekolog a pod.

Maglonka — 23. 6. 2007 12:57

barunka01 napsal(a):

me se vyplatilo vydupat si doporuceni do metabolicke ambulance, tam totiz udelaji kompletni odbery a rozbor a jsou schopni neco resit, jako treba stav krkavic a tak, obvodak se na to proste vykasle. to doporuceni vyda bud obvodak nebo odborny lekar jako gynekolog a pod.

Tak to je hodně zajímavé,díky!Asi to nejdřív zkusim u obvoďačky a když nepochodim,tak půjdu ke gyndařovi.

Májajája — 23. 6. 2007 16:25

mně i šestiletému synovi na cholesterol pomohlo pravit jídelníček a hlavně kupovat drahou Floru-pro activ, výsledky už po třech měsících a fakt nejmíň o bod u obou

křepelka — 26. 6. 2007 19:58

Je špatné když se  taková věc jako vysoký cholesterol ze stany lékaře zanedbává! Cholesterol může později způsobit infarkt, ucpávání cév. Můžeš žít zdravě ale vysoký cholesterol může způsobit i dědičnost. Co rodiče, sourozenci? Pokud ti našli vyšší hodnotu tak bys měla pravidelně tutu hodnotu sledovat a 1x za půl roku chodit na vyšetření krve. důležité je stravování-omezit tučná jídla, co nejméně jíst sladké, hodně zeleniny a vlákniny, snížit váhu se taky doporučuje. Dobrý je pravidelný pohyb. Můžeš si koupit v lékárně pupalku, také snižuje cholesterol. Avšak pokud je cholesterol podmíněn dědičně a hodnoty budou nadále zvýšené tak potom se berou léky na snížení cholesterolu. Sice brát léky není nic příjemného ale někdy jsou nezbytné. A pokud se lékařka staví k tomuto problému laxně tak snad by bylo dobré vyměnit lékaře.

vkrechlerova — 26. 8. 2008 12:15

Ahoj,
přidávám se k lidem, kteří mají vysoký cholesterol. Je mi 22 let a sportuji, nejsem obézní a hlídám si svůj jídelníček. Před 6 měsíci mi zjistily vysoký cholesterol(hodnota 7). Dostala jsem dietu,kterou jsem dodržovala. Mám 2 pejsky a chodím s nima a dlouhou procházku. Před pár dny jsem šla na kontrolu a hodnota cholesterolu byla přes 8. Ihned mi nasadila doktorka prášky. no hrůza a to jsem si kupovala máslo Flóra, která mě stála 70 kč a nic. Nevím si rady, nechci brát prášky celý život a chci založit rodinu. Jsem totiž vdaná. U nás v rodině nikdo nemá vysoký cholesterol.

Zuzankaa76 — 27. 6. 2010 14:07

Snizeni cholesterolu je dlouhodoba zalezitost, je to hodne o zivotnim stylu, zdrave strave a pohybu... Myslim ze dost pomahaji takove ty omega-3 mstne kyseliny co jsou v morskych rybach, ale daji se doplnit i v potravinovych doplncich. Tatik s cholesterolem bojuje uz dlouho, ted uziva MaxiCor a dost se zlepsil. Pripravku je na trhu cela rada, zkus se zeptat v lekarne.

Toufarka — 19. 9. 2014 18:26

Dobry den, nekso radi upravit zivotospravu, nekdo leky a nekdo neco prirodniho. Ja radim vesćhno dokupy a za prirodni pripravek bych doporucila Senzycol. Snizil se mi cholesterol z 5,32 na 3,5 behem dvou tydnu, to mi prijde jako fofr.