kukusa — 1. 6. 2007 12:59

Ahojte maminky,

uz treti tyden prikrmuji, abych pravdu rekla, ze zacatku jsem si s tim hlavu nelamala, a kdyz mela mala po vecerech hlad, tak jsem ji proste zacala po lzicce pridavat kasicku. Potom v poledne mrkvicku a vcera uz jsem ji dala i ke svacince par lzicek ovoce.
Precetla jsem si "odborny" postup o tom, jak a cim prikrmovat miminka - zjistila jsem, ze tedy tento postup nijak nekopiruji. Kojim, takze nejake casovani prisunu potravy tady neni zrovna jednoduche. Jedine co ted vychytavam je obed (zelenina) a vecere (kasicka), jinak mi mala papa podle toho, jak ma hlad.
Spis jsem zacala tak, jak mi "muj selsky rozum radil" - jak jste na tom byly vy??? Postupovaly jste podle osvedcenych rad a postupu, nebo podle toho, jak jste citily, ze je to dobre.
Mam totiz strach, abych Myrce neco neprovedla se strivkama; po zelenince totiz zacala mit pekne pevne kakani - zadny kojenecky sragorky :usch:
Na druhou stranu vidim, ze je mala spokojena, netrpi hlady, ani nejakymi bolistkami briska, prez den je klidna.

Moňa — 1. 6. 2007 13:14

Ahoj Kukusko, myslím, že máš dobrý postup. Já také kojím. Začala jsem v poledne dávat zeleninu. Nejdřív jsem koupila bio, abych zjistila reakci, a druhý den uvařila tu samou. Teď už většinou jen vařím doma. Odpoledne dávám nějaké ovoce, buď naškrábu banán nebo nastrouhám jablíčko (nevařím) nebo vytáhnu přesnídávku, když jsme venku. Většinou odpoledne ještě kojím. Kaši na noc zatím nedávám, nakojim.
Myslím, že je dobré brožurky přečíst, abys věděla, kdy a jaké potraviny dávat a jakým se vyhnout. Ale "selský rozum" a to, jak to cítíš je také důležité.
Ať Je Myrunka pěkná baštilka :)

PavlaH — 1. 6. 2007 19:44

kukuso, pevného kakání se neboj, jen nezapomen, že když se začíná se zeleninkou, je potřeba začít i s pitím.

Adule — 1. 6. 2007 21:10

my zacli s mrkvickou, vubec ji nechtel, pak bramburky, byl to mesic boju a kdyz jsme smeli pridat maso, zacal bastit vsechno...

jitka2 — 1. 6. 2007 21:37

Tak holky nás zítra čeká první mrkvička!!!!!!!!!!! Tou nahradím kojení kolem jedenácté poté ještě nakojím a jinak budu jen kojit, jsem zvědavá, jak to bude malé šmakovat.....

ivanka05 — 23. 8. 2008 13:15

tak u nás proběhly tři dny mrkvičky, a dnes první brambora.. a dobré, zdlábne tak mezi 1/3 az 1/2 malé skleničky(125ml), takze asi chutna, na lzicku se naucila za dva dny... trenink,tedy porad tam mrska jazyckem,ale dobry...
z prvni lzicky necham na pozdeji kvetak(mam strach z prdiku), takze nas ceka brokolice, spenatek, dyne, cuketa, a pak ruzne kombinace, masicko, no jsem zvedava... a  tak za mesic bycho mohly nahradit mleko jidlem v poledne.. zatim ji davam jeste napit mleka,. jo a pry kdyz tedy v poledne uz nedam pak  mleko, tak je dobre dat napit - caje, vody nebo tak...
a pak zacnem se svacinkou(ovoce)

sexylingerie — 28. 12. 2010 1:55

nepovolená reklama, téma :offtopic:, spam - uděluju ban