Petuna — 18. 6. 2007 12:57

Prosím nevíte v čem je tento cukr lepší než bílý?

vEruska — 18. 6. 2007 14:30

Přírodní třtinový cukr se vyrábí krystalizací z čerstvé třtinové šťávy s vynecháním všech chemických procesů a aditiv. Díky tomu si zachovává přirozený obsah minerálů, vitamínů a typickou karamelovou chuť.

Bílý cukr, který známe, vzniká přečištěním. Tím je cukr zbaven cenných nutričních látek - vláknina, minerály, vitaminy a enzymy.

Tajemství přírodního třtinového cukru spočívá ve vyšším obsahu zbytkové melasy. Ta obsahuje cenné minerály, které se jinak při výrobě cukru ztrácejí. Podle obsahu melasy rozlišujeme různé druhy přírodního třtinového cukru - od světlého téměř bílého cukru po téměř černý melasový cukr. :)

ita — 25. 6. 2007 11:20

Díky za vysvětlení, taky jsem neznala rozdíl. Kdysi sem vozili třtinový cukr a vím, že nebyl vhodný na zavařování.  Teď jsem ho viděla v Bille, ráda ho vyzkouším.