Jdhehajnx — 19. 6. 2007 18:22

Holky můžete mi někdo říct jak to vypadá? Stane se hodně,když to těsto,co se má dát do takovýhle formy,vyleju normálně na plech? Díky moc :hjarta:

ivca — 20. 6. 2007 10:11

myslím, že ta forma nákyp "drží"

ita — 20. 6. 2007 11:49

Taky jde nákypová forma nahradit ohnivzdornou miskou (vymazanou). Nákyp by měl být ve vyšší vrstvě než na plechu.

vEruska — 22. 6. 2007 13:10

ahoj,
na nákyp je třeba formy se středně vysokým okrajem, které je třeba důkladně vymazat máslem.
já používám takovou keramickou oválnou mísu, ale v klidu můžeš použít i pekáček.

jek vysoký nákyp je, záleží kolik těch surovin do něj nacpeme :) každopádně platí, že se u něj střídají vrstvy použitých ingrediencí a nakonec se vše zalívá omáčkou - jakýmsi bešamelem - aby se vše hezky spojilo.