Nikkitka — 31. 5. 2007 15:20

Ahoj holky,
je mi 23 let, měřím 174 cm a vážím aktuálně 77 kg. Když jsem před 5ti lety začala chodit se svým přítelem, vážila jsme 62 kg. Od té doby co jsme spolu začali bydlet (rok 2004) jsem nabrala na těch dnešních 77 kg. Přítel mě nepodporuje, spíš brzdí. Prostě mu vyhovuje jaká jsem, protože se nemůžu pěkně oblíknout, pořád se do něčeho schovávám. On je hrozný žárlivec, takže jakoukoli mou snahu zhubnout nikdy nepodpoří. Ne že by mi to zakazoval, ale pořád mě ujišťuje v tom, že se mu líbím taková jaká jsem a kvůli komu chci tedy hubnout apod. No a přitom ve slabých chvilkách, kdy máme konflikt, tak mi nezapomene předhodit moji váhu a špekaté břicho - ale ne tak, že by mě shazoval, ale tak, že s tím nedokážu nic udělat. On hodně dobře vaří a s mou slabou vůlí je to rychlá cesta ke 100 kg. Za těch 5 let jsem postupně ztratila většinu svého zdravého sebevědomí, když se s někým bavím (s někým kdo vypadá dobře, ať už je to chlap nebo ženská) tak se nedokážu chovat normálně, pořád přemýšlím co je na mě ošklivé a nemůžu se uvolnit. Když jsou vedra, chodím pořád v košili protože tílka a trička jsou všechna opnutá a já vypadám jak buřtík. Nohy, ruce mám štíhlé, ale břicho a špeky na zádech jsou katastrofa. Mám to dědičné.
Vzhledem k mé práci nemám možnost chodit někam cvičit, takže mi zbývá cvičit pouze večer doma a to jsem zase líná. Potřebuju nějakou podporu abych to dokázala. Stačilo by mi na těch 68 kg, takže 9 kg dolů. Tak bych si sem ráda psala svoje úspěchy a neúspěchy abych neměla pocit, že jsem v tom všem sama. Pokud by se ke mně někdo připojil, budu moc ráda.
Chci příteli ukázat, že to dokážu a chtěla bych aby si mě zase začal vážit a nebral mě jak oplácanou "hospodyňku".

Dnes jsem jedla:

snídaně: 3x knuspi plátek s florou light, 1x rajče, 1x bílá paprika.
              pití - 2x zelený čaj (neslazený), 2dcl vody s psylliem, 1 dcl 100% džusu

Svačina: activia bílá sladká se špaldovými pukanci (bio), 1x jablko
              pití - 1x zelený čaj (nesl.), 4 dcl vody, 1 dcl 100% džusu

Oběd:  1x chlebíček (neodolala jsem)

Svačina: rajče
             pití - 2dcl vody, 1x zelený čaj (nesl.)


Večer musím vydržet nejíst. K večeri plánuju kolem 18:00 rajčata s mozarellou, 1x knuspi plátek.

Tak doufám, že se udržím a nebudu šmejdit:-)):usch:

ita — 31. 5. 2007 16:01

Není to množstvím jídla. Mám tentýž problém, jím velmi málo a stejně nezhubnu. Se psem nachodím kilometry a na zahradě mám slušnou fyzičku. Asi máme organismus, který zužitkuje naprosto vše a ukládá do zásob. Doktorka Kateřina radí jíst každé dvě hodiny trošku nízkokalorického jídla, organismus si zvykne a přestane ukládat do zásob. Musím to zkusit.

jolka — 31. 5. 2007 20:09

no ja myslim ze to funguje,ale opravdu to chce malo a po dvou hodinach..ono je obcas tezke to dodrzet...jdu do mesta neco zaridit,tamdle na postu tamdle nakoupit a po trech hodinach pribehnu domu cela hladova a proste se normalne najim a uz zase mam spatny svedomi.....ja bych potrebovala taky zhubnout jenze jeste kojim :dumbom: tak proste jeste moc nemuzu

666salome — 31. 5. 2007 21:49

Ahoj holky :reta: Máme tady diskuzi a jste vítané :gloria: Tak za námi pojďte do Jablíček ;) Píšeme si o sobě a svých přáních, rodinkách, trápeních do http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8432 To co jíme vlastně jídelníček píšeme do http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=12503 a Sluníčko taková naše maminka nás každý týden chválí nebo taky ne :vissla: na našich pondělních úspěších http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=8437

Nikkitka — 1. 6. 2007 9:06

Tak včera jsem se udržela a opravdu jsem si dala jen 2 rajčata s mozzarellou, 1x čaj, 2dcl červeného vína (to je chyba, stydím se).

Dnes ráno jsem měla 1x knuspi plátek, 150g těstovinového salátu (těstoviny, rajčata, papriky, šunka). K tomu 2x čaj a 3 dcl vody + 1 dcl 100% džusu.


Asi je pravda,že to není o množství jídla, ale o tom, co se jí a jak často. Já obecně jím málo, ale protože se také málo hýbu (celý den sedím v kanceláři, pak přijdu domu, poklidím a praštím s sebou k televizi a pak chrnět:butter:), tak se ta váha i tak zvedá. Když jsem se hýbala (chůze cca 5 km 3x týdně, + tanec) tak jsem jedla všechno možný, i večer a váha se držela na stejné hodnotě. No a teď - do práce jedu autem, z práce autem a pohyb žádný. Doma budu skákat přes švihadlo - prý to dost pomáhá na odbourání tuku + něco z kalanetiky na břicho. Snad budu mít pevnou vůli a dodržím to.
Když jsem včera vytáhla letní kalhoty, co jsem loni normálně oblékla, zjistila jsem, že je nedopnu tak o 5 cm. Bylo mi z toho dost hnusně. No a ráno jsem se prohlížela před zrcadlem a fakt je to děs, tělo mám jak sulc, při poskoku se mi všechno klepe, fuj.

Regina — 5. 2. 2008 14:33

Souhlasím, jedla jsem na pomezí hladu, cvičila 2 hodiny denně- a přibírala!
Tak jsem si musela nějak oklamat tělo, prostě jsem začala jíst opravdu každé 2 hodiny, jablko, graham, rajče atd, snídaně jsem měla klasické, oběe i večeře teplé, k tomu jsem omezila cvičení (už jsem měla dost vymakané svaly, nechtěla jsem být svaloška).
Tloustnutí se zastavilo, ale už jsem nezhubla. Držím se asi 2 roky na stejné váze, ale stačí pár dnů, kdy necvičím a zahřeším si a kila jdou nahoru.  Podle různých chytrých rad  se mi asi rozhodil metabolismus, pak i důsledkem věku zpomalil a k tomu mám rodové dispozice, takže suma sumárum, jsem exkluzivní vorvaň :D, který by to ale chtěl zlepšit.
:offtopic: Plaváním se hubne, co dělá velryba teda špatně?

Regina — 5. 2. 2008 14:35

A věkem to jde nahoru samo, ve 20 stačilo týden nevečeřet a 3 kila byla dole!

mala.popelka — 5. 2. 2008 17:47

Regi, velryby plave ve studené vodě :lol: a ta je naopak na ukládání tuku tak akorát ;) ........ tělo se bojí, aby mu nebyla kosa a tak spalování tuku nedovolííííííííííí .... :usch:

666salome — 5. 2. 2008 20:46

My s Popelkou máme své zkušenosti :vissla: studená voda je na aquaerobiku viď? :lol::lol::lol:

uzlík — 6. 2. 2008 14:16

No musím potvrdit, že hladovění nevede k ničemu. Dlouho to nikdo nevydrží a pak když se napapká, tak kilča jdou dvojnásob nahoru (jojo efekt).
Mě opravdu pomohlo, když jsem jedla každé dvě hoďky, menší porce, více sachříků dopoledne a odpoledne zase spíše bílkoviny. Během měsíce, tenkrát jsem tím byla opravdu nadšená, jsem dala dolů necelých pět kilo a to jsem přitom téměř ob den hřešila.
Pak bohužel mé pidi hříšky šli do óbr hříchů.

Regina — 7. 2. 2008 10:20

Jo, sacharidy... já ujíždím na blbým chlebu...a to jsou sacharidy i v pomerančích, já blbá jsem si myslela, že když si místo večeře dám jen pomeranč, tak budu hubnout

ita — 7. 2. 2008 10:50

Tak já se snažím od novoročního předsevzetí a nic moc. Asi to bude tím, že už leta nejím tučné a jím poměrně málo, hodně zeleniny a ovoce. Počítám kalorie a zatím žádný zázrak.

Regina — 7. 2. 2008 14:34

Mám svou rovnici jistou: zpomalený metabolismus+výmluvy+lenost+únava.
Dokud to nenahradím soustavným pohybem a disciplínou, pořád bude na konci koblížek, ne sexy kočka. :rolleyes:

Selima — 12. 2. 2008 23:30

Ja mám tak pomalý metaoblizmús, že keď mi naposledy homeopat meral pulz , teda robil diagnostiku na zápästí, krútil hlavou... pýtam sa ho: "ČO je? Nie je tam tep? Som mŕtva?" A on: "Vám fungujú len emócie a hrubé črevo. :skurt: No ale zatiaľ na to fungujem, tak čo... Z vysokej školy mám overené pomocou zhruba rovnako vysokej a rovnako starej kamošky, že keď sme spolu strávili týždeň, cca rovnako jedli a cca rovnako sa hýbali, ona schudla a ja som pribrala. :grater: :kapitulation: Takže aj ja som skonštatovala, že namiesto chudnutia treba trošku popohnať metabolizmus - svižným pohybom, pálivým jedlami, smiechom, atď. A najlepšie a najpríjemnejšie spaľuje kalórie a jouly sex...